Matthias Settele

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Matthias Settele
rakúsky TV manažér, novinár, prednášateľ, spisovateľ a generálny riaditeľ TV Markíza
Narodenie10. október 1966 (57 rokov)
Rakúsko
Známy vďakaTV Markíza
Alma materViedenská univerzita

Matthias Settele (* 10. október 1966, Rakúsko) je rakúsky televízny manažér, novinár, prednášateľ, spisovateľ a od roku 2013 je aj generálnym riaditeľom slovenskej televíznej stanice TV Markíza.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Matthias Settele študoval nemeckú literatúru a históriu na Viedenskej univerzite. Svoju kariéru začal v roku 1991 ako miestny rozhlasový a televízny novinár. Potom pracoval v rakúskej verejnoprávnej televíznej stanice ORF vo Viedni. Prednášal na vysokých školách vo Viedni a v Kolíne nad Rýnom a vydal tri knihy.

Settele je od septembra 2013 generálnym riaditeľom TV Markíza.[1] Pred nástupom do spoločnosti CME bol generálnym riaditeľom spoločnosti Turner Nordic a Baltic a senior konzultant pre verejnoprávnu televíznu stanicu ORF v Rakúsku. Predtým, v roku 2007[2] založil firmu SetTele Entertainment, v ktorej pôsobil ako poradca tvorby televízneho programu a poradca v oblasti produkcie, ktorý podporoval medzinárodné televízne skupiny vrátane skupiny RTL, MTG/Viasat a Turner Broadcasting International, ako aj televíznych staníc, produkčných domov a univerzít v Európe. Pred poradenstvom od roku 1999 pracoval Settele ako Senior Vice President (SVP) obchodných záležitostí RTL v Nemecku.

Za jeho pôsobenia TV Markíza ukončila bezplatné šírenie svojich kanálov v roku 2016.

Diela[upraviť | upraviť zdroj]

  • Der Protokollstil des Albert Drach: Recht, Gerechtigkeit, Sprache, Literatur (1992)
  • Denkmal: Wiener Stadtgeschichten : vom Walzerkönig bis zur Spinnerin am Kreuz (1996)
  • Wiener Denkmäler - Wiener Stadtgeschichten - vom Walzerkönig bis zur Spinnerin am Kreuz. Das Buch zur Fernsehserie. (1999)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Matthias Settele bol vymenovaný za generálneho riaditeľa TV Markíza [online]. TV Markíza, 25. september 2013, [cit. 2019-07-11]. Dostupné online. Archivované 2019-07-11 z originálu.
  2. Matthias Settele on LinkedIn [online]. [Cit. 2019-07-12]. Dostupné online.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]