Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Lednica

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Lednica v okrese Púchov.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná
č. 42
KÚ: Lednica

Poloha
308-799/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Komenský J.A.;1592-1670

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 244
KÚ: Lednica

Poloha
308-744/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Nepomuckého

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Veža obytná
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/1 Unifikovaný názov PO: veža obytná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový i.
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/2 Unifikovaný názov PO: múr hradbový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Schodisko
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/3 Unifikovaný názov PO: schodisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža strážna
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/4 Unifikovaný názov PO: veža strážna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;Straka

Palác hradný i. Nahrať súbor Palác hradný i.
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/5 Unifikovaný názov PO: palác hradný i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;západný palác

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác hradný ii.
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/6 Unifikovaný názov PO: palác hradný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;východný palác

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné i.
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/7 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Tunel Nahrať súbor Tunel
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/8 Unifikovaný názov PO: tunel

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;skalný tunel

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový ii.
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/9 Unifikovaný názov PO: múr hradbový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie

Bašta Nahrať súbor Bašta
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/10 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;barbakán

Stavba hospodárska Nahrať súbor Stavba hospodárska
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/11 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné ii.
č. 403
KÚ: Lednica

Poloha
308-743/12 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie

Kostol zaniknutý Nahrať súbor Kostol zaniknutý v predhradí hradu Lednica
KÚ: Lednica

Poloha
308-11848/1 Unifikovaný názov PO: kostol zaniknutý

Bližšie určenie; zaužívaný názov: KOSTOL ZANIKNUTÝ S AREÁLOM

Cintorín príkostolný Nahrať súbor Cintorín príkostolný v predhradí hradu Lednica
KÚ: Lednica

Poloha
308-11848/2 Unifikovaný názov PO: cintorín príkostolný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: KOSTOL ZANIKNUTÝ S AREÁLOM

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty