Redaktor:Tbc42

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Redaktorom Slovenskej Wikpédie som sa stal, keď sme frekventantom kurzu DVUi, teda učiteľom informatiky na stredných a základných školách s praxou, zadali ako zadanie úlohu vytvoriť na Wikipédiu stránku o svojej škole. Toto zadanie sa vo Wikipédii stretlo so zmiešanou odozvou, dokonca až s odporom u niektorých redaktorov. Z tohto dôvodu nájdete na mojej stránke základné informácie o našom kurze, celý text zadania, a v spolupráci s účastníkmi sa pokúsime vytvoriť aj stránku so zoznamom jednotlivých stránok, ktoré do Wikiédie pridali, prípadne upravili.

Zadanie o školách[upraviť | upraviť zdroj]

Cieľom nášho zadania bolo:

  • zoznámiť vybraných učiteľov informatiky pôsobiacich na stredných a základných školách s Wikipédiou, s jej prínosom pre spoločnosť, ale aj s jej pravidlami, aby sa Wikipédia dostala do ich povedomia a aby v budúcnosti oni sami mohli takto oboznámiť stovky svojich študentov už na stredných a základných školách.
  • pomôcť doplniť Wikipédiu o obsah, o ktorom verím, že je z encyklopedického hľadiska zaujímavý.

Zadanie bolo pôvodne povinné, ale po diskusii s redaktormi Wikipédie sme sa rozhodli podmienky upraviť a povinnosť sme zmiernili. Naši frekventanti sa majú pokúsiť o vytvorenie stránky a ďalej sa majú plne riadiť pokynmi od redaktorov Wikipédie (ak nejaké obdržia). Vypracovanie zadania nám nemusia nijak dokladovať existenciou vytvorenej stránky. Pokiaľ bude ich stránka z Wikipédie redaktormi vymazaná nič sa nedeje. Detaily na samostatných stránkach nižšie...

Ďalšie zdroje:

  1. O kurze DVUi
  2. Presný text nášho zadania


Pre tieto účely bo vytvorený nový wikiprojekt: