Slovnaft Bajk

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Dokovacia stanica Trnavské mýto

Slovnaft Bajk je služba na zdieľanie verejných bicyklov v Bratislave, ktorú prevádzkuje hlavné mesto Bratislava v spolupráci so spoločnosťou Slovnaft.[1]

Bola zavedená 7. septembra 2018, v mestských častiach Staré Mesto, Nové Mesto, Ružinov a Petržalka, pričom jej predchádzalo neverejné testovanie v areáli spoločnosti Slovnaft.

Na používanie služby sa používateľ musí zaregistrovať na stránke služby a v pilotnej prevádzke zaplatiť symbolické 1 euro, čím získa kredit a prístupový kod k bicyklom. Tento kód je potrebné zadať na termináli bicykla na jeho odomknutie. V pilotnej prevádzke je prvých 30 minút používania zadarmo, neskôr sa platí za každých 6 minút 12 centov z kreditu, ktorý je možné si navýšiť.

Od 1. apríla 2019 je možné používať bicykle iba so zaplateným riadnym programom.[2] Je možné vybrať si jeden z programov:

  • mesačný za 9 €
  • klasik za 29,4 €
  • prémium za 38,4 €

Používateľ služby prémium získa v rámci predplatného hodinu jazdy bezplatne na rozdiel od pol hodiny pri ostatných programoch. Používatelia, ktorí už boli v systéme zaregistrovaní, mohli do 1. mája používať svoj pôvodný registračný kód, po tomto termíne bolo potrebné si predplatiť jeden z riadnych programov.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Bicyklov je v Bratislave denne asi 200, problémy riešime, hovorí Szabó zo Slovnaftu [online]. Denník N. Dostupné online.
  2. Za používanie Slovnaft BAjku sa bude od 1. apríla platiť viac - na koľko vás vyjde jedna jazda?. Bratislavské noviny. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]