Preskočiť na obsah

Thunderbolts*

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Thunderbolts*

Základné informácie
Originálny názov Thunderbolts*
Žáner akčný, dobrodružný, triler
Štát USA
Pôvodný jazyk anglický
Rok 2025
Dátum uvedenia USA 25. júl 2025
Slovensko 24. júl 2024
Spoločnosť Marvel Studios
Filmový štáb
Réžia Jake Schreier
Scenár Eric Pearson
Produkcia Kevin Feige
Postupnosť
Predchádzajúci Captain America: Prekrásny nový svet
Nasledujúci Fantastická štvorka

Thunderbolts* je pripravovaný americký, akčný film natočený podľa komiksovej predlohy Thunderbolts od Marvel Comics. Film bude režírovať Jake Schreicher a scenár napíše Eric Pearson. Jedná sa o 36. film v MCU a bude posledným filmom 5. fázy Marvel Cinematic Universe a Mnohovesmírnej ságy.

Vydanie filmu bolo oznámené spolu s filmom na Comic-Cone v San Diegu v júni 2022, pričom premiéra filmu bolo oznámena na júl 2024. Po veľkej stávke scénaristov v Hollywoode, ktorá skončila 8. novembra, dostal film nový dátum premiéry na júl 2025. Premiéra filmu je v USA naplánovaná na 25. júl a na Slovensku 24. júla 2025.

Skupina antihrdinov a zločincov je vyslaná na tajné misie zadané americkou vládou.

Vylepšený super-vojak a bývalý Zimný vojak s kybernetickou rukou a potencionálny vodca Thunderbolts. V minulosti bol spoločníkom Captaina Americu a neskôr bol unesený Hydrou, ktorá z neho spravila Zimného vojaka.

Členka Thunderbolts, ktorá bola trénovaná v Red Room ako Čierna Vdova. Je sestrou Natashy Romanovovej pôvodnej Black Widow.

Člen Thunderbolts, vylepšený super-vojak a bývalý Captain America, ktorého titul mu bol odobraný za neprimerané správanie.

Člen Thunderbolts, vylepšený super-vojak, pôvodom z ruska ktorý, má byť ruskou verziou Captaina Americu a adoptívny otec Yeleny Belovej.

Členka Thunderbolts s vylepšenými reflexmi a fotografickou pamäťou vďaka čomu dokáže napodobniť bojový štýl protivníka. V minulosti bola ovládaná svojim otcom Dreykovom ako jeho osobná nájomná vrahyňa.

Členka Thunderbolts, so schopnosťou molekulárnej nestability vďaka čomu dokáže prechádzať cez objekty.

Kontesa, vysokopostavená členka americkej vlády a riaditeľka CIA, ktorá dáva dokopy tým antihrdinov a zločincov.

Novozvolený prezident spojených štátov amerických. V minulosti bol generálom americkej armády a neskôr ministrom zahraničných vecí. Harrison Ford nahradil pôvodného predstaviteľa postavy Williama Hurta, ktorý náhle zomrel v roku 2022.

Vylepšená super bytosť.

Geraldine Viswanathan sa objaví ako Mel, asistentka Valentiny. Laurence Fishburne sa objaví ako Bill Foster a Rachel Weisz ako Melina Wostokoff, zopakujú si tak úlohy z predošlých MCU filmov.

Nakrúcanie filmu sa začalo na konci Februára 2024 a trvalo do konca Júna 2024.

Referencie

[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy

[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Thunderbolts* na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).