Sarah Wynterová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Sarah Wynterová
Winterová vo filme Three Dollars (2005)
Celé menoSarah Wynter
Narodenie 15. február 1973 (51 rokov)
Newcastle, Nový Južný Wales, Austrália
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1997 – súčasnosť
ManželDan Peres (2005 – r.2014)
Deti3

Sarah Wynterová (* 15. február 1973, Newcastle, Nový Južný Wales, Austrália) je austrálska herečka, známa z televízneho seriálu 24 hodín (2001 – 2010).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Wynterová sa narodila v meste Newcastle, v Novom Južnom Walese. Jej rodičia sa zosobášili krátko po tom, čo jej matka zistila, že je tehotná. Wynterová má mladšieho brata Brendana, po ktorého narodení sa jej rodičia rozviedli. Z druhého manželstva mala nevlastnú sestru menom Binatia.

Jej stará mama Joy Cummingsová (1923 – 2003) bola prvou starostkou mesta Newcastle.

Wynterová už v detstve prejavovala záujem o herectvo. Ako sedemnásťročná sa presťahovala do New Yorku, aby mohla študovať drámu.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1998 si zahrala v pilotnom diely televízneho seriálu Sex v meste. V roku 2000 získala väčšiu rolu vo filme Šiesty deň, kde účinkovala po boku hercov ako Arnold Schwarzenegger, Robert Duvall a Michael Rapaport. V rovnakom roku účinkovala aj vo filmoch Preteky s časom, Lost Souls a Zbohom, láska moja. O rok neskôr stvárnila postavu Almy Mahler v životopisnom filme Nevesta vetru.

V roku 2002 bola obsadená do role Kate Warner v televíznom seriáli 24 hodín, pričom sa objavila vo všetkých 24 epizódach druhej série, plus hosťovala v prvej epizóde tretej série. Za svoj herecký výkon si vyslúžila nomináciu na herecké ocenenie SAG a Saturn Awards.

V roku 2015 si zahrala po boku Anny Friel, Petra Facinelliho a Sadie Sink v televíznom seriáli Americká odysea, o rok neskôr sa objavila v ôsmych epizódach televízneho seriálu Goliáš.

Hosťovala v televíznych seriáloch Modrí templári, Californication a Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

V rokoch 20052014 bola Wynterová vydatá za šéfredaktora časopisu Details, Dana Peresa, s ktorým má troch synov.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Sarah Wynter na anglickej Wikipédii.