Lucia Ondrušová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Lucia Ondrušová
Osobné údaje
Dátum narodenia 10. máj 1988 (35 rokov)
Miesto narodenia Bratislava, Slovensko
Výška 171 cm
Klubové informácie
Súčasný klub FK Bohemians Praha
Mládežnícke kluby
OŠK Marianka
Seniorské kluby1
Roky Kluby Zps (Gly)
2005–2006
2006–2007
2007–2012
2012
2012-
PVFA Bratislava
Slovan Bratislava
Sparta Praha
→ Slovan Bratislava (hosť.)
FK Bohemians Praha
-
-
-
-
6 (13)   
Národné mužstvo
Slovensko

1 Zápasy a góly za profesionálny klub .


Lucia Ondrušová (* 10. máj 1988, Bratislava) je slovenská reprezentantka vo futbale, historicky prvá hráčka slovenskej ženskej reprezentácie, ktorá dosiahla v národnom tíme 100 štartov, vyrastala v prostredí ŠK Slovan Bratislava, kde začala svoju futbalovú kariéru. Neskôr sa presunula do českej ligy, kde obliekala dres AC Sparta Praha.

Po ukončení pôsobenia v Česku sa rozhodla presťahovať do zahraničia a posilniť iné klubové tímy. Najprv zamierila do Švajčiarska, kde hrala za FC Neunkirch. V tomto klube získala švajčiarsky titul a pohár. Neskôr hrávala za FC Bazilej. Po úspešnom pôsobení vo Švajčiarsku sa vydala do talianskej Serie A, kde obliekala dres Hellas Verona, a neskôr aj do nemeckej Bundesligy, kde strieľala góly za 1. FC Kolín.

Po hráčskej kariére sa rozhodla vrátiť do Prahy, kde svoj futbalový odkaz posúva ďalej ako trénerka a zakladateľka futbalovej akadémie - Luja Football Academy. Okrem toho Ondrušová organizuje každoročné letné kempy v Česku a na Slovensku, kde zdieľa svoje skúsenosti a futbalové know-how so záujemcami o tento šport. Navyše, je aktívnou moderátorkou vlastného podcastu s názvom „O ženskom futbale s Lujou“, kde sa zameriava na propagáciu a osvetu o ženskom futbale a jeho rozvoj.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]