Funny Faces

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Funny Faces
Základné informácie
Pôvod Piešťany, Slovensko
Žáner(-re) alternatívny rock
Pôsobenie 2006 – súčasnosť
Webstránka www.funnyfaces.sk
Členovia skupiny
Marko Manas
Michal Kvak
Ján Lednický
Pavol Kvak
Bývalí členovia
Mário Manas

Štefan Orviský Daniel Kučkovský

Funny Faces je slovenská hudobná skupina zo zameraním na alternatívny rock. Pochádza z Piešťan a aktuálne v nej pôsobia: Marko Manas (vokál, gitara), Michal Kvak (bicie, perkusie), Ján Lednický (gitara, klavír) a Pavol Kvak (basgitara).

Biografia[upraviť | upraviť zdroj]

Skupinu založili v roku 2006 Marko Manas a Michal Kvak, neskôr sa k nim pridal Mário Manas a Štefan Orviský. Zo začiatku hrali Funny Faces skladby od iných známych kapiel, neskôr prišli s vlastnou tvorbou, a to s pesničkami ako je napr. All The People Do The Same, Big Dancer, Well a ešte zopár ďalších.

Prvý verejný koncert bol v Piešťanoch asi rok po založení kapely. V lete v roku 2009 Mário Manas opustil skupinu a nahradil ho Ján Lednický. Rok 2011 priniesol kapele veľa zmien. Začiatkom tohto roku nahrali ep s názvom Why Do People Hide From The Rain, kde si na basgitaru zahral Daniel Kučkovský. Ešte v ten istý rok na jeseň nahrali druhé ep s názvom Big Dancer. V tom istom období po oficálnom zverejnení posledného "ep" sa vybrali na prvé turné z názvom Funny Faces Tour 2011.