Sendvič s arašidovým maslom, banánom a slaninou

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Sendvič s arašidovým maslom, banánom a slaninou
Sendvič s arašidovým maslom, banánom a slaninou
Pôvod
Alternatívne názvyPeanut butter, banana, and bacon sandwich; Elvis sandwich, the Elvis, Elvisov sendvič, Elvis
Miesto pôvoduUSA Spojené štáty
Tvorcaneznámy, ale súvisiaci s Elvisom Presleym
Detaily
Typsendvič
Hlavné ingredienciePlátkový chlieb, arašidové maslo, banán, slanina
Tmavý chlieb s arašidovým maslom, banánom a opečenou slaninou.

Sendvič s arašidovým maslom a banánom (angl. peanut butter and banana sandwich, skrátene PB&B) alebo sendvič s arašidovým maslom, banánom a slaninou (angl. peanut butter, banana and bacon sandwich; skrátene PB,B&B), niekedy uvádzaný ako Elvis sandwich (slov. Elvisov sendvič), the Velvet Elvis alebo len (the) Elvis, je sendvič s opečeným chlebom, arašidovým maslom, nakrájaným alebo roztlačeným banánom a príležitostne slaninou. V niektorých variáciách sendviča sa vyskytujú med alebo zavarené ovocné želé. Sendvič sa často pripravuje na panvici.

Toto jedlo sa preslávilo ako obľúbený sendvič amerického speváka Elvisa Presleyho. Recept na sendvič bol publikovaný v mnohých kuchárskych knihách a novinových správach.[1] Komerčne sa predáva aj v reštauráciách.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Peanut Butter Sandwich Takes on a New Zest [online]. St. Petersburg Independent, September 7, 1983, [cit. 2009-05-11]. Dostupné online.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Peanut butter, banana, and bacon sandwich na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).