Jackson Rathbone

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jackson Rathbone
Narodenie 21. december 1984 (39 rokov)
Singapur

Jackson Rathbone (narodený ako Monroe Jackson Rathbone V * 21. december 1984) je americký herec a muzikant. Je najznámejší ako upír Jasper Hale vo filmovej adaptácii románu Stephenie Meyer Súmrak.Môžete ho tiež vidieť v rôznych televíznych seriáloch ako Báječní Lidé alebo O.C. California.Je členom kapely s názvom 100 Monkeys a v súčasnosti pracujú na ich prvom albume Monster De Luxe.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Ako dieťa mal Jackson to šťastie žiť na rôznych miestach na svete kvôli otcovej práci.Narodil sa v Singapure a potom žil v Maydane a Jakarte v Indonézii), Londýne, Connecticute, Kalifornii, Nórsku a nakoniec sa usadili v Midlande v Texase.

Jackson okamžite začal účinkovať v miestnom verejnom divadle a bol prijatý do programu mladých hercov (The Pickwick Players). Bol aktívny v mnohých aktivitách zahŕňajúc basketbal, futbal, bejzbal a texaský národný šport americký futbal. Dokonca si založil kapelu a prenosný DJ biznis. Zvládanie toľkých aktivít bola fuška tak sa Jackson rozhodol zostať pri tých, ktoré ho robili najšťastnejším: herectvo a hudba. Na strednej škole sa presťahoval do Severozápadného Michiganu kde navštevoval prestížnu Interlochen Arts Academy. Po absolvovaní sa chystal ísť na Royal Scottish Academyale cez prázdniny sa rozhodol skúsiť odísť do LA a skúsiť filmový priemysel. Jeho kamarát, ktorý už dlhšie žil v LA ho predstavil svojmu manažérovi, ktorý ho poslal na kasting na úlohu na Disney 411 kde robil interwiev s hviezdami z kanálu Disney Channel ako napríklad Hillary Duff. Ćoskoro ho kontaktoval agent Andrew Ruff a keď prišla jeseň bolo isté, že pre Jacksona bude lepšie ak zostane v LA a bude pokračovať vo svojej filmovej kariére.