Zoznam kultúrnych pamiatok v Považskej Bystrici

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Považská Bystrica v okrese Považská Bystrica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mohylník
KÚ: Orlové

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
306-2225/1 Unifikovaný názov PO: mohylník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané;Mohylník Hôrka

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ
č. 116
KÚ: Orlové

Poloha
306-751/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Balassovský kaštieľ

Park
Nahrať súbor
Park
KÚ: Orlové

Poloha
306-751/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Park pri kaštieli

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-756/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Heleny

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka na Kalvárii
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/1 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Márie Magdalény;ústredná kaplnka

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/3 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 2.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/4 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 3.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/5 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 4.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/6 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 5.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/7 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 6.zastavenie

stav v septembri 2015: neexistuje (zbúrané)
Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/8 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 7.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/9 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 8.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/10 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 9.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/11 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 10.zastavenie

stav v septembri 2015: neexistuje (zbúrané)
Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/12 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 11.zastavenie

Kaplnka krížovej cesty
Nahrať súbor
Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-757/13 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 12.zastavenie

stav v septembri 2015: neexistuje (zbúrané)
Socha Nahrať súbor Socha
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-759/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrádok
KÚ: Považská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
306-2227/1 Unifikovaný názov PO: hrádok

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané;Hradište Jelšové

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrádok
KÚ: Považská Bystrica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
306-2228/1 Unifikovaný názov PO: hrádok

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané;Hrádek

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Navštívenia Panny Márie Hlinku A. nám. 1
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-754/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Navštívenia P.M.

Vila Nahrať súbor Vila Štúrova ul. 14
KÚ: Považská Bystrica

Poloha
306-11280/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Vila rodiny Milchovcov

Socha Nahrať súbor Socha
KÚ: Považská Teplá

Poloha
306-763/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký

Palác hradný
Nahrať súbor
Palác hradný
KÚ: Považské Podhradie

Poloha
306-760/1 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;Bystrický hrad

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ
č. 5
KÚ: Považské Podhradie

Poloha
306-762/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kaštieľ Szapáryovcov

Stavba hospodárska
Nahrať súbor
Stavba hospodárska
č. 5
KÚ: Považské Podhradie

Poloha
306-762/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Sýpka
č. 5
KÚ: Považské Podhradie

Poloha
306-762/3 Unifikovaný názov PO: sýpka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ
č. 6
KÚ: Považské Podhradie

Poloha
306-761/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Burg

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty