Lucy Punchová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Lucy Punchová
v roku 2011
Celé menoLucy Punchová
Narodenie 30. december 1977 (46 rokov)
Londýn, Anglicko
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1998 – súčasnosť
Deti1

Lucy Punchová (* 30. december 1977, Londýn, Anglicko) je anglická herečka, ktorá je známa vďaka postave Amy vo filme Mrcha učiteľka (2011) a vďaka postave Esmé Squalor v televíznom seriáli A Series of Unfortunate Events (2017 – 2019).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Punchová sa narodila 30. decembra 1977 v Londýne, v Anglicku. V rokoch 19931997 vystupovala v National Youth Theatre a začala študovať na University College London predtým, než štúdium ukončila, aby sa mohla venovať herectvu.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Svoj debut pred kamerou absolvovala v roku 1998. V roku 2000 si zahrala vo filme Greenfingers. V tomto období vystupovala aj v divadelných predstaveniach v Londýne.

V roku 2004 si zahrala po boku Annette Bening vo filme Božská Júlia. V rovnakom roku stvárnila aj vedľajšiu úlohu vo filme Začarovaná Ella. V roku 2006 získala cenu za najlepšiu herečku na Medzinárodnom filmovom festivale v Monaku, za jej herecký výkon vo filme Ste zrelí na lásku?.

V roku 2010 hrala vo filme Woodyho Allena, Spoznáš muža svojich snov. O rok neskôr, si zahrala po boku Cameron Diaz, vo filme Mrcha učiteľka, kde stvárnila učiteľku Amy Squirrel.

V roku 2016 hosťovala v televíznom seriály New Girl, a v rovnakom roku sa pripojila aj k hereckému obsadeniu televízneho seriálu Motherland.

V roku 2017 bola Punchová obsadená do úlohy Esmé Squalor v druhej sérii televízneho seriálu A Series of Unfortunate Events. Punchová sa objavila v štrnástich epizódach a jej rola pokračovala aj v tretej a poslednej sérii televízneho seriálu.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Punchová porodila syna, v júli 2015.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Lucy Punch na anglickej Wikipédii.