Zoznam NGC objektov 4751-5000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 4501-4750 | Zoznam NGC objektov 4751-5000 | Zoznam NGC objektov 5001-5250 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 4751 galaxia 12h 52m 50,6s -42° 39' 36" 11,2 Kentaur 15. marec 1836 John Herschel
NGC 4752 galaxia 12h 51m 29,1s +13° 46' 57" 14,5 Vlasy Bereniky 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 4753 galaxia 12h 52m 22,1s -1° 12' 0" 9,9 Panna 22. február 1784 William Herschel
NGC 4754 galaxia 12h 52m 17,6s +11° 18' 50" 10,5 Panna 15. marec 1784 William Herschel
NGC 4755 otvorená hviezdokopa 12h 53m 39s -60° 21' 42" 4,2 Južný kríž 1751 Nicolas-Louis de Lacaille
NGC 4756 galaxia 12h 52m 52,2s -15° 24' 45" 12,4 Havran 8. február 1785 William Herschel
NGC 4757 galaxia 12h 52m 49,9s -10° 18' 39" 14,1 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4758 galaxia 12h 52m 43,9s +15° 50' 55" 13,3 Vlasy Bereniky 21. marec 1784 William Herschel
NGC 4759 galaxia 12h 53m 4,5s -9° 11' 59" 13 Panna 25. marec 1786 William Herschel
NGC 4760 galaxia 12h 53m 7,2s -10° 29' 41" 11,6 Panna 30. marec 1876 August Winnecke
NGC 4761 galaxia 12h 53m 9,7s -9° 11' 51" 13,9 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4762 galaxia 12h 52m 55,9s +11° 13' 50" 10,1 Panna 15. marec 1784 William Herschel
NGC 4763 galaxia 12h 53m 27,1s -17° 0' 21" 12,6 Havran 31. december 1785 William Herschel
NGC 4764 galaxia 12h 53m 6,7s -9° 15' 27" 15,1 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4765 galaxia 12h 53m 14,6s +4° 27' 47" 12,5 Panna 17. apríl 1786 William Herschel
NGC 4766 galaxia 12h 53m 8,2s -10° 22' 43" 14,4 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4767 galaxia 12h 53m 52,9s -39° 42' 52" 11,5 Kentaur 21. apríl 1835 John Herschel
NGC 4768 hviezda 12h 53m 17,2s -9° 31' 54" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4769 hviezda 12h 53m 18,5s -9° 32' 4" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4770 galaxia 12h 53m 32,2s -9° 32' 28" 12,9 Panna 25. marec 1786 William Herschel
NGC 4771 galaxia 12h 53m 20,9s +1° 16' 12" 12,3 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 4772 galaxia 12h 53m 29s +2° 10' 7" 10,7 Panna 24. január 1784 William Herschel
NGC 4773 galaxia 12h 53m 35,9s -8° 38' 18" 13,9 Panna 3. marec 1786 William Herschel
NGC 4774 galaxia 12h 53m 6,6s +36° 49' 8" 14,3 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 4775 galaxia 12h 53m 45,9s -6° 37' 22" 11,1 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4776 galaxia 12h 53m 4,5s -9° 11' 59" 13 Panna 5. máj 1836 John Herschel
NGC 4777 galaxia 12h 53m 58,5s -8° 46' 31" 13,6 Panna 3. marec 1786 William Herschel
NGC 4778 galaxia 12h 53m 5,7s -9° 12' 14" 12,7 Panna 5. máj 1836 John Herschel
NGC 4779 galaxia 12h 53m 50,7s +9° 42' 33" 12,2 Panna 15. apríl 1784 William Herschel
NGC 4780 galaxia 12h 54m 5,2s -8° 37' 15" 13,4 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4781 galaxia 12h 54m 23,6s -10° 32' 10" 11,1 Panna 25. marec 1786 William Herschel
NGC 4782 galaxia 12h 54m 35,8s -12° 34' 9" 11,7 Havran 27. marec 1786 William Herschel
NGC 4783 galaxia 12h 54m 36,4s -12° 33' 29" 11,7 Havran 27. marec 1786 William Herschel
NGC 4784 galaxia 12h 54m 37s -10° 36' 46" 14 Panna 25. marec 1786 William Herschel
NGC 4785 galaxia 12h 53m 27,1s -48° 44' 59" 12,4 Kentaur 1. marec 1835 John Herschel
NGC 4786 galaxia 12h 54m 32,3s -6° 51' 33" 11,8 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4787 galaxia 12h 54m 5,8s +27° 4' 6" 14,6 Vlasy Bereniky 3. apríl 1867 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4788 galaxia 12h 54m 16,2s +27° 18' 11" 14,5 Vlasy Bereniky 23. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4789 galaxia 12h 54m 19,2s +27° 4' 4" 12,1 Vlasy Bereniky 6. apríl 1785 William Herschel
NGC 4790 galaxia 12h 54m 51,9s -10° 14' 52" 12,4 Panna 25. marec 1786 William Herschel
NGC 4791 galaxia 12h 54m 43,9s +8° 3' 13" 14,1 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 4792 galaxia 12h 55m 3,6s -12° 29' 48" 14,2 Havran 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4793 galaxia 12h 54m 40,7s +28° 56' 17" 11,6 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4794 galaxia 12h 55m 10,4s -12° 36' 33" 13,6 Havran 24. február 1786 William Herschel
NGC 4795 galaxia 12h 55m 2,8s +8° 3' 58" 12,2 Panna 23. január 1784 William Herschel
NGC 4796 galaxia 12h 55m 4,6s +8° 4' 1" 14,5 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 4797 galaxia 12h 54m 55,3s +27° 24' 46" 13,2 Vlasy Bereniky 21. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4798 galaxia 12h 54m 55,3s +27° 24' 46" 13,2 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4799 galaxia 12h 55m 15,4s +2° 53' 48" 13,6 Panna 30. apríl 1786 William Herschel
NGC 4800 galaxia 12h 54m 37,8s +46° 31' 53" 11,6 Poľovné psy 1. apríl 1788 William Herschel
NGC 4801 galaxia 12h 54m 37,6s +53° 5' 26" 14,2 Veľká medvedica 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 4802 galaxia 12h 55m 49,6s -12° 3' 17" 11,6 Havran 20. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4803 galaxia 12h 55m 33,7s +8° 14' 24" 14,4 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 4804 galaxia 12h 55m 49,6s -12° 3' 17" 11,6 Havran 27. marec 1786 William Herschel
NGC 4805 hviezda 12h 55m 24,3s +27° 58' 49" - Vlasy Bereniky 11. máj 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 4806 galaxia 12h 56m 12,4s -29° 30' 10" 12,7 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 4807 galaxia 12h 55m 29,3s +27° 31' 16" 13,5 Vlasy Bereniky 23. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4808 galaxia 12h 55m 48,9s +4° 18' 13" 11,6 Panna 17. apríl 1786 William Herschel
NGC 4809 galaxia 12h 54m 50,9s +2° 39' 10" 14 Panna 18. apríl 1855 William Parsons Rosse
NGC 4810 galaxia 12h 54m 51,2s +2° 38' 27" 14,3 Panna 18. apríl 1855 William Parsons Rosse
NGC 4811 galaxia 12h 56m 52,3s -41° 47' 51" 13,1 Kentaur 8. jún 1834 John Herschel
NGC 4812 galaxia 12h 56m 52,6s -41° 48' 49" 13,2 Kentaur 8. jún 1834 John Herschel
NGC 4813 galaxia 12h 56m 36s -6° 49' 5" 13,5 Panna 23. marec 1789 William Herschel
NGC 4814 galaxia 12h 55m 21,8s +58° 20' 40" 11,7 Veľká medvedica 17. marec 1790 William Herschel
NGC 4815 otvorená hviezdokopa 12h 57m 58,3s -64° 57' 42" 8,6 Mucha 13. marec 1834 John Herschel
NGC 4816 galaxia 12h 56m 12,3s +27° 44' 43" 12,9 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4817 galaxia 12h 56m 29,6s +27° 56' 25" 14,7 Vlasy Bereniky 11. máj 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 4818 galaxia 12h 56m 48,9s -8° 31' 30" 11,3 Panna 3. marec 1786 William Herschel
NGC 4819 galaxia 12h 56m 28s +26° 59' 13" 13,2 Vlasy Bereniky 6. apríl 1785 William Herschel
NGC 4820 galaxia 12h 57m 0,5s -13° 43' 8" 13,9 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4821 galaxia 12h 56m 29,3s +26° 57' 25" 14,5 Vlasy Bereniky 6. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4822 galaxia 12h 57m 3,6s -10° 45' 44" 13,5 Panna 21. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4823 galaxia 12h 57m 25,6s -13° 41' 54" 14,7 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4824 hviezda 12h 56m 36,2s +27° 26' 1" - Vlasy Bereniky 19. apríl 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 4825 galaxia 12h 57m 12,2s -13° 39' 52" 11,9 Panna 27. marec 1786 William Herschel
NGC 4826 galaxia 12h 56m 43,8s +21° 40' 59" 8,5 Vlasy Bereniky 23. marec 1779 Edward Pigott
NGC 4827 galaxia 12h 56m 43,7s +27° 10' 43" 12,9 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4828 galaxia 12h 56m 42,8s +28° 1' 15" 14,6 Vlasy Bereniky 22. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4829 galaxia 12h 57m 24,5s -13° 44' 14" 14,8 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4830 galaxia 12h 57m 27,9s -19° 41' 28" 12 Panna 26. máj 1880 Wilhelm Tempel
NGC 4831 galaxia 12h 57m 36,6s -27° 17' 31" 12,4 Hydra 22. marec 1836 John Herschel
NGC 4832 galaxia 12h 57m 47,4s -39° 45' 43" 11,6 Kentaur 5. jún 1834 John Herschel
NGC 4833 guľová hviezdokopa 12h 59m 35s -70° 52' 27" 8,4 Mucha 1751 Nicolas-Louis de Lacaille
NGC 4834 galaxia 12h 56m 25,1s +52° 17' 45" 14,8 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 4835 galaxia 12h 58m 7,7s -46° 15' 54" 11,6 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 4836 galaxia 12h 57m 34,2s -12° 44' 37" 13,4 Panna 19. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4837 galaxia 12h 56m 47,8s +48° 17' 46" 13,4 Poľovné psy 7. marec 1831 John Herschel
NGC 4838 galaxia 12h 57m 56,1s -13° 3' 37" 13 Panna 9. máj 1831 John Herschel
NGC 4839 galaxia 12h 57m 24,4s +27° 29' 51" 12 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4840 galaxia 12h 57m 32,8s +27° 36' 38" 13,7 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4841 galaxia 12h 57m 34s +28° 28' 56" 13 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4842 galaxia 12h 57m 36s +27° 29' 35" 14 Vlasy Bereniky 24. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4843 galaxia 12h 58m 0,9s -3° 37' 17" 13,1 Panna 11. marec 1787 William Herschel
NGC 4844 hviezda 12h 58m 8,4s -13° 4' 46" - Panna 19. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4845 galaxia 12h 58m 0,9s +1° 34' 32" 11,3 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 4846 galaxia 12h 57m 47,7s +36° 22' 12" 13,7 Poľovné psy 11. marec 1831 John Herschel
NGC 4847 galaxia 12h 58m 28,9s -13° 8' 28" 14,3 Panna 19. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4848 galaxia 12h 58m 5,7s +28° 14' 33" 13,7 Vlasy Bereniky 21. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4849 galaxia 12h 58m 12,7s +26° 23' 47" 13,1 Vlasy Bereniky 4. marec 1867 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4850 galaxia 12h 58m 21,7s +27° 58' 6" 14,4 Vlasy Bereniky 22. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4851 galaxia 12h 58m 21,8s +28° 8' 52" 14,2 Vlasy Bereniky 21. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4852 otvorená hviezdokopa 13h 0m 9s -59° 36' 48" 8,9 Kentaur 30. apríl 1826 James Dunlop
NGC 4853 galaxia 12h 58m 35,4s +27° 35' 45" 13,4 Vlasy Bereniky 13. apríl 1831 John Herschel
NGC 4854 galaxia 12h 58m 47,6s +27° 40' 27" 14 Vlasy Bereniky 24. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4855 galaxia 12h 59m 18,4s -13° 13' 50" 12,9 Panna 19. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4856 galaxia 12h 59m 21,1s -15° 2' 32" 10,6 Panna 8. február 1785 William Herschel
