Zoznam kultúrnych pamiatok v Holíči

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Holíč v okrese Skalica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s pomníkom
KÚ: Holíč

Poloha
206-10537/0 Unifikovaný názov PO: hrob s pomníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Lunin N.S., 1790-1806;poručík Kutuzovovej armády

Mlyn veterný
Nahrať súbor
Mlyn veterný 11
KÚ: Holíč

Poloha
206-2140/0 Unifikovaný názov PO: mlyn veterný

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka
KÚ: Holíč

Poloha
206-10536/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Floriána;Floriánska kaplnka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Bernolákova ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-610/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nešpor Mirko;Pomník rodákovi

Manufaktúra Nahrať súbor Manufaktúra Bernolákova ul.2,4
KÚ: Holíč

Poloha
206-614/1 Unifikovaný názov PO: manufaktúra

Bližšie určenie; zaužívaný názov: fajansová;Holíčska manufaktúra

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom remeselnícky Bernolákova ul.3
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-614/2 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Domy remeselníkov

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Bratislavská ul.4
KÚ: Holíč

Poloha
206-10534/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový;

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Bratislavská ul.5
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-609/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: demonštrácia rob.1932;

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Bratislavská ul.5
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-10533/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový;Obecný dom

Kostol Nahrať súbor Kostol Bratislavská ul.42
KÚ: Holíč

Poloha
206-611/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.;

Fara pamätná
Nahrať súbor
Fara pamätná Bratislavská ul.41
KÚ: Holíč

Poloha
206-611/2 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Boor J.J.;Evanjelická fara

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Bratislavská ul.41
KÚ: Holíč

Poloha
206-611/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Boor J.J.;1852-1913,náb.spisovateľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mlyn vodný Hodonínska cesta1
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-10676/0 Unifikovaný názov PO: mlyn vodný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: s technickým zariadením;Podzámocký vodný mlyn

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pálenica Hodonínska ul.3
KÚ: Holíč

Poloha
206-2474/0 Unifikovaný názov PO: pálenica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Liehovar

Sýpka
Nahrať súbor
Sýpka Jilemnického ul.7
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-10539/0 Unifikovaný názov PO: sýpka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obilná;Ústredná sýpka

Súsošie na stĺpe Nahrať súbor Súsošie na stĺpe Mieru nám.
KÚ: Holíč

Poloha
206-10532/0 Unifikovaný názov PO: súsošie na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Trojica;Trojičný stĺp,Trojička

Kostol Nahrať súbor Kostol Mieru nám.14
KÚ: Holíč

Poloha
206-10530/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Božského srdca;Kostol Božského srdca

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka Mieru nám.
KÚ: Holíč

Poloha
206-10531/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.P.M.Loretánskej;Loretánska kaplnka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Studňa hradná Moyzesova ul.1
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-10538/0 Unifikovaný názov PO: studňa hradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradná;Hradná studňa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mosty cestné-súbor Nádražná ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-10540/0 Unifikovaný názov PO: mosty cestné-súbor

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oblúkový,tehlový;Cestné mosty

Kláštor kapucínov
Nahrať súbor
Kláštor kapucínov Sv.Martina nám.2
KÚ: Holíč

Poloha
206-615/1 Unifikovaný názov PO: kláštor kapucínov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kapucínsky

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Sv.Martina nám.2
KÚ: Holíč

Poloha
206-615/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Martina;kapucínsky

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Sv.Martina nám.2-3
KÚ: Holíč

Poloha
206-10535/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nájomný dom

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kaštieľ s nádvorím;Holíčsky zámok

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sieň reprezentačná Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/2 Unifikovaný názov PO: sieň reprezentačná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kaštieľ s nádvorím;Čínska sála

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie čestné Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/3 Unifikovaný názov PO: nádvorie čestné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kaštieľ s nádvorím;Čestné nádvorie

Stavba hospodárska i. Nahrať súbor Stavba hospodárska i. Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/4 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske;Severná vstupná I.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska ii. Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/5 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske;Južná vstupná II.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska iii. Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/6 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske;Južná budova

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska iv. Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/7 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: bodovy hospodárske;Južná zadná budova

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska v. Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/8 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: bodovy hospodárske;Severná zadná budova

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska vi. Zámocká ul.391
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/9 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske;Severná budova

Nádvorie Nahrať súbor Nádvorie Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/10 Unifikovaný názov PO: nádvorie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: budovy hospodárske;priestor medzi hosp.objektami

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový severný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/11 Unifikovaný názov PO: múr hradbový severný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Severný múr opevnenia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bastión severovýchodný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/12 Unifikovaný názov PO: bastión severovýchodný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Severovýchod.bastión

Múr hradbový východný Nahrať súbor Múr hradbový východný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/13 Unifikovaný názov PO: múr hradbový východný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Východný múr opevnenia

Bastión juhovýchodný Nahrať súbor Bastión juhovýchodný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/14 Unifikovaný názov PO: bastión juhovýchodný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Juhovýchodný bastión

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový južný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/15 Unifikovaný názov PO: múr hradbový južný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Južný múr opevnenia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bastión juhozápadný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/16 Unifikovaný názov PO: bastión juhozápadný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Juhozápadný bastión

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový západný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/17 Unifikovaný názov PO: múr hradbový západný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Západný múr opevnenia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bastión severozápadný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/18 Unifikovaný názov PO: bastión severozápadný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Severozáp.bastión

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Priekopa vnútorná Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/19 Unifikovaný názov PO: priekopa vnútorná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Vnútorná priekopa

Most Nahrať súbor Most Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/20 Unifikovaný názov PO: most

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;predný most

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/21 Unifikovaný názov PO: most

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;zadný most

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Priekopa vonkajšia Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/22 Unifikovaný názov PO: priekopa vonkajšia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;Vonkajšia priekopa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/23 Unifikovaný názov PO: most

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;predný most

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/24 Unifikovaný názov PO: most

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kaštieľa;zadný most

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Aleja Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/25 Unifikovaný názov PO: aleja

Bližšie určenie; zaužívaný názov: parkové úpravy;prístupová alej

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park severný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/26 Unifikovaný názov PO: park severný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: parkové úpravy;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park východný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/27 Unifikovaný názov PO: park východný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: parkové úpravy;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park južný Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Poloha
206-613/28 Unifikovaný názov PO: park južný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: parkové úpravy;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Rybník Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/29 Unifikovaný názov PO: rybník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: parkové úpravy;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada západná Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/30 Unifikovaný názov PO: záhrada západná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: parkové úpravy;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Areál Zámocká ul.
KÚ: Holíč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-613/31 Unifikovaný názov PO: areál

Bližšie určenie; zaužívaný názov: parkové úpravy;Objekty bez pam.hodnoty

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty