Zoznam NGC objektov 2751-3000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 2501-2750 | Zoznam NGC objektov 2751-3000 | Zoznam NGC objektov 3001-3250 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 2751 galaxia 9h 5m 32,4s +18° 15' 43" 14,3 Rak 28. marec 1864 Albert Marth
NGC 2752 galaxia 9h 5m 42,9s +18° 20' 23" 13,9 Rak 28. marec 1864 Albert Marth
NGC 2753 galaxia 9h 7m 8,5s +25° 20' 39" 14 Rak 21. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2754 galaxia 9h 5m 11,2s -19° 5' 5" 14,3 Hydra 1886 Frank Muller
NGC 2755 galaxia 9h 7m 58,3s +41° 42' 31" 13,4 Rys 18. marec 1787 William Herschel
NGC 2756 galaxia 9h 9m 0,9s +53° 50' 55" 12,4 Veľká medvedica 18. marec 1790 William Herschel
NGC 2757 dvojhviezda 9h 5m 23,4s -19° 2' 5" - Hydra 1886 Frank Muller
NGC 2758 galaxia 9h 5m 31,1s -19° 2' 34" 13,3 Hydra 1886 Frank Muller
NGC 2759 galaxia 9h 8m 37,2s +37° 37' 17" 13 Rys 20. marec 1787 William Herschel
NGC 2760 neexistujúci objekt 9h 15m 41,9s +76° 22' 57" - Žirafa 26. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 2761 galaxia 9h 7m 30,7s +18° 26' 6" 14,3 Rak 29. marec 1865 Albert Marth
NGC 2762 galaxia 9h 9m 54,4s +50° 25' 6" 15,7 Veľká medvedica 26. február 1851 William Parsons Rosse
NGC 2763 galaxia 9h 6m 49s -15° 29' 57" 12 Hydra 8. február 1785 William Herschel
NGC 2764 galaxia 9h 8m 17,4s +21° 26' 35" 12,6 Rak 16. november 1784 William Herschel
NGC 2765 galaxia 9h 7m 36,5s +3° 23' 34" 12,2 Hydra 27. január 1786 William Herschel
NGC 2766 galaxia 9h 8m 47,4s +29° 51' 55" 13,7 Rak 22. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2767 galaxia 9h 10m 11,8s +50° 24' 7" 13,8 Veľká medvedica 8. marec 1831 John Herschel
NGC 2768 galaxia 9h 11m 37,4s +60° 2' 11" 9,9 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 2769 galaxia 9h 10m 32,3s +50° 26' 1" 13 Veľká medvedica 8. marec 1831 John Herschel
NGC 2770 galaxia 9h 9m 33,5s +33° 7' 27" 12 Rys 7. december 1785 William Herschel
NGC 2771 galaxia 9h 10m 39,7s +50° 22' 45" 12,9 Veľká medvedica 8. marec 1831 John Herschel
NGC 2772 galaxia 9h 7m 41,8s -23° 37' 10" 13,4 Kompas 23. január 1835 John Herschel
NGC 2773 galaxia 9h 9m 44,1s +7° 10' 27" 13,6 Rak 6. marec 1864 Albert Marth
NGC 2774 galaxia 9h 10m 39,9s +18° 41' 48" 13,9 Rak 21. marec 1784 William Herschel
NGC 2775 galaxia 9h 10m 20,1s +7° 2' 14" 10,4 Rak 19. december 1783 William Herschel
NGC 2776 galaxia 9h 12m 14,5s +44° 57' 17" 11,4 Rys 19. marec 1828 John Herschel
NGC 2777 galaxia 9h 10m 41,8s +7° 12' 26" 13,1 Rak 6. marec 1864 Albert Marth
NGC 2778 galaxia 9h 12m 24,5s +35° 1' 40" 12,3 Rys 28. marec 1786 William Herschel
NGC 2779 galaxia 9h 12m 28,3s +35° 3' 14" 15 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2780 galaxia 9h 12m 44,3s +34° 55' 32" 13,4 Rys 10. marec 1790 William Herschel
NGC 2781 galaxia 9h 11m 27,5s -14° 49' 2" 11,6 Hydra 8. február 1785 William Herschel
NGC 2782 galaxia 9h 14m 5s +40° 6' 49" 11,4 Rys 18. marec 1787 William Herschel
NGC 2783 galaxia 9h 13m 39,4s +29° 59' 35" 12,2 Rak 13. marec 1785 William Herschel
NGC 2784 galaxia 9h 12m 19,4s -24° 10' 21" 10,3 Hydra 20. november 1784 William Herschel
NGC 2785 galaxia 9h 15m 15,2s +40° 55' 5" 14,2 Rys 16. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2786 galaxia 9h 13m 35,5s +12° 26' 26" 12,8 Rak 5. apríl 1864 Albert Marth
NGC 2787 galaxia 9h 19m 18,4s +69° 12' 13" 10,9 Veľká medvedica 3. december 1788 William Herschel
NGC 2788 galaxia 9h 9m 3,3s -67° 55' 57" 12,5 Kýl 29. január 1835 John Herschel
NGC 2789 galaxia 9h 14m 59,7s +29° 43' 49" 12,6 Rak 13. marec 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2790 galaxia 9h 15m 2,7s +19° 41' 51" 14,5 Rak 17. február 1865 Albert Marth
NGC 2791 galaxia 9h 15m 1,9s +17° 35' 34" 14,7 Rak 21. december 1863 Albert Marth
NGC 2792 planetárna hmlovina 9h 12m 26,5s -42° 25' 39" 11,6 Plachty 2. marec 1835 John Herschel
NGC 2793 galaxia 9h 16m 46,6s +34° 25' 56" 13 Rys 6. marec 1828 John Herschel
NGC 2794 galaxia 9h 16m 1,7s +17° 35' 22" 13,2 Rak 15. marec 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2795 galaxia 9h 16m 3,7s +17° 37' 42" 12,9 Rak 21. december 1863 Albert Marth
NGC 2796 galaxia 9h 16m 41,8s +30° 54' 58" 13,5 Rak 13. marec 1785 William Herschel
NGC 2797 galaxia 9h 16m 21,7s +17° 43' 38" 13,5 Rak 15. marec 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2798 galaxia 9h 17m 22,9s +42° 0' 0" 12 Rys 14. január 1788 William Herschel
NGC 2799 galaxia 9h 17m 31s +41° 59' 38" 13,7 Rys 9. marec 1874 Ralph Copeland
NGC 2800 galaxia 9h 18m 35,1s +52° 30' 53" 12,8 Veľká medvedica 17. marec 1790 William Herschel
NGC 2801 galaxia 9h 16m 44,2s +19° 56' 7" 14,4 Rak 17. február 1865 Albert Marth
NGC 2802 galaxia 9h 16m 41,4s +18° 57' 50" 14,1 Rak 21. marec 1784 William Herschel
NGC 2803 galaxia 9h 16m 43,8s +18° 57' 16" 14,1 Rak 21. marec 1784 William Herschel
NGC 2804 galaxia 9h 16m 49,9s +20° 11' 54" 12,8 Rak 24. február 1827 John Herschel
NGC 2805 galaxia 9h 20m 20,4s +64° 6' 10" 10,9 Veľká medvedica 2. apríl 1791 William Herschel
NGC 2806 hviezda 9h 16m 56,7s +20° 4' 16" - Rak 22. marec 1876 John Dreyer
NGC 2807 galaxia 9h 17m 0,7s +20° 2' 10" 15 Rak 17. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2808 guľová hviezdokopa 9h 12m 2,6s -64° 51' 45" 6,2 Kýl 7. máj 1826 James Dunlop
NGC 2809 galaxia 9h 17m 6,9s +20° 4' 9" 12,9 Rak 24. február 1827 John Herschel
NGC 2810 galaxia 9h 22m 4,5s +71° 50' 38" 12,2 Veľká medvedica 3. december 1788 William Herschel
NGC 2811 galaxia 9h 16m 11,2s -16° 18' 45" 11,4 Hydra 31. december 1785 William Herschel
NGC 2812 galaxia 9h 17m 40,8s +19° 55' 9" 14,9 Rak 17. február 1865 Albert Marth
NGC 2813 galaxia 9h 17m 45,4s +19° 54' 25" 14,3 Rak 17. február 1865 Albert Marth
NGC 2814 galaxia 9h 21m 11,5s +64° 15' 7" 13,5 Veľká medvedica 3. apríl 1791 William Herschel
NGC 2815 galaxia 9h 16m 19,5s -23° 38' 2" 12 Hydra 20. november 1784 William Herschel
NGC 2816 galaxia 9h 7m 33,2s +60° 28' 46" 11,4 Veľká medvedica 30. marec 1832 John Herschel
NGC 2817 galaxia 9h 17m 10,6s -4° 45' 10" 13 Hydra 26. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 2818 otvorená hviezdokopa a planetárna hmlovina 9h 16m 10s -36° 37' 34" 8,2 Kompas 28. máj 1826 James Dunlop
NGC 2819 galaxia 9h 18m 9,4s +16° 11' 53" 13 Rak 21. december 1863 Albert Marth
NGC 2820 galaxia 9h 21m 46s +64° 15' 31" 12,5 Veľká medvedica 3. apríl 1791 William Herschel
NGC 2821 galaxia 9h 16m 47,8s -26° 49' 0" 13,1 Kompas 26. marec 1835 John Herschel
NGC 2822 galaxia 9h 13m 49,8s -69° 38' 39" 10,6 Kýl 29. január 1835 John Herschel
NGC 2823 galaxia 9h 19m 17,4s +34° 0' 30" 14,6 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2824 galaxia 9h 19m 2,3s +26° 16' 13" 13,2 Rak 30. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2825 galaxia 9h 19m 22,4s +33° 44' 35" 14,4 Rys 3. apríl 1831 John Herschel
NGC 2826 galaxia 9h 19m 24,1s +33° 37' 25" 13,7 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2827 galaxia 9h 19m 18,9s +33° 52' 51" 14,8 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2828 galaxia 9h 19m 34,8s +33° 53' 19" 14,7 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2829 galaxia 9h 19m 52,3s +33° 38' 58" 14,9 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2830 galaxia 9h 19m 41,2s +33° 44' 17" 13,9 Rys 7. december 1785 William Herschel
NGC 2831 galaxia 9h 19m 45,6s +33° 44' 41" 13,4 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2832 galaxia 9h 19m 46,8s +33° 44' 59" 11,8 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2833 galaxia 9h 19m 57,8s +33° 55' 39" 14,8 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2834 galaxia 9h 20m 2,5s +33° 42' 38" 14,5 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2835 galaxia 9h 17m 52,6s -22° 21' 19" 10,3 Hydra 1850 Edward Emerson Barnard
NGC 2836 galaxia 9h 13m 45,3s -69° 19' 59" 11,8 Kýl 29. január 1835 John Herschel
NGC 2837 dvojhviezda 9h 18m 23,4s -16° 28' 53" - Hydra 16. december 1827 John Herschel
NGC 2838 galaxia 9h 20m 43s +39° 18' 59" 13,8 Rys 18. marec 1787 William Herschel
NGC 2839 galaxia 9h 20m 36,3s +33° 39' 4" 14,2 Rys 13. marec 1850 William Parsons Rosse
NGC 2840 galaxia 9h 20m 52,7s +35° 22' 6" 13,8 Rys 10. marec 1790 William Herschel
NGC 2841 galaxia 9h 22m 2,3s +50° 58' 35" 9,3 Veľká medvedica 9. marec 1788 William Herschel
NGC 2842 galaxia 9h 15m 36,4s -63° 4' 10" 12,5 Kýl 8. marec 1836 John Herschel
NGC 2843 galaxia 9h 20m 28,7s +18° 55' 34" 15,5 Rak 21. marec 1784 William Herschel
NGC 2844 galaxia 9h 21m 48s +40° 9' 7" 12,8 Rys 18. marec 1787 William Herschel
NGC 2845 galaxia 9h 18m 36,9s -38° 0' 35" 12,3 Plachty 1. február 1835 John Herschel
NGC 2846 dvojhviezda 9h 19m 40,4s -14° 40' 32" - Hydra 4. apríl 1874 Lawrence Parsons
NGC 2847 hviezdna asociácia 9h 20m 8,6s -16° 31' 2" - Hydra 5. marec 1855 William Parsons Rosse
NGC 2848 galaxia 9h 20m 9,8s -16° 31' 32" 11,8 Hydra 31. december 1785 William Herschel
NGC 2849 otvorená hviezdokopa 9h 19m 22,8s -40° 31' 13" 12,5 Plachty 31. január 1838 John Herschel
NGC 2850 galaxia 9h 20m 56,9s -4° 56' 22" 14,2 Hydra 22. marec 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2851 galaxia 9h 20m 30,3s -16° 29' 43" 13,4 Hydra 27. február 1886 Lewis A. Swift
NGC 2852 galaxia 9h 23m 14,5s +40° 9' 52" 13,3 Rys 18. marec 1787 William Herschel
NGC 2853 galaxia 9h 23m 17,4s +40° 12' 1" 13,4 Rys 18. marec 1787 William Herschel
NGC 2854 galaxia 9h 24m 2,9s +49° 12' 14" 13 Veľká medvedica 9. marec 1788 William Herschel
NGC 2855 galaxia 9h 21m 27,5s -11° 54' 37" 11,7 Hydra 19. marec 1786 William Herschel
NGC 2856 galaxia 9h 24m 16,2s +49° 14' 57" 13,2 Veľká medvedica 9. marec 1788 William Herschel
NGC 2857 galaxia 9h 24m 37,7s +49° 21' 26" 12,5 Veľká medvedica 9. január 1856 William Parsons Rosse
NGC 2858 galaxia 9h 22m 54,9s +3° 9' 27" 12,6 Hydra 3. marec 1864 Albert Marth
NGC 2859 galaxia 9h 24m 18,6s +34° 30' 48" 10,9 Malý lev 28. marec 1786 William Herschel
NGC 2860 galaxia 9h 24m 53,2s +41° 3' 36" 13,7 Rys 17. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2861 galaxia 9h 23m 36,5s +2° 8' 10" 13 Hydra 28. marec 1864 Albert Marth
NGC 2862 galaxia 9h 24m 55s +26° 46' 31" 13 Lev 21. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2863 galaxia 9h 23m 36,5s -10° 25' 59" 12,9 Hydra 25. marec 1786 William Herschel
NGC 2864 galaxia 9h 24m 15,4s +5° 56' 24" 14,6 Hydra 6. marec 1864 Albert Marth
NGC 2865 galaxia 9h 23m 30,2s -23° 9' 41" 11,5 Hydra 23. január 1835 John Herschel
NGC 2866 otvorená hviezdokopa 9h 22m 7s -51° 6' 10" - Plachty 31. marec 1835 John Herschel
NGC 2867 planetárna hmlovina 9h 21m 25,4s -58° 18' 40" 9,7 Kýl 1. apríl 1834 John Herschel
NGC 2868 galaxia 9h 23m 27,2s -10° 25' 44" 14,3 Hydra 1886 Frank Muller
NGC 2869 galaxia 9h 23m 36,5s -10° 25' 59" 12,9 Hydra 1886 Frank Muller
NGC 2870 galaxia 9h 27m 53,7s +57° 22' 33" 13 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 2871 hviezda 9h 25m 39,4s +11° 26' 38" - Lev 7. marec 1874 Lawrence Parsons
NGC 2872 galaxia 9h 25m 42,9s +11° 25' 58" 11,9 Lev 15. marec 1784 William Herschel
NGC 2873 galaxia 9h 25m 48,5s +11° 27' 17" 15,4 Lev 22. február 1857 William Parsons Rosse
NGC 2874 galaxia 9h 25m 47,8s +11° 25' 33" 12,6 Lev 15. marec 1784 William Herschel
NGC 2875 hviezdna asociácia 9h 25m 48,7s +11° 25' 56" - Lev 7. marec 1874 Lawrence Parsons
NGC 2876 galaxia 9h 25m 13,8s -6° 43' 0" 13,1 Hydra 5. marec 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2877 galaxia 9h 25m 47,1s +2° 13' 43" 14,3 Hydra 28. marec 1864 Albert Marth
NGC 2878 galaxia 9h 25m 47,4s +2° 5' 24" 13,8 Hydra 28. marec 1864 Albert Marth
NGC 2879 štvorhviezda 9h 25m 22,6s -11° 39' 8" - Hydra 27. február 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2880 galaxia 9h 29m 34,6s +62° 29' 28" 11,5 Veľká medvedica 2. apríl 1791 William Herschel
NGC 2881 galaxia 9h 25m 54,7s -11° 59' 44" 13,3 Hydra 9. február 1886 Lewis A. Swift
NGC 2882 galaxia 9h 26m 35,9s +7° 57' 15" 12,6 Lev 6. marec 1864 Albert Marth
NGC 2883 galaxia 9h 25m 18,4s -34° 6' 8" 14,4 Kompas 7. apríl 1837 John Herschel
NGC 2884 galaxia 9h 26m 24,5s -11° 33' 20" 12,6 Hydra 27. február 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2885 galaxia 9h 27m 18,4s +23° 1' 12" 13,9 Lev 24. február 1827 John Herschel
NGC 2886 štvorhviezda 9h 26m 38,7s -21° 44' 18" - Hydra 1. február 1837 John Herschel
NGC 2887 galaxia 9h 23m 24,3s -63° 48' 44" 11,7 Kýl 8. marec 1834 John Herschel
NGC 2888 galaxia 9h 26m 19,6s -28° 2' 10" 12,6 Kompas 30. marec 1835 John Herschel
NGC 2889 galaxia 9h 27m 12,5s -11° 38' 36" 11,7 Hydra 19. marec 1786 William Herschel
NGC 2890 galaxia 9h 26m 29,8s -14° 31' 44" 14,5 Hydra 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 2891 galaxia 9h 26m 56,6s -24° 46' 58" 12,5 Kompas 23. január 1835 John Herschel
NGC 2892 galaxia 9h 32m 52,8s +67° 37' 3" 13,1 Veľká medvedica 11. máj 1885 Lewis A. Swift
NGC 2893 galaxia 9h 30m 16,9s +29° 32' 25" 12,9 Lev 13. marec 1785 William Herschel
NGC 2894 galaxia 9h 29m 30,2s +7° 43' 6" 12,4 Lev 23. január 1784 William Herschel
NGC 2895 galaxia 9h 32m 24,8s +57° 28' 59" 14 Veľká medvedica 9. február 1831 John Herschel
NGC 2896 galaxia 9h 30m 16,9s +23° 39' 49" 14 Lev 1. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2897 galaxia 9h 29m 45,7s +2° 12' 27" 14,5 Hydra 6. február 1864 Albert Marth
NGC 2898 galaxia 9h 29m 46,3s +2° 3' 54" 13,7 Hydra 6. február 1864 Albert Marth
NGC 2899 planetárna hmlovina 9h 27m 3s -56° 6' 20" 11,8 Plachty 27. február 1835 John Herschel
NGC 2900 galaxia 9h 30m 15s +4° 8' 37" 13,5 Hydra 10. marec 1886 Lewis A. Swift
NGC 2901 neexistujúci objekt 9h 32m 36s +31° 6' 0" - Lev 1886 Ormond Stone
NGC 2902 galaxia 9h 30m 53,1s -14° 44' 8" 12,2 Hydra 8. február 1785 William Herschel
NGC 2903 galaxia 9h 32m 9,7s +21° 29' 57" 8,8 Lev 16. november 1784 William Herschel
NGC 2904 galaxia 9h 30m 16,9s -30° 23' 6" 12,5 Výveva 11. apríl 1834 John Herschel
NGC 2905 hviezdna asociácia 9h 32m 11,8s +21° 31' 7" - Lev 16. november 1784 William Herschel
NGC 2906 galaxia 9h 32m 6,2s +8° 26' 32" 12,5 Lev 28. december 1785 William Herschel
NGC 2907 galaxia 9h 31m 36,6s -16° 44' 1" 11,8 Hydra 31. december 1785 William Herschel
NGC 2908 galaxia 9h 43m 31,2s +79° 42' 5" 13,3 Drak 26. september 1802 William Herschel
NGC 2909 dvojhviezda 9h 36m 59,8s +65° 56' 28" - Veľká medvedica 12. marec 1828 John Herschel
NGC 2910 otvorená hviezdokopa 9h 30m 29s -52° 54' 50" 7,2 Plachty 10. apríl 1834 John Herschel
NGC 2911 galaxia 9h 33m 46,5s +10° 9' 10" 11,5 Lev 11. marec 1784 William Herschel
NGC 2912 hviezda 9h 33m 56,9s +10° 11' 33" - Lev 3. apríl 1870 Herman Schultz
NGC 2913 galaxia 9h 34m 2,7s +9° 28' 42" 13,4 Lev 10. marec 1864 Albert Marth
NGC 2914 galaxia 9h 34m 2,7s +10° 6' 33" 13,3 Lev 3. marec 1786 William Herschel
NGC 2915 galaxia 9h 26m 13,6s -76° 37' 36" 12,3 Chameleón 31. marec 1837 John Herschel
NGC 2916 galaxia 9h 34m 57,5s +21° 42' 16" 11,9 Lev 16. november 1784 William Herschel
NGC 2917 galaxia 9h 34m 27s -2° 30' 14" 13,6 Hydra 6. február 1864 Albert Marth
NGC 2918 galaxia 9h 35m 44s +31° 42' 19" 12,5 Lev 13. marec 1785 William Herschel
NGC 2919 galaxia 9h 34m 47,6s +10° 17' 2" 12,9 Lev 1. február 1877 Wilhelm Tempel
NGC 2920 galaxia 9h 34m 12s -20° 51' 33" 13 Hydra 1. február 1837 John Herschel
NGC 2921 galaxia 9h 34m 31,1s -20° 55' 11" 11,9 Hydra 24. december 1786 William Herschel
NGC 2922 galaxia 9h 36m 52,6s +37° 41' 41" 14 Malý lev 18. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2923 galaxia 9h 36m 3,8s +16° 45' 39" 14,2 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 2924 galaxia 9h 35m 10,9s -16° 23' 53" 12,3 Hydra 12. február 1836 John Herschel
NGC 2925 otvorená hviezdokopa 9h 33m 10,9s -53° 23' 45" 8,3 Plachty 5. január 1837 John Herschel
NGC 2926 galaxia 9h 37m 31s +32° 50' 30" 13,6 Lev 27. marec 1886 Johann Palisa
NGC 2927 galaxia 9h 37m 15,1s +23° 35' 25" 13,1 Lev 21. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2928 galaxia 9h 37m 10,1s +16° 58' 39" 14,7 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 2929 galaxia 9h 37m 29,7s +23° 9' 40" 13,8 Lev 21. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2930 galaxia 9h 37m 32,6s +23° 12' 13" 14,2 Lev 21. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2931 galaxia 9h 37m 37,6s +23° 14' 26" 14,2 Lev 21. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2932 otvorená hviezdokopa 9h 35m 54s -46° 55' 0" - Plachty 3. marec 1837 John Herschel
NGC 2933 galaxia 9h 37m 55s +17° 0' 53" 14,6 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 2934 galaxia 9h 37m 55,1s +17° 3' 18" 16 Lev 2. apríl 1865 Albert Marth
NGC 2935 galaxia 9h 36m 44,6s -21° 7' 40" 11,4 Hydra 20. marec 1786 William Herschel
NGC 2936 galaxia 9h 37m 44,4s +2° 45' 38" 12,9 Hydra 3. marec 1864 Albert Marth
NGC 2937 galaxia 9h 37m 45,1s +2° 44' 53" 13,6 Hydra 3. marec 1864 Albert Marth