NGC 4857 galaxia 12h 57m 18,1s +70° 12' 11" 13,8 Drak 7. apríl 1793 William Herschel
NGC 4858 galaxia 12h 59m 2,3s +28° 6' 55" 15,2 Vlasy Bereniky 21. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4859 galaxia 12h 59m 1,9s +26° 48' 56" 13,7 Vlasy Bereniky 21. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4860 galaxia 12h 59m 4s +28° 7' 24" 13,5 Vlasy Bereniky 21. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4861 galaxia 12h 59m 1,8s +34° 51' 43" 13,5 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 4862 galaxia 12h 59m 30,8s -14° 7' 55" 14,2 Panna 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 4863 galaxia 12h 59m 42,5s -14° 1' 46" 13,7 Panna 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 4864 galaxia 12h 59m 13,2s +27° 58' 35" 13,6 Vlasy Bereniky 13. apríl 1831 John Herschel
NGC 4865 galaxia 12h 59m 20s +28° 5' 3" 13,6 Vlasy Bereniky 22. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4866 galaxia 12h 59m 27s +14° 10' 17" 11,1 Panna 14. január 1787 William Herschel
NGC 4867 galaxia 12h 59m 15,5s +27° 58' 14" 14,5 Vlasy Bereniky 10. máj 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4868 galaxia 12h 59m 9s +37° 18' 34" 12,2 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 4869 galaxia 12h 59m 23,5s +27° 54' 41" 13,8 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4870 galaxia 12h 59m 17,8s +37° 2' 54" 14,6 Poľovné psy 1. apríl 1878 Lawrence Parsons
NGC 4871 galaxia 12h 59m 30,1s +27° 57' 23" 14,2 Vlasy Bereniky 10. máj 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4872 galaxia 12h 59m 34,3s +27° 56' 48" 14,4 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4873 galaxia 12h 59m 32,9s +27° 59' 0" 14,1 Vlasy Bereniky 10. máj 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4874 galaxia 12h 59m 35,8s +27° 57' 34" 11,9 Vlasy Bereniky 5. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4875 galaxia 12h 59m 38,1s +27° 54' 27" 14,7 Vlasy Bereniky 16. máj 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 4876 galaxia 12h 59m 44,6s +27° 54' 44" 14,4 Vlasy Bereniky 16. máj 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 4877 galaxia 13h 0m 26,4s -15° 16' 58" 12,4 Panna 8. február 1785 William Herschel
NGC 4878 galaxia 13h 0m 20,1s -6° 6' 14" 13,6 Panna 23. marec 1789 William Herschel
NGC 4879 hviezda 13h 0m 25,5s -6° 6' 38" - Panna 23. marec 1789 William Herschel
NGC 4880 galaxia 13h 0m 10,5s +12° 29' 0" 11,6 Panna 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 4881 galaxia 12h 59m 57,9s +28° 14' 47" 13,5 Vlasy Bereniky 22. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4882 galaxia 13h 0m 4,6s +27° 59' 11" 13,9 Vlasy Bereniky 22. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4883 galaxia 12h 59m 56,2s +28° 2' 3" 14,4 Vlasy Bereniky 22. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4884 galaxia 13h 0m 8,3s +27° 58' 35" 11,5 Vlasy Bereniky 6. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4885 galaxia 13h 0m 33,8s -6° 51' 11" 14 Panna 19. február 1830 John Herschel
NGC 4886 galaxia 13h 0m 4,6s +27° 59' 11" 13,9 Vlasy Bereniky 22. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4887 galaxia 13h 0m 39,3s -14° 40' 0" 13,6 Panna 21. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4888 galaxia 13h 0m 36,2s -6° 4' 32" 13,4 Panna 23. marec 1789 William Herschel
NGC 4889 galaxia 13h 0m 8,3s +27° 58' 35" 11,5 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4890 galaxia 13h 0m 38,9s -4° 36' 14" 13,2 Panna 11. marec 1787 William Herschel
NGC 4891 hviezda 13h 0m 47s -13° 25' 35" - Panna 21. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4892 galaxia 13h 0m 3,6s +26° 53' 53" 13,8 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4893 galaxia 12h 59m 59,6s +37° 11' 38" 14,5 Poľovné psy 24. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4894 galaxia 13h 0m 16,7s +27° 58' 1" 15 Vlasy Bereniky 30. marec 1827 John Herschel
NGC 4895 galaxia 13h 0m 18s +28° 12' 6" 13,2 Vlasy Bereniky 5. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4896 galaxia 13h 0m 30,9s +28° 20' 47" 13,9 Vlasy Bereniky 12. máj 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 4897 galaxia 13h 0m 52,9s -13° 26' 56" 12,1 Panna 21. apríl 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4898 galaxia 13h 0m 17,7s +27° 57' 18" 13,6 Vlasy Bereniky 6. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4899 galaxia 13h 0m 56,5s -13° 56' 43" 12,2 Panna 8. február 1785 William Herschel
NGC 4900 galaxia 13h 0m 39s +2° 30' 4" 11,3 Panna 30. apríl 1786 William Herschel
NGC 4901 galaxia 12h 59m 56,3s +47° 12' 22" 14,6 Poľovné psy 7. marec 1831 John Herschel
NGC 4902 galaxia 13h 0m 59,6s -14° 30' 50" 10,9 Panna 8. február 1785 William Herschel
NGC 4903 galaxia 13h 1m 22,7s -30° 56' 6" 13 Kentaur 30. marec 1835 John Herschel
NGC 4904 galaxia 13h 0m 58,5s -0° 1' 37" 12,1 Panna 1. január 1786 William Herschel
NGC 4905 galaxia 13h 1m 30,6s -30° 52' 3" 13,4 Kentaur 30. marec 1835 John Herschel
NGC 4906 galaxia 13h 0m 39,8s +27° 55' 26" 14,1 Vlasy Bereniky 6. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4907 galaxia 13h 0m 48,8s +28° 9' 25" 13,6 Vlasy Bereniky 5. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4908 galaxia 13h 0m 54,4s +28° 0' 25" 13,2 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4909 galaxia 13h 2m 1,7s -42° 46' 18" 12,7 Kentaur 5. jún 1834 John Herschel
NGC 4910 galaxia 12h 58m 0,9s +1° 34' 32" 11,3 Panna 24. január 1784 William Herschel
NGC 4911 galaxia 13h 0m 56,3s +27° 47' 25" 12,8 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4912 neexistujúci objekt 13h 0m 46s +37° 22' 42" - Poľovné psy 24. apríl 1865 William Parsons Rosse
NGC 4913 neexistujúci objekt 13h 0m 46,5s +37° 20' 40" - Poľovné psy 24. apríl 1865 William Parsons Rosse
NGC 4914 galaxia 13h 0m 42,9s +37° 18' 53" 11,5 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 4915 galaxia 13h 1m 28,1s -4° 32' 46" 12,1 Panna 11. marec 1787 William Herschel
NGC 4916 neexistujúci objekt 13h 0m 54,5s +37° 21' 40" - Poľovné psy 24. apríl 1865 William Parsons Rosse
NGC 4917 galaxia 13h 0m 55,5s +47° 13' 21" 13,9 Poľovné psy 20. marec 1828 John Herschel
NGC 4918 galaxia 13h 1m 50,7s -4° 30' 2" 14,4 Panna 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 4919 galaxia 13h 1m 17,6s +27° 48' 31" 14 Vlasy Bereniky 5. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4920 galaxia 13h 2m 4,2s -11° 22' 42" 13,5 Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 4921 galaxia 13h 1m 26,3s +27° 53' 8" 12,5 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4922 galaxia 13h 1m 24,7s +29° 18' 28" 13,2 Vlasy Bereniky 19. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4923 galaxia 13h 1m 31,8s +27° 50' 49" 13,7 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4924 galaxia 13h 2m 12,9s -14° 58' 9" 12,8 Panna 8. máj 1831 John Herschel
NGC 4925 galaxia 13h 2m 7,3s -7° 42' 38" 13,1 Panna 23. marec 1789 William Herschel
