Gal Rasché

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Gal Rasché

Základné informácie
Rodné meno Galina Viktorovna Krutikovová
Narodenie 13. marec 1960 (64 rokov)
Bydlisko Viedeň, Rakúsko
Pôsobenie dirigentka, klaviristka
Webstránka galrasche.com

Gal Rasché (vlastným menom Galina Viktorovna Krutikovová, rus. Галина Викторовна Крутикова, nem. Galina Krutikowa; * 13. marec 1960) je rusko-rakúska dirigentka a klaviristka. Je členkou ruského zväzu spisovateľov.

Študovala u Anatolija Ivanovova na konzervatóriu N. A. Rimského-Korsakova v Petrohrade. Učila na viacerých hudobných školách a inštitútoch v Rusku a je činná v orchestrovom manažmente. Taktiež bola činná ako profesorka pre klavír na Praynerskom konzervatóriu vo Viedni a vyučovala ako hosťujúca profesorka na Viedenskom konzervatóriu. Okrem toho dirigovala dva koncerty orchestra Viennarmonica (diela W.A. Mozarta, F. Schuberta a P. I. Čajkovského) v Koncertnom Dóme a zorganizovala a dirigovala koncerty v Zlatej dvorane Hudobného spolku. Popritom vystúpila ako hosťujúca dirigentka v rôznych krajinách.

Napísala dejstvo pre televíznu verziu Detského albumu Piotra Iľjiča Čajkovského, externe pracuje pre rakúsky rozhlas a uverejnila rozličné články v časopisoch. V roku 1999 získala prvú cenu v súťaži na medzinárodnom festivale "Interfer 99" v Srbsku.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]