Zoznam kultúrnych pamiatok v Zlatých Moravciach

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Zlaté Moravce v okrese Zlaté Moravce.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-1577/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SNP;boje 31.8.1944

Kostol Nahrať súbor Kostol Bernolákova ul. 2
KÚ: Zlaté Moravce

Poloha
407-1585/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Michala;farský kostol

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nemocnica Bernolákova ul. 4
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-11899/0 Unifikovaný názov PO: nemocnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - bývalá župná nemocnica

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Hlinku A. nám.
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-1579/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: umučení antifašisti;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Hlinku A. nám.
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-1582/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kráľ Janko;1822-1876,básnik

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Hlinku A. nám. 1
KÚ: Zlaté Moravce

Poloha
407-1583/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kultúrne stredisko

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hostinec prícestný Hlinku A. nám. 9
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-10834/0 Unifikovaný názov PO: hostinec prícestný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový;zájazdný hostinec,hotel

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Hrdinov nám.
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-1578/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SNP;pomník SNP

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Janka Kráľa ul. 35
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-1580/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kráľ Janko;1822-1876,básnik

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Janka Kráľa ul. 35
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-1580/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kráľ Janko;1822-1876,básnik

Mauzóleum Nahrať súbor Mauzóleum Prílepská ul.
KÚ: Zlaté Moravce

Poloha
407-10966/1 Unifikovaný názov PO: mauzóleum

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rod.Migazzi;mauzóleum Migazziovcov

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Prílepská ul.
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-10966/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr ohradný Prílepská ul.
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-10966/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Vila Sládkovičova ul. 45
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-11995/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - Vila dr.Lüleya

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom župný Župná ul. 16
KÚ: Zlaté Moravce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
407-1584/0 Unifikovaný názov PO: dom župný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový+nárožný ;župný dom

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty