Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Častá

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Častá v okrese Pezinok.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Palác
Nahrať súbor
Hrad Červený Kameň
(Nad obcami Castá,Píl)
KÚ: Častá

Poloha
107-391/1 Unifikovaný názov PO: palác

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác s nádvorím; Cervený Kamen

Nádvorie hradné i.
Nahrať súbor
Nádvorie hradné i.
KÚ: Častá

Poloha
107-391/2 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; vnútorné nádvorie paláca

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Studňa hradná
KÚ: Častá

Poloha
107-391/4 Unifikovaný názov PO: studňa hradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác s nádvorím; Hradná studna

Priekopa
Nahrať súbor
Priekopa
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/7 Unifikovaný názov PO: priekopa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác s nádvorím; priekopa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Budova vstupná
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/8 Unifikovaný názov PO: budova vstupná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie I. vstupná budova 1.predhradia

Stavba hospodárska
Nahrať súbor
Stavba hospodárska
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/9 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie I. Západná hosp.budova

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Stavby 0
(Na juzných hradbách)
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/10 Unifikovaný názov PO: stavby

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie I. stavby 1.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Dom kastelána
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/11 Unifikovaný názov PO: dom kastelána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie I. Kastelánov dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový severný
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/12 Unifikovaný názov PO: múr hradbový severný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie I. Severný hradobný múr

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový južný
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/13 Unifikovaný názov PO: múr hradbový južný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie I. Juzný hradobný múr

Nádvorie hradné
Nahrať súbor
Nádvorie hradné
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/14 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie I. priestor I.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Priestor prístupový
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/19 Unifikovaný názov PO: priestor prístupový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie II. prístupový priestor 2.predhrad

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park 0,
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/20 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie II.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada 0,
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/21 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie II.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Koniareň 0,
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/22 Unifikovaný názov PO: koniareň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Fragment koniarne

Lesopark Nahrať súbor Lesopark 0,
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/23 Unifikovaný názov PO: lesopark

Bližšie určenie; zaužívaný názov: areál lesoparku;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobníky-súbor 0,
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/26 Unifikovaný názov PO: náhrobníky-súbor

Bližšie určenie; zaužívaný názov: cintorín; súbor náhrobníkov

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín židovský (Les pri hrade C.Kame)
KÚ: Častá

Poloha
107-393/0 Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zidovský cintorín

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník (Pri hlavnej ceste)
KÚ: Častá

Poloha
107-2235/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Fándly J. 1750-1811,spisovatel

Fontána Nahrať súbor Fontána
KÚ: Častá

Poloha
107-391/3 Unifikovaný názov PO: fontána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác s nádvorím; fontána na nádvorí

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrad
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/5 Unifikovaný názov PO: hrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác s nádvorím; Starsí hrad

Most hradný Nahrať súbor Most hradný
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/6 Unifikovaný názov PO: most hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác s nádvorím; hradný most

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba obytná
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/15 Unifikovaný názov PO: stavba obytná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie II. obytná stavba 2.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Vrátnica
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/16 Unifikovaný názov PO: vrátnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie II. vrátnica 2.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový s baštami
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/17 Unifikovaný názov PO: múr hradbový s baštami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie II. opevnenie 2.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr ohradný
KÚ: Častá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-391/18 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie II. múr okolo záhrady

Kalvária Nahrať súbor Kalvária
KÚ: Častá

Poloha
107-391/24 Unifikovaný názov PO: kalvária

Bližšie určenie; zaužívaný názov: areál lesoparku; kalvária

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka pohrebná
KÚ: Častá

Poloha
107-391/25 Unifikovaný názov PO: kaplnka pohrebná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: areál lesoparku; pohrebná kaplnka

Kostol Nahrať súbor Kostol 1.mája ul. 0,
KÚ: Častá

Poloha
107-392/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Imricha;

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty