TPA Group

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
TPA Group
TPA Group
Právna formaSpoločnosť s ručením obmedzeným
Založená1979
SídloViedeň, Rakúsko
VedeniePartneri[1],
PriemyselDane, Audit, Účtovníctvo, Poradenstvo
ZamestnancovNad 1500 (02/2015)
Webhttp://www.tpa-group.com http://www.tpa-group.sk

Skupina TPA sa zaoberá daňovým poradenstvom a auditom. Sídli vo Viedni. Klientom ponúka služby v oblasti daní, účtovníctva, auditu a podnikového poradenstva v krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

Základné údaje[upraviť | upraviť zdroj]

Sídlo TPA Group je vo Viedni. Spoločnosť riadia niekoľkí partneri pôsobiaci vo viacerých krajinách strednej a juhovýchodnej Európy. TPA Group má približne 1700 zamestnancov v 30 pobočkách v 12 krajín strednej a juhovýchodnej Európy. Na Slovensku má spoločnosť TPA dve pobočky - Bratislava a Košice. Okrem Slovenska TPA Group pôsobí aj v Albánsku, Bulharsku, Česku, Čiernej Hore, Chorvátsku, Maďarsku, Poľsku, Rakúsku, Rumunsku, Srbsku a Slovinsku. Spoločnosť riadia niekoľkí partneri pôsobiaci v spomínaných krajinách.

História[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1979 bola v dolnorakúskom Langenlois založená spoločnosť TPA. Spoločnosť sa rozšírila a v roku 1990 začala expandovať do susedných krajín strednej a východnej Európy. Vo všetkých dvanástich krajinách, v ktorých je v súčasnosti skupina TPA zastúpená, sa konzultačné služby zameriavajú predovšetkým na oblasť nehnuteľností, bankovníctva, služieb, energetiky, spracovateľského priemyslu a obchodu.

Od roku 1995 do septembra 2016 patrila TPA Group do Crowe Horwath International[2],

Na začiatku roka 2005 došlo z dôvodu členstva v medzinárodnej sieti Crowe Horwath International k zmene názvu a značky z "TPA" na "TPA Horwath".

V lete 2016 skupina TPA ukončila svoje členstvo v sieti Crowe Horwath International a od 5. septembra 2016 pôsobí na trhu opäť pod značkou "TPA"[3], . Skupina TPA je nezávislým členom Baker Tilly Europe Alliance, celosvetovej asociácie samostatných a nezávislých účtovníkov, daňových poradcov a podnikových poradcov. Baker Tilly Europe Alliance je tvorená skupinou TPA, Baker Tilly Roelfs a Baker Tilly International. Sieť zahŕňala 122 nezávislých členov v 146 krajinách a zamestnáva viac ako 36 000 pracovníkov v 742 pobočkách, vďaka čomu patrí medzi top 10 globálnych poradenských sietí.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Webstránka TPA Group
  2. Crowe Horwath International
  3. Trend: TPA Horwath: Neue Allianz und Umbenennung in TPA

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]