NGC 2938 galaxia 9h 38m 24,7s +76° 19' 9" 13,5 Drak 2. apríl 1801 William Herschel
NGC 2939 galaxia 9h 38m 7,9s +9° 31' 25" 12,6 Lev 18. január 1784 William Herschel
NGC 2940 galaxia 9h 38m 5,1s +9° 37' 2" 13,6 Lev 1877 Wilhelm Tempel
NGC 2941 galaxia 9h 38m 24,3s +17° 2' 40" 15 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 2942 galaxia 9h 39m 8s +34° 0' 22" 12,5 Malý lev 6. marec 1828 John Herschel
NGC 2943 galaxia 9h 38m 32,9s +17° 1' 52" 12,7 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 2944 galaxia 9h 39m 18s +32° 18' 38" 14,1 Lev 27. marec 1886 Johann Palisa
NGC 2945 galaxia 9h 37m 41s -22° 2' 4" 12,2 Hydra 23. január 1835 John Herschel
NGC 2946 galaxia 9h 39m 1,6s +17° 1' 32" 14 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 2947 galaxia 9h 36m 5,8s -12° 26' 12" 12,4 Hydra 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 2948 galaxia 9h 38m 59,2s +6° 57' 21" 13 Lev 24. marec 1786 William Herschel
NGC 2949 galaxia 9h 39m 55,1s +16° 47' 4" 14,4 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 2950 galaxia 9h 42m 34,8s +58° 51' 5" 10,9 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 2951 galaxia 9h 39m 40,8s -0° 14' 4" 14,4 Hydra 6. február 1864 Albert Marth
NGC 2952 galaxia 9h 37m 37,1s -10° 11' 4" 14,5 Hydra 1886 Frank Muller
NGC 2953 neexistujúci objekt 9h 40m 19s +14° 49' 58" - Lev 18. marec 1836 John Herschel
NGC 2954 galaxia 9h 40m 24s +14° 55' 21" 12,3 Lev 18. marec 1836 John Herschel
NGC 2955 galaxia 9h 41m 16,4s +35° 52' 58" 12,8 Malý lev 28. marec 1786 William Herschel
NGC 2956 galaxia 9h 39m 16,9s -19° 6' 4" 14,5 Hydra 1886 Frank Muller
NGC 2957 galaxia 9h 47m 17,9s +72° 59' 2" 14,7 Drak 4. november 1831 John Herschel
NGC 2958 galaxia 9h 40m 41,6s +11° 53' 19" 13,1 Lev 7. marec 1877 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2959 galaxia 9h 45m 8,9s +68° 35' 42" 12,9 Veľká medvedica 28. október 1831 John Herschel
NGC 2960 galaxia 9h 40m 36,5s +3° 34' 38" 12,5 Hydra 4. marec 1826 John Herschel
NGC 2961 galaxia 9h 45m 22,3s +68° 36' 33" 14,9 Veľká medvedica 26. december 1873 Lawrence Parsons
NGC 2962 galaxia 9h 40m 54s +5° 9' 57" 12 Hydra 10. december 1864 Albert Marth
NGC 2963 galaxia 9h 47m 49,8s +72° 57' 52" 13,5 Drak 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 2964 galaxia 9h 42m 54,1s +31° 50' 49" 11,2 Lev 7. december 1785 William Herschel
NGC 2965 galaxia 9h 43m 19,1s +36° 14' 54" 13,5 Malý lev 31. december 1788 William Herschel
NGC 2966 galaxia 9h 42m 11,4s +4° 40' 25" 13 Sextant 16. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2967 galaxia 9h 42m 3,3s +0° 20' 10" 11,6 Sextant 20. december 1784 William Herschel
NGC 2968 galaxia 9h 43m 11,9s +31° 55' 43" 11,9 Lev 7. december 1785 William Herschel
NGC 2969 galaxia 9h 41m 54,5s -8° 36' 12" 13,1 Sextant 27. marec 1786 William Herschel
NGC 2970 galaxia 9h 43m 31s +31° 58' 39" 13,7 Lev 6. marec 1828 John Herschel
NGC 2971 galaxia 9h 43m 46,1s +36° 10' 47" 14 Malý lev 26. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2972 otvorená hviezdokopa 9h 40m 11,5s -50° 19' 13" 9,9 Plachty 9. máj 1826 James Dunlop
NGC 2973 trojhviezda 9h 41m 34,7s -30° 2' 53" - Výveva 5. február 1837 John Herschel
NGC 2974 galaxia 9h 42m 33,2s -3° 41' 57" 10,9 Sextant 6. január 1785 William Herschel
NGC 2975 galaxia 9h 41m 16s -16° 40' 26" 14,8 Hydra 1886 Ormond Stone
NGC 2976 galaxia 9h 47m 14,7s +67° 55' 3" 10,1 Veľká medvedica 8. november 1801 William Herschel
NGC 2977 galaxia 9h 43m 46,5s +74° 51' 38" 12,5 Drak 2. apríl 1801 William Herschel
NGC 2978 galaxia 9h 43m 16,7s -9° 44' 46" 12,8 Sextant 10. marec 1886 Lewis A. Swift
NGC 2979 galaxia 9h 43m 8,6s -10° 22' 59" 12,7 Sextant 25. marec 1786 William Herschel
NGC 2980 galaxia 9h 43m 11,9s -9° 36' 45" 13 Sextant 27. marec 1786 William Herschel
NGC 2981 galaxia 9h 44m 56,6s +31° 5' 53" 14 Lev 27. marec 1886 Samuel Oppenheim
NGC 2982 otvorená hviezdokopa 9h 42m 0s -44° 1' 12" - Plachty 24. jún 1826 James Dunlop
NGC 2983 galaxia 9h 43m 41,1s -20° 28' 39" 11,9 Hydra 10. marec 1785 William Herschel
NGC 2984 galaxia 9h 43m 40,3s +11° 3' 41" 13,4 Lev 15. marec 1784 William Herschel
NGC 2985 galaxia 9h 50m 21,4s +72° 16' 43" 10,4 Veľká medvedica 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 2986 galaxia 9h 44m 15,9s -21° 16' 41" 10,7 Hydra 10. marec 1785 William Herschel
NGC 2987 galaxia 9h 45m 41,4s +4° 56' 29" 13,1 Sextant 25. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2988 galaxia 9h 46m 47,8s +22° 0' 44" 15 Lev 19. február 1855 William Parsons Rosse
NGC 2989 galaxia 9h 45m 25,2s -18° 22' 28" 12,8 Hydra 12. február 1836 John Herschel
NGC 2990 galaxia 9h 46m 17,3s +5° 42' 32" 12,6 Sextant 29. december 1786 William Herschel
NGC 2991 galaxia 9h 46m 49,9s +22° 0' 48" 12,5 Lev 24. február 1827 John Herschel
NGC 2992 galaxia 9h 45m 41,9s -14° 19' 37" 12,2 Hydra 8. február 1785 William Herschel
NGC 2993 galaxia 9h 45m 48,3s -14° 22' 8" 12,6 Hydra 8. február 1785 William Herschel
NGC 2994 galaxia 9h 47m 16,1s +22° 5' 21" 13 Lev 24. február 1827 John Herschel
NGC 2995 otvorená hviezdokopa 9h 44m 0s -54° 35' 0" - Plachty 5. apríl 1837 John Herschel
NGC 2996 galaxia 9h 46m 30,2s -21° 34' 16" 12,7 Hydra 23. marec 1835 John Herschel
NGC 2997 galaxia 9h 45m 38,6s -31° 11' 26" 9,4 Výveva 4. marec 1793 William Herschel
NGC 2998 galaxia 9h 48m 43,6s +44° 4' 54" 12,4 Veľká medvedica 15. január 1788 William Herschel
NGC 2999 otvorená hviezdokopa 9h 40m 11,5s -50° 19' 13" 9,9 Plachty 9. máj 1826 James Dunlop
NGC 3000 dvojhviezda 9h 48m 51,2s +44° 7' 54" - Veľká medvedica 25. január 1851 William Parsons Rosse