NGC 4926 galaxia 13h 1m 53,9s +27° 37' 28" 13 Vlasy Bereniky 6. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4927 galaxia 13h 1m 57,6s +28° 0' 22" 13,8 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4928 galaxia 13h 3m 0,5s -8° 5' 5" 12,7 Panna 25. apríl 1784 William Herschel
NGC 4929 galaxia 13h 2m 44,5s +28° 2' 43" 13,6 Vlasy Bereniky 20. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4930 galaxia 13h 4m 5,1s -41° 24' 41" 11,5 Kentaur 8. jún 1834 John Herschel
NGC 4931 galaxia 13h 3m 1,1s +28° 1' 55" 13,4 Vlasy Bereniky 10. máj 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4932 galaxia 13h 2m 37,5s +50° 26' 21" 13,7 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 4933 galaxia 13h 3m 56,7s -11° 29' 51" 12,1 Panna 9. máj 1784 William Herschel
NGC 4934 galaxia 13h 3m 16,3s +28° 1' 48" 14,2 Vlasy Bereniky 20. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4935 galaxia 13h 3m 21,2s +14° 22' 41" 13,2 Vlasy Bereniky 17. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 4936 galaxia 13h 4m 17s -30° 31' 36" 10,7 Kentaur 6. máj 1834 John Herschel
NGC 4937 otvorená hviezdokopa 13h 4m 51,9s -47° 13' 8" - Kentaur 3. marec 1837 John Herschel
NGC 4938 galaxia 13h 2m 57,4s +51° 19' 9" 14,4 Poľovné psy 17. február 1831 John Herschel
NGC 4939 galaxia 13h 4m 14,3s -10° 20' 24" 11,3 Panna 25. marec 1786 William Herschel
NGC 4940 galaxia 13h 5m 0,2s -47° 14' 13" 12,4 Kentaur 3. marec 1837 John Herschel
NGC 4941 galaxia 13h 4m 13s -5° 33' 5" 11,2 Panna 24. apríl 1784 William Herschel
NGC 4942 galaxia 13h 4m 19s -7° 38' 56" 13 Panna 23. marec 1789 William Herschel
NGC 4943 galaxia 13h 3m 45s +28° 5' 1" 14,6 Vlasy Bereniky 20. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4944 galaxia 13h 3m 50s +28° 11' 7" 12,9 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4945 galaxia 13h 5m 26,1s -49° 27' 46" 8,6 Kentaur 29. apríl 1826 James Dunlop
NGC 4946 galaxia 13h 5m 29,2s -43° 35' 30" 12,5 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 4947 galaxia 13h 5m 20,2s -35° 20' 13" 11,9 Kentaur 1. máj 1834 John Herschel
NGC 4948 galaxia 13h 4m 55,8s -7° 56' 47" 14,6 Panna 25. máj 1887 Lewis A. Swift
NGC 4949 galaxia 13h 4m 18,1s +29° 1' 45" 14,9 Vlasy Bereniky 19. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4950 galaxia 13h 5m 36,4s -43° 30' 1" 13,9 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 4951 galaxia 13h 5m 7,5s -6° 29' 39" 12 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4952 galaxia 13h 4m 58,5s +29° 7' 21" 12,6 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4953 galaxia 13h 6m 10,3s -37° 35' 10" 13,2 Kentaur 26. jún 1834 John Herschel
NGC 4954 galaxia 13h 2m 19,3s +75° 24' 17" 13,2 Drak 5. máj 1831 John Herschel
NGC 4955 galaxia 13h 6m 4,8s -29° 45' 16" 12,1 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 4956 galaxia 13h 5m 1s +35° 10' 40" 12,3 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 4957 galaxia 13h 5m 12,5s +27° 34' 10" 13 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4958 galaxia 13h 5m 48,9s -8° 1' 12" 10,7 Panna 3. marec 1786 William Herschel
NGC 4959 galaxia 13h 5m 41s +33° 10' 46" 14,6 Poľovné psy 29. apríl 1827 John Herschel
NGC 4960 galaxia 13h 5m 47,8s +27° 44' 3" 13,1 Vlasy Bereniky 23. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4961 galaxia 13h 5m 47,8s +27° 44' 3" 13,1 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4962 galaxia 13h 4m 58,5s +29° 7' 21" 12,6 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 4963 galaxia 13h 5m 51,9s +41° 43' 17" 13,4 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 4964 galaxia 13h 5m 24,8s +56° 19' 23" 13,1 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 4965 galaxia 13h 7m 9,2s -28° 13' 42" 12,1 Hydra 5. máj 1834 John Herschel
NGC 4966 galaxia 13h 6m 17,3s +29° 3' 46" 13,2 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 4967 galaxia 13h 5m 36,4s +53° 33' 52" 14,2 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 4968 galaxia 13h 7m 6s -23° 40' 37" 12,8 Hydra 25. marec 1836 John Herschel
NGC 4969 galaxia 13h 7m 2,4s +13° 38' 12" 13,9 Panna 27. apríl 1887 Edward D. Swift
NGC 4970 galaxia 13h 7m 33,6s -24° 0' 32" 12,2 Hydra 26. marec 1789 William Herschel
NGC 4971 galaxia 13h 6m 54,9s +28° 32' 55" 14,2 Vlasy Bereniky 23. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4972 galaxia 13h 2m 19,3s +75° 24' 17" 13,2 Drak 22. november 1797 William Herschel
NGC 4973 galaxia 13h 5m 32,1s +53° 41' 8" 13,9 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 4974 galaxia 13h 5m 55,9s +53° 39' 33" 13,3 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 4975 galaxia 13h 7m 50,3s -5° 1' 3" 13,9 Panna 19. február 1830 John Herschel
NGC 4976 galaxia 13h 8m 37,4s -49° 30' 21" 10,1 Kentaur 31. marec 1835 John Herschel
NGC 4977 galaxia 13h 6m 4,4s +55° 39' 24" 13,8 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 4978 galaxia 13h 7m 50,4s +18° 24' 58" 13,2 Vlasy Bereniky 23. marec 1827 John Herschel
NGC 4979 galaxia 13h 7m 42,8s +24° 48' 40" 14,3 Vlasy Bereniky 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 4980 galaxia 13h 9m 10,1s -28° 38' 30" 12,6 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 4981 galaxia 13h 8m 48,7s -6° 46' 39" 11,4 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4982 štvorhviezda 13h 8m 46,1s -10° 35' 17" - Panna 1878 Wilhelm Tempel
NGC 4983 galaxia 13h 8m 27,4s +28° 19' 15" 14 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4984 galaxia 13h 8m 57,1s -15° 30' 57" 11,3 Panna 8. február 1785 William Herschel
NGC 4985 galaxia 13h 8m 12s +41° 40' 37" 13,8 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 4986 galaxia 13h 8m 24,5s +35° 12' 19" 13,2 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 4987 galaxia 13h 7m 59s +51° 55' 46" 13,4 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 4988 galaxia 13h 9m 54,2s -43° 6' 20" 13 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 4989 galaxia 13h 9m 16s -5° 23' 47" 13,3 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4990 galaxia 13h 9m 17,3s -5° 16' 21" 13,9 Panna 23. marec 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4991 galaxia 13h 9m 15,2s +2° 20' 54" 14,7 Panna 30. apríl 1864 Albert Marth
NGC 4992 galaxia 13h 9m 5,7s +11° 38' 3" 13,6 Panna 4. apríl 1831 John Herschel
NGC 4993 galaxia 13h 9m 47,6s -23° 23' 2" 12,4 Hydra 26. marec 1789 William Herschel
NGC 4994 galaxia 13h 9m 47,6s -23° 23' 2" 12,4 Hydra 25. marec 1836 John Herschel
NGC 4995 galaxia 13h 9m 40,6s -7° 49' 59" 11,2 Panna 25. apríl 1784 William Herschel
NGC 4996 galaxia 13h 9m 31,8s +0° 51' 27" 13,1 Panna 28. marec 1864 Albert Marth
NGC 4997 galaxia 13h 9m 51,6s -16° 30' 55" 12,9 Panna 1877 Sherburne Wesley Burnham
NGC 4998 galaxia 13h 8m 10,3s +50° 39' 52" 14,5 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 4999 galaxia 13h 9m 33,2s +1° 40' 21" 12,2 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5000 galaxia 13h 9m 47,5s +28° 54' 24" 13,1 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel