Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Štiavnické Bane

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Štiavnické Bane v okrese Banská Štiavnica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Stĺp s architektúrou Nahrať súbor Stĺp s architektúrou
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11534/1 Unifikovaný názov PO: stĺp s architektúrou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Socha Nahrať súbor Socha
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11534/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata - Nepoškvrnená Panna Mária

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11534/3 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: anjel - putti

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stlp s reliéfmi
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11542/1 Unifikovaný názov PO: stlp s reliéfmi

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián,Sebastián,Jozef,Ježiš,anjel

Súsošie Nahrať súbor Súsošie
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11542/2 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Anna,Panna Mária,sv.Joachim - sv. Anna vyučuje Pannu Máriu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1272/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Vendelín

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Štôlna vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1314/0 Unifikovaný názov PO: štôlna vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Horná štôlna Bakomi,Richnav.sp

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Šachta
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-2602/0 Unifikovaný názov PO: šachta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ústie šachty Terézia

Nádrž vodná Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3259/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Bakomi jazero

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3264/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Evickino,dolné jaz.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3270/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Krechsengrundské j.

Nádrž vodná Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3273/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Richnavské velké j.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3274/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Richnavské malé j.

Nádrž vodná Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3275/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Vindšachtské velké j

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Štôlna vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-10690/0 Unifikovaný názov PO: štôlna vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štôlna sv.Pachómia

Banský úrad Nahrať súbor Banský úrad
, č. 1
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-10688/0 Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banská správa,komorský úrad

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova administratívna
č. 3
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11823/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banský a lesný úrad

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Banský úrad
č. 14
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11626/1 Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banská správa Siglisbergu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska
č. 14
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11626/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubová+murovaná - stajna,pivnica so studnou

Kláštor hieronymitánsky Nahrať súbor Kláštor hieronymitánsky 68
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1267/1 Unifikovaný názov PO: kláštor hieronymitánsky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hieronymitánsky

Kostol
Nahrať súbor
Kostol 68
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1267/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jozefa - hieronymitánsky

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna
, č. 80
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-10689/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Býv.banské meracstvo

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka 82
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1271/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Nepomuckého

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1268/1 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Opevnen.windschachty

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1268/2 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža
č. 252
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1268/3 Unifikovaný názov PO: veža

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Banský úrad
č. 87
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11493/0 Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banský úrad,Révayov dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom banícky
, č. 208
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-10788/0 Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom banícky
č. 213
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11465/0 Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banská správa,banícky kult.dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Škola banícka
č. 217
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11442/1 Unifikovaný názov PO: škola banícka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banícka škola,banský úrad

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska
č. 217
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11442/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rámová-drevo,kamen - konské stajne

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Zvonica
č. 218
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11438/0 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - strážna veža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom banícky
č. 220
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11471/0 Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Lekáren
č. 258
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11447/0 Unifikovaný názov PO: lekáren

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - bývalá lekáren

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Strojovna 263
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1269/0 Unifikovaný názov PO: strojovna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: cerpadlo atmosférické - Strojovna

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Banský úrad
č. 290
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11443/0 Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banský úrad,banská správa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Banský úrad
č. 439
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11449/0 Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banská správa,materská škôlka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom banícky
č. 463
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11766/0 Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubový omietaný - banícky dom


Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online. (sk)

Iné projekty