Zoznam NGC objektov 5251-5500

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 5001-5250 | Zoznam NGC objektov 5251-5500 | Zoznam NGC objektov 5501-5750 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 5251 galaxia 13h 37m 24,8s +27° 25' 9" 13,9 Pastier 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 5252 galaxia 13h 38m 15,9s +4° 32' 33" 13,3 Panna 2. február 1786 William Herschel
NGC 5253 galaxia 13h 39m 55,8s -31° 38' 30" 10,1 Kentaur 15. marec 1787 William Herschel
NGC 5254 galaxia 13h 39m 38s -11° 29' 39" 12,4 Panna 6. máj 1836 John Herschel
NGC 5255 galaxia 13h 37m 17,9s +57° 6' 35" 14,5 Veľká medvedica 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 5256 galaxia 13h 38m 17,4s +48° 16' 39" 13,1 Veľká medvedica 12. máj 1787 William Herschel
NGC 5257 galaxia 13h 39m 52,8s +0° 50' 25" 12,1 Panna 13. máj 1793 William Herschel
NGC 5258 galaxia 13h 39m 57,8s +0° 49' 54" 12,1 Panna 13. máj 1793 William Herschel
NGC 5259 galaxia 13h 39m 24,6s +30° 59' 28" 14,2 Poľovné psy 27. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5260 galaxia 13h 40m 19,8s -23° 51' 30" 12,8 Hydra 6. apríl 1885 Lewis A. Swift
NGC 5261 galaxia 13h 40m 16s +5° 4' 37" 14,2 Panna 17. apríl 1830 John Herschel
NGC 5262 galaxia 13h 35m 38,5s +75° 2' 24" 14,2 Malá medvedica 5. máj 1831 John Herschel
NGC 5263 galaxia 13h 39m 55,6s +28° 23' 59" 13,4 Poľovné psy 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 5264 galaxia 13h 41m 36,6s -29° 54' 43" 12 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5265 galaxia 13h 40m 9s +36° 51' 41" 14,2 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5266 galaxia 13h 43m 1,8s -48° 10' 9" 11 Kentaur 1. júl 1834 John Herschel
NGC 5267 galaxia 13h 40m 40s +38° 47' 40" 13,5 Poľovné psy 28. apríl 1827 John Herschel
NGC 5268 hviezda 13h 42m 12,3s -13° 51' 37" - Panna 17. január 1855 Edward Joshua Cooper
NGC 5269 otvorená hviezdokopa 13h 44m 44,1s -62° 54' 54" - Kentaur 24. apríl 1835 John Herschel
NGC 5270 galaxia 13h 42m 10,9s +4° 15' 45" 13,7 Panna 7. apríl 1828 John Herschel
NGC 5271 galaxia 13h 41m 42,4s +30° 7' 31" 14,3 Poľovné psy 22. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5272 guľová hviezdokopa 13h 42m 11,2s +28° 22' 34" 6,3 Poľovné psy 3. máj 1764 Charles Messier
NGC 5273 galaxia 13h 42m 8,3s +35° 39' 14" 11,5 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5274 galaxia 13h 42m 23,3s +29° 50' 52" 14,6 Poľovné psy 25. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5275 galaxia 13h 42m 23,6s +29° 49' 31" 14,2 Poľovné psy 25. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5276 galaxia 13h 42m 21,9s +35° 37' 27" 13,9 Poľovné psy 27. marec 1856 William Parsons Rosse
NGC 5277 galaxia 13h 42m 38,4s +29° 57' 15" 14,6 Poľovné psy 23. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5278 galaxia 13h 41m 39,9s +55° 40' 14" 12,9 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5279 galaxia 13h 41m 43,7s +55° 40' 24" 14 Veľká medvedica 4. máj 1831 John Herschel
NGC 5280 galaxia 13h 42m 55,5s +29° 52' 9" 13,9 Poľovné psy 23. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5281 otvorená hviezdokopa 13h 46m 35,1s -62° 54' 59" 5,9 Kentaur 1751 Nicolas-Louis de Lacaille
NGC 5282 galaxia 13h 43m 24,8s +30° 4' 12" 13,8 Poľovné psy 22. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5283 galaxia 13h 41m 5,7s +67° 40' 23" 13,5 Drak 7. október 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5284 otvorená hviezdokopa 13h 47m 24s -59° 8' 0" - Kentaur 7. jún 1837 John Herschel
NGC 5285 galaxia 13h 44m 25,7s +2° 6' 38" 14,2 Panna 29. apríl 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5286 guľová hviezdokopa 13h 46m 26,5s -51° 22' 22" 7,4 Kentaur 29. apríl 1826 James Dunlop
NGC 5287 galaxia 13h 44m 52,5s +29° 46' 15" 15,3 Poľovné psy 25. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5288 otvorená hviezdokopa 13h 48m 44,9s -64° 41' 7" 11,8 Kružidlo 3. apríl 1835 John Herschel
NGC 5289 galaxia 13h 45m 8,7s +41° 30' 13" 12,9 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5290 galaxia 13h 45m 19,1s +41° 42' 47" 12,1 Poľovné psy 18. marec 1787 William Herschel
NGC 5291 galaxia 13h 47m 24,3s -30° 24' 19" 13,9 Kentaur 8. máj 1834 John Herschel
NGC 5292 galaxia 13h 47m 40s -30° 56' 22" 12 Kentaur 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5293 galaxia 13h 46m 52,6s +16° 16' 22" 13,1 Pastier 21. marec 1784 William Herschel
NGC 5294 galaxia 13h 45m 18,2s +55° 17' 25" 14,2 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5295 galaxia 13h 38m 39,3s +79° 27' 34" 14,3 Žirafa 20. december 1797 William Herschel
NGC 5296 galaxia 13h 46m 18,6s +43° 51' 6" 14,4 Poľovné psy 3. máj 1850 William Parsons Rosse
NGC 5297 galaxia 13h 46m 23,4s +43° 52' 21" 11,7 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5298 galaxia 13h 48m 36,3s -30° 25' 45" 13,1 Kentaur 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5299 otvorená hviezdokopa 13h 50m 48s -60° 24' 0" - Kentaur 7. jún 1837 John Herschel
NGC 5300 galaxia 13h 48m 15,9s +3° 57' 2" 11,8 Panna 2. február 1786 William Herschel
NGC 5301 galaxia 13h 46m 24,2s +46° 6' 27" 12,3 Poľovné psy 11. máj 1787 William Herschel
NGC 5302 galaxia 13h 48m 49,8s -30° 30' 43" 12,2 Kentaur 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5303 galaxia 13h 47m 45,2s +38° 18' 16" 12,4 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5304 galaxia 13h 50m 1,4s -30° 34' 43" 12,6 Kentaur 10. apríl 1885 Lewis A. Swift
NGC 5305 galaxia 13h 47m 55,7s +37° 49' 34" 13,6 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 5306 galaxia 13h 49m 11,2s -7° 13' 24" 12,2 Panna 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5307 planetárna hmlovina 13h 51m 3,3s -51° 12' 19" 11,2 Kentaur 15. apríl 1836 John Herschel
NGC 5308 galaxia 13h 47m 0s +60° 58' 22" 11,4 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 5309 neexistujúci objekt 13h 49m 55s -15° 46' 18" - Panna 27. apríl 1887 Edward D. Swift
NGC 5310 hviezda 13h 49m 47,8s +0° 4' 10" - Panna 30. apríl 1859 Phillip Sidney Coolidge
NGC 5311 galaxia 13h 48m 55,8s +39° 59' 11" 12,5 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5312 galaxia 13h 49m 50,5s +33° 37' 20" 13,9 Poľovné psy 2. máj 1785 William Herschel
NGC 5313 galaxia 13h 49m 44,3s +39° 59' 7" 12,1 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5314 galaxia 13h 46m 11,1s +70° 20' 23" 13,9 Malá medvedica 8. apríl 1886 Lewis A. Swift
NGC 5315 planetárna hmlovina 13h 53m 57,1s -66° 30' 48" 9,8 Kružidlo 4. máj 1883 Ralph Copeland
NGC 5316 otvorená hviezdokopa 13h 53m 57s -61° 52' 0" 6 Kentaur 25. máj 1826 James Dunlop
NGC 5317 galaxia 13h 56m 11,9s +5° 0' 56" 10,4 Panna 7. apríl 1828 John Herschel
NGC 5318 galaxia 13h 50m 35,9s +33° 42' 19" 12,4 Poľovné psy 2. máj 1785 William Herschel
NGC 5319 galaxia 13h 50m 40,5s +33° 45' 42" 15,5 Poľovné psy 27. marec 1856 William Parsons Rosse
NGC 5320 galaxia 13h 50m 20,2s +41° 21' 58" 12,2 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5321 galaxia 13h 50m 43,6s +33° 37' 59" 14,4 Poľovné psy 29. apríl 1827 John Herschel
NGC 5322 galaxia 13h 49m 14,9s +60° 11' 25" 10,1 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 5323 galaxia 13h 45m 36s +76° 49' 42" 13,5 Malá medvedica 20. december 1797 William Herschel
NGC 5324 galaxia 13h 52m 5,8s -6° 3' 29" 11,8 Panna 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5325 galaxia 13h 50m 54s +38° 16' 29" 15,3 Poľovné psy 14. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 5326 galaxia 13h 50m 50,5s +39° 34' 31" 12,1 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5327 galaxia 13h 52m 4,1s -2° 12' 23" 13 Panna 15. apríl 1787 William Herschel
NGC 5328 galaxia 13h 52m 53,4s -28° 29' 21" 11,7 Hydra 5. máj 1793 William Herschel
NGC 5329 galaxia 13h 52m 10s +2° 19' 32" 12,4 Panna 30. apríl 1786 William Herschel
NGC 5330 galaxia 13h 52m 59,2s -28° 28' 14" 13,8 Hydra 25. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 5331 galaxia 13h 52m 16s +2° 6' 4" 13,8 Panna 13. máj 1793 William Herschel
NGC 5332 galaxia 13h 52m 7,9s +16° 58' 11" 13 Pastier 23. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 5333 galaxia 13h 54m 24,1s -48° 30' 46" 10,9 Kentaur 2. júl 1834 John Herschel
NGC 5334 galaxia 13h 52m 54,5s -1° 6' 49" 11,6 Panna 15. apríl 1787 William Herschel
NGC 5335 galaxia 13h 52m 56,5s +2° 48' 53" 13,3 Panna 9. apríl 1828 John Herschel
NGC 5336 galaxia 13h 52m 9,8s +43° 14' 35" 12,8 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5337 galaxia 13h 52m 23s +39° 41' 17" 12,5 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5338 galaxia 13h 53m 26,5s +5° 12' 28" 12,8 Panna 3. máj 1877 Lawrence Parsons
NGC 5339 galaxia 13h 54m 0s -7° 55' 50" 14,1 Panna 14. máj 1887 Guillaume Bigourdan
NGC 5340 galaxia 13h 48m 59,8s +72° 39' 16" 14,7 Malá medvedica 6. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 5341 galaxia 13h 52m 32,1s +37° 49' 1" 13,6 Poľovné psy 24. marec 1857 William Parsons Rosse
NGC 5342 galaxia 13h 51m 25,9s +59° 51' 50" 13,5 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 5343 galaxia 13h 54m 11,7s -7° 35' 18" 12,9 Panna 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5344 galaxia 13h 50m 12s +73° 57' 12" 14,7 Malá medvedica 6. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 5345 galaxia 13h 54m 14,1s -1° 26' 9" 12,5 Panna 15. apríl 1787 William Herschel
NGC 5346 galaxia 13h 53m 2s +39° 34' 51" 13,9 Poľovné psy 18. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5347 galaxia 13h 53m 18s +33° 29' 27" 12,6 Poľovné psy 2. máj 1785 William Herschel
NGC 5348 galaxia 13h 54m 11,1s +5° 13' 38" 13,4 Panna 3. máj 1877 Lawrence Parsons
NGC 5349 galaxia 13h 53m 13,1s +37° 52' 59" 14,1 Poľovné psy 24. marec 1857 William Parsons Rosse
NGC 5350 galaxia 13h 53m 21,5s +40° 21' 50" 11,6 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5351 galaxia 13h 53m 28s +37° 54' 54" 12,2 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5352 galaxia 13h 53m 38,3s +36° 8' 3" 13 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5353 galaxia 13h 53m 26,7s +40° 16' 59" 11,1 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5354 galaxia 13h 53m 26,7s +40° 18' 11" 11,5 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5355 galaxia 13h 53m 45,5s +40° 20' 20" 13 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5356 galaxia 13h 54m 58,3s +5° 20' 0" 13 Panna 2. február 1786 William Herschel
NGC 5357 galaxia 13h 55m 59,4s -30° 20' 30" 12 Kentaur 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5358 galaxia 13h 54m 0,4s +40° 16' 40" 13,7 Poľovné psy 23. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5359 otvorená hviezdokopa 14h 0m 9s -70° 23' 30" - Kružidlo 17. máj 1835 John Herschel
NGC 5360 galaxia 13h 55m 38,4s +4° 59' 3" 13,7 Panna 8. máj 1864 Albert Marth
NGC 5361 galaxia 13h 54m 35,3s +38° 26' 58" 13,9 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5362 galaxia 13h 54m 53,1s +41° 18' 49" 12,4 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5363 galaxia 13h 56m 7,1s +5° 15' 14" 10,5 Panna 19. január 1784 William Herschel
NGC 5364 galaxia 13h 56m 11,9s +5° 0' 56" 10,4 Panna 2. február 1786 William Herschel
NGC 5365 galaxia 13h 57m 50,5s -43° 55' 55" 11,4 Kentaur 15. marec 1836 John Herschel
NGC 5366 galaxia 13h 56m 24,9s -0° 14' 51" 13,8 Panna 8. jún 1855 George Phillips Bond
NGC 5367 reflexná hmlovina 13h 57m 43,8s -39° 58' 42" - Kentaur 26. jún 1834 John Herschel
NGC 5368 galaxia 13h 54m 29,1s +54° 19' 51" 13,1 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5369 galaxia 13h 56m 37,7s -5° 28' 11" 13,4 Panna 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5370 galaxia 13h 54m 9,1s +60° 40' 43" 13,1 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 5371 galaxia 13h 55m 40s +40° 27' 44" 10,5 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 5372 galaxia 13h 54m 45,9s +58° 40' 1" 13 Veľká medvedica 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5373 galaxia 13h 57m 7,4s +5° 15' 9" 14 Panna 8. máj 1864 Albert Marth
NGC 5374 galaxia 13h 57m 29,5s +6° 5' 49" 12,7 Panna 12. máj 1793 William Herschel
NGC 5375 galaxia 13h 56m 55,9s +29° 9' 51" 12 Poľovné psy 15. máj 1830 John Herschel
NGC 5376 galaxia 13h 55m 15,8s +59° 30' 25" 12,2 Veľká medvedica 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5377 galaxia 13h 56m 16,7s +47° 14' 8" 11,3 Poľovné psy 12. máj 1787 William Herschel
NGC 5378 galaxia 13h 56m 50,9s +37° 47' 50" 12,5 Poľovné psy 11. marec 1831 John Herschel
NGC 5379 galaxia 13h 55m 34,4s +59° 44' 36" 13 Veľká medvedica 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5380 galaxia 13h 56m 56,7s +37° 36' 37" 12,2 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5381 otvorená hviezdokopa 14h 0m 42s -59° 35' 0" - Kentaur 3. máj 1835 John Herschel
NGC 5382 galaxia 13h 58m 14,8s +6° 15' 29" 12,5 Panna 29. apríl 1786 William Herschel
NGC 5383 galaxia 13h 57m 4,9s +41° 50' 46" 11,5 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5384 galaxia 13h 58m 12,8s +6° 31' 5" 13,1 Panna 8. máj 1864 Albert Marth
NGC 5385 otvorená hviezdokopa 13h 52m 31,8s +76° 9' 48" - Malá medvedica 5. máj 1831 John Herschel
NGC 5386 galaxia 13h 58m 22,2s +6° 20' 19" 13 Panna 29. apríl 1786 William Herschel
NGC 5387 galaxia 13h 58m 24,7s +6° 4' 14" 14 Panna 8. máj 1864 Albert Marth
NGC 5388 neexistujúci objekt 13h 58m 57,9s -14° 9' 3" - Panna 1886 Frank Muller
NGC 5389 galaxia 13h 56m 6,4s +59° 44' 30" 12 Veľká medvedica 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5390 galaxia 13h 55m 40s +40° 27' 44" 10,5 Poľovné psy 18. marec 1831 John Herschel
NGC 5391 neexistujúci objekt 13h 57m 36,5s +46° 19' 26" - Poľovné psy 16. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 5392 galaxia 13h 59m 24,9s -3° 12' 32" 13,9 Panna 15. apríl 1787 William Herschel
NGC 5393 galaxia 14h 0m 32s -28° 52' 30" 13,1 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5394 galaxia 13h 58m 33,7s +37° 27' 13" 12,9 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5395 galaxia 13h 58m 37,9s +37° 25' 31" 11,7 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5396 galaxia 13h 56m 55,9s +29° 9' 51" 12 Poľovné psy 16. máj 1784 William Herschel
NGC 5397 galaxia 14h 1m 10,5s -33° 56' 44" 12,9 Kentaur 8. jún 1837 John Herschel
NGC 5398 galaxia 14h 1m 21,7s -33° 3' 47" 12,6 Kentaur 3. jún 1836 John Herschel
NGC 5399 galaxia 13h 59m 31,2s +34° 46' 24" 14 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5400 galaxia 14h 0m 37,2s -2° 51' 27" 13,1 Panna 15. apríl 1787 William Herschel
NGC 5401 galaxia 13h 59m 43,5s +36° 14' 17" 13,7 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5402 galaxia 13h 58m 16,5s +59° 48' 52" 13,8 Veľká medvedica 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5403 galaxia 13h 59m 50,9s +38° 10' 55" 13,7 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5404 trojhviezda 14h 1m 7,6s +0° 5' 10" - Panna 29. apríl 1859 Phillip Sidney Coolidge
NGC 5405 galaxia 14h 1m 9,5s +7° 42' 7" 13,8 Pastier 3. marec 1883 Ernst Hartwig
NGC 5406 galaxia 14h 0m 20,1s +38° 54' 55" 12,3 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5407 galaxia 14h 0m 50s +39° 9' 24" 13,1 Poľovné psy 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5408 galaxia 14h 3m 21s -41° 22' 43" 11,6 Kentaur 16. jún 1834 John Herschel
NGC 5409 galaxia 14h 1m 46s +9° 29' 26" 13,4 Pastier 25. apríl 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5410 galaxia 14h 0m 54,5s +40° 59' 17" 13,2 Poľovné psy 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5411 galaxia 14h 1m 59,1s +8° 56' 16" 13,4 Pastier 25. apríl 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5412 galaxia 13h 57m 13,4s +73° 37' 2" 13,9 Malá medvedica 18. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 5413 galaxia 13h 57m 53,5s +64° 54' 41" 13,8 Drak 2. apríl 1832 John Herschel
NGC 5414 galaxia 14h 2m 3,5s +9° 55' 46" 12,8 Pastier 25. apríl 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5415 galaxia 13h 56m 56,8s +70° 45' 18" 14,3 Malá medvedica 8. apríl 1886 Lewis A. Swift
NGC 5416 galaxia 14h 2m 11,4s +9° 26' 24" 13,3 Pastier 19. marec 1784 William Herschel
NGC 5417 galaxia 14h 2m 13s +8° 2' 12" 12,9 Pastier 23. január 1784 William Herschel
NGC 5418 galaxia 14h 2m 17,5s +7° 41' 2" 13,6 Pastier 24. apríl 1830 John Herschel
NGC 5419 galaxia 14h 3m 38,7s -33° 58' 42" 10,9 Kentaur 8. jún 1837 John Herschel
NGC 5420 galaxia 14h 3m 59,8s -14° 37' 2" 13,1 Panna 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5421 galaxia 14h 1m 41,4s +33° 49' 36" 13,2 Poľovné psy 9. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5422 galaxia 14h 0m 41,8s +55° 9' 53" 12 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5423 galaxia 14h 2m 48,5s +9° 20' 31" 13 Pastier 25. apríl 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5424 galaxia 14h 2m 55,7s +9° 25' 16" 13 Pastier 25. apríl 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5425 galaxia 14h 0m 47,9s +48° 26' 35" 13,5 Veľká medvedica 16. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 5426 galaxia 14h 3m 24,9s -6° 4' 8" 12,1 Panna 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5427 galaxia 14h 3m 26s -6° 1' 51" 11,4 Panna 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5428 dvojhviezda 14h 3m 28s -5° 59' 2" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 5429 dvojhviezda 14h 3m 33,3s -6° 2' 16" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 5430 galaxia 14h 0m 45,6s +59° 19' 44" 12 Veľká medvedica 17. marec 1790 William Herschel
NGC 5431 galaxia 14h 3m 7,2s +9° 21' 47" 14,3 Pastier 25. apríl 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5432 dvojhviezda 14h 3m 40,5s -5° 58' 28" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 5433 galaxia 14h 2m 36,1s +32° 30' 37" 13,5 Poľovné psy 20. marec 1787 William Herschel
NGC 5434 galaxia 14h 3m 23,1s +9° 26' 52" 13,2 Pastier 25. apríl 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5435 dvojhviezda 14h 4m 0,2s -5° 55' 50" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 5436 galaxia 14h 3m 41,1s +9° 34' 26" 14 Pastier 28. jún 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5437 galaxia 14h 3m 47,3s +9° 31' 25" 14,3 Pastier 28. jún 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5438 galaxia 14h 3m 47,9s +9° 36' 40" 13,6 Pastier 28. jún 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5439 galaxia 14h 1m 57,5s +46° 18' 41" 13,9 Poľovné psy 9. jún 1883 Lewis A. Swift
NGC 5440 galaxia 14h 3m 0,6s +34° 45' 24" 12,3 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5441 galaxia 14h 3m 11,9s +34° 41' 4" 15,6 Poľovné psy 11. marec 1828 John Herschel
NGC 5442 galaxia 14h 4m 43,2s -9° 42' 46" 13,7 Panna 11. január 1865 Albert Marth
NGC 5443 galaxia 14h 2m 11,6s +55° 48' 52" 12,3 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5444 galaxia 14h 3m 24,1s +35° 7' 57" 11,7 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5445 galaxia 14h 3m 31,3s +35° 1' 29" 13 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 5446 galaxia 14h 3m 47,9s +9° 36' 40" 13,6 Pastier 19. marec 1784 William Herschel
NGC 5447 hviezdna asociácia 14h 2m 29s +54° 16' 21" - Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5448 galaxia 14h 2m 50,4s +49° 10' 21" 11,2 Veľká medvedica 15. máj 1787 William Herschel
NGC 5449 hviezdna asociácia 14h 2m 28,2s +54° 19' 53" - Veľká medvedica 27. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5450 hviezdna asociácia 14h 2m 28,9s +54° 16' 22" - Veľká medvedica 27. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5451 hviezdna asociácia 14h 2m 36,5s +54° 21' 49" - Veľká medvedica 27. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5452 galaxia 13h 54m 24,3s +78° 13' 14" 13,2 Malá medvedica 20. december 1797 William Herschel
NGC 5453 hviezdna asociácia 14h 2m 56,7s +54° 18' 31" - Veľká medvedica 27. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5454 galaxia 14h 4m 45,7s +14° 22' 55" 13,1 Pastier 21. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5455 hviezdna asociácia 14h 3m 1s +54° 14' 27" - Veľká medvedica 27. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5456 galaxia 14h 4m 58,8s +11° 52' 18" 13 Pastier 7. február 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5457 galaxia 14h 3m 12,4s +54° 20' 58" 7,5 Veľká medvedica 27. marec 1781 Pierre Méchain
NGC 5458 hviezdna asociácia 14h 3m 12,4s +54° 17' 56" - Veľká medvedica 27. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5459 galaxia 14h 5m 0,1s +13° 7' 57" 13,6 Pastier 23. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 5460 otvorená hviezdokopa 14h 7m 27s -48° 20' 36" 5,6 Kentaur 7. máj 1826 James Dunlop
NGC 5461 hviezdna asociácia 14h 3m 41,5s +54° 19' 5" - Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5462 hviezdna asociácia 14h 3m 53s +54° 22' 2" - Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5463 galaxia 14h 6m 10,6s +9° 21' 11" 12,9 Pastier 19. marec 1784 William Herschel
NGC 5464 galaxia 14h 7m 4,1s -30° 1' 2" 12,7 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5465 hviezda 14h 6m 27,3s -5° 30' 24" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 5466 guľová hviezdokopa 14h 5m 27,3s +28° 32' 6" 9,2 Pastier 17. máj 1784 William Herschel
NGC 5467 hviezda 14h 6m 29,2s -5° 28' 54" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 5468 galaxia 14h 6m 35s -5° 27' 11" 12,5 Panna 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5469 galaxia 14h 12m 29,9s +8° 38' 52" 14,1 Pastier 1883 Wilhelm Tempel
NGC 5470 galaxia 14h 6m 31,9s +6° 1' 45" 13,6 Panna 17. apríl 1830 John Herschel
NGC 5471 galaxia 14h 4m 28,9s +54° 23' 51" 14,7 Veľká medvedica 22. august 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5472 galaxia 14h 6m 54,9s -5° 27' 36" 14,3 Panna 19. apríl 1855 William Parsons Rosse
NGC 5473 galaxia 14h 4m 43,5s +54° 53' 36" 11,4 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5474 galaxia 14h 5m 1,4s +53° 39' 46" 10,6 Veľká medvedica 1. máj 1788 William Herschel
NGC 5475 galaxia 14h 5m 12,2s +55° 44' 32" 12,6 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5476 galaxia 14h 8m 8,4s -6° 5' 32" 12,8 Panna 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5477 galaxia 14h 5m 33s +54° 27' 39" 13,7 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5478 galaxia 14h 8m 8,5s -1° 42' 8" 13,7 Panna 23. marec 1789 William Herschel
NGC 5479 galaxia 14h 5m 57,3s +65° 41' 28" 14,3 Malá medvedica 11. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 5480 galaxia 14h 6m 21,5s +50° 43' 30" 12,3 Veľká medvedica 15. máj 1787 William Herschel
NGC 5481 galaxia 14h 6m 41,1s +50° 43' 25" 12,5 Pastier 15. máj 1787 William Herschel
NGC 5482 galaxia 14h 8m 30,8s +8° 55' 53" 13,1 Pastier 19. marec 1784 William Herschel
NGC 5483 galaxia 14h 10m 25s -43° 19' 30" 11,2 Kentaur 15. marec 1836 John Herschel
NGC 5484 galaxia 14h 6m 48,1s +55° 1' 49" 14,7 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5485 galaxia 14h 7m 11,4s +55° 0' 5" 11,3 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5486 galaxia 14h 7m 24,9s +55° 6' 11" 13,3 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 5487 galaxia 14h 9m 43,9s +8° 4' 10" 14 Pastier 22. marec 1868 George Mary Searle
NGC 5488 galaxia 14h 8m 2,9s -33° 18' 53" 11,9 Kentaur 8. jún 1837 John Herschel
NGC 5489 galaxia 14h 12m 0,7s -46° 5' 20" 12,2 Kentaur 1. júl 1834 John Herschel
NGC 5490 galaxia 14h 9m 57,3s +17° 32' 44" 12 Pastier 14. marec 1784 William Herschel
NGC 5491 galaxia 14h 10m 57,4s +6° 21' 54" 13,1 Panna 12. máj 1793 William Herschel
NGC 5492 galaxia 14h 10m 35,2s +19° 36' 43" 12,9 Pastier 20. apríl 1792 William Herschel
NGC 5493 galaxia 14h 11m 29,4s -5° 2' 38" 11,4 Panna 22. február 1787 William Herschel
NGC 5494 galaxia 14h 12m 23,7s -30° 38' 41" 12 Kentaur 30. marec 1835 John Herschel
NGC 5495 galaxia 14h 12m 23,5s -27° 6' 28" 12,8 Hydra 13. máj 1834 John Herschel
NGC 5496 galaxia 14h 11m 37,8s -1° 9' 30" 12,2 Panna 23. apríl 1881 Edward Singleton Holden
NGC 5497 galaxia 14h 10m 31,5s +38° 53' 38" 14,1 Pastier 11. máj 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5498 galaxia 14h 11m 4,4s +25° 41' 52" 13,8 Pastier 9. máj 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5499 galaxia 14h 10m 47,7s +35° 54' 49" 13,6 Pastier 13. máj 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5500 galaxia 14h 10m 15,2s +48° 32' 48" 13,3 Pastier 12. máj 1787 William Herschel