Zoznam častí seriálu Futurama

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento článok je zoznam častí amerického animovaného seriálu Futurama.

Série[upraviť | upraviť kód]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série USA Finále série USA Premiéra série Slovensko Finále série Slovensko Stanica USA Stanica Slovensko
1 9 28. marec 1999 23. máj 1999 ? ? Fox Plus
2 20 26. september 1999 21. máj 2000 ? ?
3 15 5. november 2000 13. máj 2001 ? ?
4 12 9. december 2001 21. apríl 2002 ? ?
5 16 10. november 2002 10. august 2003 ? ?
6 13 24. jún 2010 21. november 2010 ? ? Comedy Central
13 23. jún 2011 8. september 2011 ? ?
7 13 20. jún 2012 29. august 2012 4. júl 2016 20. júl 2016
13 19. jún 2013 4. september 2013 21. júl 2016 8. august 2016

Časti[upraviť | upraviť kód]

Časti boli vyrobené v odlišnom poradí, než v akom boli pôvodne na Fox, resp. Comedy Central odvysielané. Zoznam uvádza poradie častí tak ako boli pôvodne odvysielané.

1. séria (1999)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
1
1
Space Pilot 3000Vesmírny pilot 3000
Rich Moore & Gregg Vanzo
David X. Cohen & Matt Groening
28. marec 1999
2
2
The Series Has LandedNa mesiac a ďalej
Peter Avanzino
Ken Keeler
4. apríl 1999
3
3
I, RoommateNajlepší priateľ robota
Bret Haaland
Eric Horsted
11. apríl 1999
4
4
Love's Labours Lost in SpaceMárna vesmírnej lásky snaha
Brian Sheesley
Brian Kelley
18. apríl 1999
5
5
Fear of a Bot PlanetÚtek z planéty robotov
Peter Avanzino & Carlos Baeza
Heather Lombard & Evan Gore
25. apríl 1999
6
6
A Fishful of DollarsKonzerva za všetky peniaze
Ron Hughart & Gregg Vanzo
Patric M. Verrone
2. máj 1999
7
7
My Three SunsMoje tri slnká
Jeffrey Lynch & Kevin O'Brien
J. Stewart Burns
9. máj 1999
8
8
A Big Piece of GarbageDrtivý odpad
Susie Dietter
Lewis Morton
16. máj 1999
9
9
Hell Is Other RobotsPeklo sú tí druhí roboti
Rich Moore
Eric Kaplan
23. máj 1999

2. séria (1999-2000)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
10
1
A Flight to RememberZkaza Titaniku
Peter Avanzino
Eric Horsted
26. september 1999
11
2
Mars UniversityMarťanská univerzita
Bret Haaland
J. Stewart Burns
3. október 1999
12
3
When Aliens AttackDeň závislosti
Brian Sheesley
Ken Keeler
7. november 1999
13
4
Fry and the Slurm FactoryFry a továreň na Slurm
Ron Hughart
Lewis Morton
14. november 1999
14
5
I Second That EmotionCitové puto
Mark Ervin
Patric M. Verrone
21. november 1999
15
6
Brannigan, Begin AgainBrannigan vracia úder
Jeffrey Lynch
Lewis Morton
28. november 1999
16
7
A Head in the PollsDo volieb hlava nehlava
Bret Haaland
J. Stewart Burns
12. december 1999
17
8
Xmas StoryPrvé spoločné V. V. ce
Peter Avanzino
David X. Cohen
19. december 1999
18
9
Why Must I Be a Crustacean in Love?Zamilovaný kôrovec
Brian Sheesley
Eric Kaplan
6. február 2000
19
10
Put Your Head on My ShoulderMám ťa po krk
Chris Louden
Ken Keeler
13. február 2000
20
11
The Lesser of Two EvilsMenšie zlo
Chris Sauve
Eric Horsted
20. február 2000
21
12
Raging BenderZúriaci Bender
Ron Hughart
Lewis Morton
27. február 2000
22
13
A Bicyclops Built for TwoO pôvode kyklopov
Susan Dietter
Eric Kaplan
19. marec 2000
23
14
How Hermes Requisitioned His Groove BackV pazúroch byrokracie
Mark Ervin
Bill Odenkirk
2. apríl 2000
24
15
A Clone of My OwnTo je on, môj klon
Rich Moore
Patric M. Verrone
9. apríl 2000
25
16
The Deep SouthBájne mesto Atlanta
Bret Haaland
J. Stewart Burns
16. apríl 2000
26
17
Bender Gets MadeMafián Bender
Peter Avanzino
Eric Horsted
30. apríl 2000
27
18
The Problem with PopplersProblémy s poplíkmi
Chris Sauve & Gregg Vanzo
Storyline: Darin Henry & Patric M. Verrone
Scenár: Patric M. Verrone
7. máj 2000
28
19
Mother's DayDeň Matky
Brian Sheesley
Lewis Morton
14. máj 2000
29
20
Anthology of Interest IKrajne medzné príbehy 1
Chris Louden & Rich Moore
Eric Rogers, Ken Keeler & David X. Cohen
21. máj 2000

3. séria (2000-2001)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
30
1
The HonkingKvílenie autodlakov
Susan Dietter
Ken Keeler
5. november 2000
31
2
War Is the H-WordZachráňte vojaka Bendera
Ron Hughart
Eric Horsted
26. november 2000
32
3
The Cryonic WomanAko stratiť babu za 1000 rokov
Mark Ervin
J. Stewart Burns
3. december 2000
33
4
Parasites LostVyhnanie z Frya
Peter Avanzino
Eric Kaplan
21. január 2001
34
5
Amazon Women in the MoodAmazonky to chcú tiež
Brian Sheesley
Lewis Morton
4. február 2001
35
6
Bendless LoveLáska benderovská
Swinton O. Scott III
Eric Horsted
11. február 2001
36
7
The Day the Earth Stood StupidTáto krajina nie je pre blbých
Mark Ervin
Storyline: Jeff Westbrook & David X. Cohen
Scenár: Jeff Westbrook
18. február 2001
37
8
That's Lobstertainment!Homárov humor
Bret Haaland
Patric M. Verrone
25. február 2001
38
9
The Birdbot of Ice-CatrazBender medzi tučniakmi
James Purdum
Dan Vebber
4. marec 2001
39
10
The Luck of the FryrishViac nešťastia, než rozumu
Chris Louden
Ron Weiner
11. marec 2001
40
11
The Cyber House RulesTucet sirôtok
Susan Dietter
Lewis Morton
1. apríl 2001
41
12
Insane in the MainframeRoboti musia byť šialení
Peter Avanzino
Bill Odenkirk
8. apríl 2001
42
13
Bendin' in the WindSpievanie všetky chmáry zaženie
Ron Hughart
Eric Horsted
22. apríl 2001
43
14
Time Keeps On Slippin'Tak skáče čas
Chris Louden
Ken Keeler
6. máj 2001
44
15
I Dated a RobotNebezpečné roboznámosti
James Purdum
Eric Kaplan
13. máj 2001

4. séria (2001-2002)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
45
1
Roswell That Ends WellRozval Roswell
Rich Moore
J. Stewart Burns
9. december 2001
46
2
A Tale of Two SantasDvaja Santovia tankujú super
Ron Hughart
Bill Odenkirk
16. december 2001
47
3
Anthology of Interest IIKrajne medzné príbehy 2
Bret Haaland
Lewis Morton, David X. Cohen, Jason Gorbett & Scott Kirby
6. január 2002
48
4
Love and RocketValentýnská odysea
Brian Sheesley
Dan Vebber
10. február 2002
49
5
Leela's HomeworldO pôvode Leely
Mark Ervin
Kristin Gore
17. február 2002
50
6
Where the Buggalo RoamPod kopytami bugolov
Patty Shinagawa
J. Stewart Burns
3. marec 2002
51
7
A Pharaoh to RememberPracant egyptský
Mark Ervin
Ron Weiner
10. marec 2002
52
8
GodfellasBožský Bender
Susie Dietter
Ken Keeler
17. marec 2002
53
9
Future StockBurza bezcenných papierov
Brian Sheesley
Aaron Ehasz
31. marec 2002
54
10
A Leela of Her OwnLiga výnimočných babrákov
Swinton O. Scott III
Patric M. Verrone
7. apríl 2002
55
11
The 30% Iron ChefŽelezný kuchár
Ron Hughart
Jeff Westbrook
14. apríl 2002
56
12
Where No Fan Has Gone BeforeKam sa doteraz žiadny fanúšik nedostal
Patty Shinagawa
David A. Goodman
21. apríl 2002

5. séria (2002-2003)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
57
1
Crimes of the HotNikto to rád horúce
Peter Avanzino
Aaron Ehasz
10. november 2002
58
2
Jurassic BarkŠtyri z rakety a pes
Swinton O. Scott III
Eric Kaplan
17. november 2002
59
3
The Route of All EvilJuniorské majstrovstvá zla
Brian Sheesley
Dan Vebber
8. december 2002
60
4
A Taste of FreedomAko chutí sloboda
James Purdum
Eric Horsted
22. december 2002
61
5
Kif Gets Knocked Up a NotchNabúchaný
Wes Archer
Bill Odenkirk
12. január 2003
62
6
Less Than HeroTemný lupič
Susie Dietter
Ron Weiner
2. marec 2003
63
7
Teenage Mutant Leela's HurdlesLeela beží o životy
Bret Haaland
Jeff Westbrook
30. marec 2003
64
8
The Why of FryFryov zmysel života
Wes Archer
David X. Cohen
6. apríl 2003
65
9
The StingŽihadlo
Brian Sheesley
Patric M. Verrone
1. jún 2003
66
10
The Farnsworth ParaboxKrabica do neznáma
Ron Hughart
Bill Odenkirk
8. jún 2003
67
11
Three Hundred Big BoysTristo babiek
Swinton O. Scott III
Eric Kaplan
15. jún 2003
68
12
Spanish FryAfryodiziakum
Peter Avanzino
Ron Weiner
13. júl 2003
69
13
Bend HerBenderovia neplačú
James Purdum
Michael Rowe
20. júl 2003
70
14
Obsoletely FabulousStratené v upgrade
Dwayne Carey-Hill
Dan Vebber
27. júl 2003
71
15
Bender Should Not Be Allowed on TVBendera by mali v televízii zakázať
Ron Hughart
Lewis Morton
3. august 2003
72
16
The Devil's Hands Are Idle PlaythingsZmluva s Robodiablom
Bret Haaland
Ken Keeler
10. august 2003

DVD Filmy (2008-2009)[upraviť | upraviť kód]

Bender's Big Score[upraviť | upraviť kód]

Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
1
Bender's Big Score (Part 1)
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Ken Keeler & David X. Cohen
Scenár: Ken Keeler
23. marec 2008
2
Bender's Big Score (Part 2)
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Ken Keeler & David X. Cohen
Scenár: Ken Keeler
23. marec 2008
3
Bender's Big Score (Part 3)
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Ken Keeler & David X. Cohen
Scenár: Ken Keeler
23. marec 2008
4
Bender's Big Score (Part 4)
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Ken Keeler & David X. Cohen
Scenár: Ken Keeler
23. marec 2008

The Beast with a Billion Backs[upraviť | upraviť kód]

Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
1
The Beast with a Billion Backs (Part 1)
Peter Avanzino
Storyline: Eric Kaplan & David X. Cohen
Scenár: Eric Kaplan
19. október 2008
2
The Beast with a Billion Backs (Part 2)
Peter Avanzino
Storyline: Eric Kaplan & David X. Cohen
Scenár: Eric Kaplan
19. október 2008
3
The Beast with a Billion Backs (Part 3)
Peter Avanzino
Storyline: Eric Kaplan & David X. Cohen
Scenár: Eric Kaplan
19. október 2008
4
The Beast with a Billion Backs (Part 4)
Peter Avanzino
Storyline: Eric Kaplan & David X. Cohen
Scenár: Eric Kaplan
19. október 2008

Bender's Game[upraviť | upraviť kód]

Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
1
Bender's Game (Part 1)
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Eric Horsted & David X. Cohen
Scenár: Eric Horsted
26. apríl 2009
2
Bender's Game (Part 2)
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Eric Horsted & David X. Cohen
Scenár: Eric Horsted
26. apríl 2009
3
Bender's Game (Part 3)
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Eric Horsted & David X. Cohen
Scenár: Michael Rowe & Eric Kaplan
26. apríl 2009
4
Bender's Game (Part 4)
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Eric Horsted & David X. Cohen
Scenár: David X. Cohen & Patric M. Verrone
26. apríl 2009

Into the Wild Green Yonder[upraviť | upraviť kód]

Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
1
Into the Wild Green Yonder (Part 1)
Peter Avanzino
Storyline: Ken Keeler & David X. Cohen
Scenár: Ken Keeler
30. august 2009
2
Into the Wild Green Yonder (Part 2)
Peter Avanzino
Ken Keeler
30. august 2009
3
Into the Wild Green Yonder (Part 3)
Peter Avanzino
Ken Keeler
30. august 2009
4
Into the Wild Green Yonder (Part 4)
Peter Avanzino
Storyline: Ken Keeler & David X. Cohen
Scenár: Ken Keeler
30. august 2009

6. séria (2010-2011)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
1. časť
73
1
RebirthZnovezrodenie
Frank Marino
Storyline: David X. Cohen & Matt Groening
Scenár: David X. Cohen
24. jún 2010
74
2
In-A-Gadda-Da-LeelaAdam a Leela
Dwayne Carey-Hill
Storyline: Carolyn Premish & Matt Groening
Scenár: Carolyn Premish
24. jún 2010
75
3
Attack of the Killer AppKrutá aplikácia
Stephen Sandoval
Patric M. Verrone
1. júl 2010
76
4
Proposition InfinityNávrh Nekonečno
Crystal Chesney-Thompson
Michael Rowe
8. júl 2010
77
5
The Duh-Vinci CodeŠifra majstra Blbonarda
Raymie Muzquiz
Maiya Williams
15. júl 2010
78
6
Lethal InspectionČíslo päť nežije
Ray Claffey
Eric Horsted
22. júl 2010
79
7
The Late Philip J. FryLepšie neskoršie ako neskoro
Peter Avanzino
Lewis Morton
29. júl 2010
80
8
That Darn Katz!Čierny Diblík, biely kocúr
Frank Marino
Josh Weinstein
5. august 2010
81
9
A Clockwork OriginPríroboveda
Dwayne Carey-Hill
Dan Vebber
12. august 2010
82
10
The Prisoner of BendaTelo môjho priateľa
Stephen Sandoval
Ken Keeler
19. august 2010
83
11
Lrrreconcilable NdndifferencesLrrresmieriteľné Ndndozdiely
Crystal Chesney-Thompson
Patric M. Verrone
26. august 2010
84
12
The Mutants Are RevoltingMetanti sa búria
Raymie Muzquiz
Eric Horsted
2. september 2010
85
13
The Futurama Holiday SpectacularSviatočná okázalosť
Ray Claffey
Michael Rowe
21. november 2010
2. časť
86
14
NeutopiaNeutópia
Edmund Fong
J. Stewart Burns
23. jún 2011
87
15
BenderamaBenderama
Crystal Chesney-Thompson
Aaron Ehasz
23. jún 2011
88
16
Ghost in the MachinesKrotitelia roboduchov
Ray Claffey
Patric M. Verrone
30. jún 2011
89
17
Law and Oracle?
Stephen Sandoval
Josh Weinstein
7. júl 2011
90
18
The Silence of the Clamps?
Frank Marino
Eric Rogers
14. júl 2011
91
19
Yo Leela Leela?
Frank Marino
Eric Horsted
21. júl 2011
92
20
All the Presidents' Heads?
Stephen Sandoval
Josh Weinstein
28. júl 2011
93
21
Möbius Dick?
Dwayne Carey-Hill
Dan Vebber
4. august 2011
94
22
Fry Am the Egg Man?
Dwayne Carey-Hill
Michael Rowe
11. august 2011
95
23
The Tip of the Zoidberg?
Raymie Muzquiz
Patric M. Verrone
28. august 2011
96
24
Cold Warriors?
Crystal Chesney-Thompson
Dan Vebber
25. august 2011
97
25
Overclockwise?
Raymie Muzquiz
Ken Keeler
1. september 2011
98
26
Reincarnation?
Peter Avanzino
Aaron Ehasz
8. september 2011

7. séria (2012-2013)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
1. časť
99
1
The Bots and the BeesSexuálne praktiky robotov
Stephen Sandoval
Eric Horsted
20. jún 2012
4. júl 2016
100
2
A Farewell to ArmsChyť ma za ruku
Raymie Muzquiz
Josh Weinstein
20. jún 2012
6. júl 2016
101
3
Decision 3012Narodím sa zajtra
Dwayne Carey-Hill
Patric M. Verrone
27. jún 2012
6. júl 2016
102
4
The Thief of BagheadZlodej na nič
Edmund Fong
Dan Vebber
4. júl 2012
7. júl 2016
103
5
Zapp DingbatRozvod po mutantsky
Frank Marino
Eric Rogers
11. júl 2012
8. júl 2016
104
6
The Butterjunk EffectOsudový dotyk
Crystal Chesney-Thompson
Michael Rowe
18. júl 2012
11. júl 2016
105
7
The Six Million Dollar MonV boji proti stroju
Peter Avanzino
Ken Keeler
25. júl 2012
12. júl 2016
106
8
Fun on a BunVtedy na Oktoberfeste
Stephen Sandoval
Dan Vebber
1. august 2012
13. júl 2016
107
9
Free Will HuntingHonba za slobodnou vôlou
Frank Marino
David X. Cohen
8. august 2012
14. júl 2016
108
10
Near-Death WishSkoro posledné prianie
Lance Kramer
Eric Horsted
15. august 2012
15. júl 2016
109
11
Viva Mars VegasViva Mars Vegas
Edmund Fong
Patric M. Verrone
22. august 2012
18. júl 2016
110
12
31st Century FoxLov na robolišku
Frank Marino
Josh Weinstein
29. august 2012
19. júl 2016
111
13
NaturamaPrírodňárňa
Crystal Chesney-Thompson
Eric Rogers, Michael Saikin & Neil Mukhopadhyay
29. august 2012
20. júl 2016
2. časť
112
14
2-D BlacktopRýchlo a sploštilo
Raymie Muzquiz
Michael Rowe
19. jún 2013
21. júl 2016
113
15
Fry and Leela's Big FlingOpičí úlet
Edmund Fong
Eric Rogers
19. jún 2013
22. júl 2016
114
16
T.: The TerrestrialTydýt mimozemšťan
Lance Kramer
Josh Weinstein
26. jún 2013
25. júl 2016
115
17
Forty Percent LeadbellyPieseň železničiara
Stephen Sandoval
Ken Keeler
3. júl 2013
26. júl 2016
116
18
The Inhuman TorchHrátky s ohňom
Frank Marino
Dan Vebber
10. júl 2013
27. júl 2016
117
19
Saturday Morning Fun PitSobotné zábavné dopoludnie
Crystal Chesney-Thompson
Patric M. Verrone
17. júl 2013
28. júl 2016
118
20
Calculon 2.0Kalkulon 2.0
Stephen Sandoval
Lewis Morton
24. júl 2013
29. júl 2016
119
21
Assie Come HomeZadoček, vráť sa
Raymie Muzquiz
Maiya Williams
31. júl 2013
1. august 2016
120
22
Leela and the GenestalkNavzdory génom
Lance Kramer
Eric Horsted
7. august 2013
2. august 2016
121
23
Game of TonesHra o tóny
Edmund Fong
Michael Rowe
14. august 2013
3. august 2016
122
24
Murder on the Planet ExpressVražda v Planet Exprese
Frank Marino
Lewis Morton
21. august 2013
4. august 2016
123
25
Stench and StenchibilityRozum a čuch
Crystal Chesney-Thompson
Eric Horsted
28. august 2013
5. august 2016
124
26
MeanwhileMedzitým
Peter Avanzino
Ken Keeler
4. september 2013
8. august 2016