Redaktor:MAK126/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
PhDr. Mária Kisková
Poslankyňa obecného zastupiteľstva Bernolákovo
MAK126/pieskovisko
Biografické údaje
Narodenie20.novembra 1961
Alma materFilozofická fakulta Univerzity Komenského Bratislava
Štátna príslušnosťSlovenská republika
NárodnosťSlovenská

PhDr. Mária Kisková[upraviť | upraviť zdroj]

Poslankyňa obecného zastupiteľstva  v Bernolákove    

PhDr. Mária Kisková – 20. november 1961, Žilina – vyštudovaná učiteľka na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.  Doktorantské štúdium  absolvovala na Filozofickej fakulte.

Od roku 2015 je nezávislou poslankyňou obecného zastupiteľstva v Bernolákove. Zároveň je členkou občianskeho združenia Triblavina a ako aktivistka sa venuje podpore a zlepšovaniu regionálnej dopravy Bratislavského samosprávneho kraja.

Vzdelanie a začiatky kariéry[upraviť | upraviť zdroj]

Po absolvovaní štúdia na gymnáziu v roku 1980 začala študovať na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Študovala filozofické, politické a spoločenské vedy a jazyky. Počas štúdia sa zúčastnila zahraničného študijného pobytu vo VolgogradeRusku. Štúdium ukončila v roku 1985. Pokračovala doktorantským štúdiom, ktoré ukončila v roku 1987.  

Učila na strednej a jazykovej škole do roku 1993. Vtedy začala súkromne podnikať v oblasti cestovného ruchu a pracovala ako marketingová riaditeľka a spolumajiteľka cestovnej kancelárie v rokoch 19932008. V roku 2001 absolvovala letný semester na Virginia Western Community College v USA

V rokoch 20092017 pracuje ako lektorka na jazykovej škole, venuje sa poradenstvu v oblasti financií a pracuje ako občianska aktivistka .

Politická činnosť[upraviť | upraviť zdroj]

V komunálnych voľbách v roku 2014 kandidovala ako nezávislá kandidátka do obecného zastupiteľstva a stala sa poslankyňou.

V krajských voľbách v novembri 2017 kandiduje ako nezávislá kandidátka na poslankyňu Bratislavského samosprávneho kraja.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

https://www.facebook.com/mariakiskovaofficial/