Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Uhrovec

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Uhrovec v okrese Bánovce nad Bebravou.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Pomník
Nahrať súbor
Pomník
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-261/1 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zavraždení partizáni; pomník upáleným partizánom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mohyla
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-261/2 Unifikovaný názov PO: mohyla

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zavraždení partizáni; pomník upáleným partizánom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín pamätný
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-261/3 Unifikovaný názov PO: cintorín pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: symbolický-SNP; pomník upáleným partizánom

Pomník s bustou Nahrať súbor Pomník s bustou
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-265/0 Unifikovaný názov PO: pomník s bustou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štúr ; 1815 – 1856

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-267/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Tobiáš Masník; 1640 – 1697, spisovateľ, kňaz

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný
č. 145
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-263/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Rodný dom Ľudovíta Štúra

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná
č. 145
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-263/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ľudovít Štúr; 1815 – 1856

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Škola SNP ul. 71
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-2076/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredná odborná; Rezbárska škola

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Skláreň Štefánikova ul. 1
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-2487/0 Unifikovaný názov PO: skláreň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: bývalá skláreň

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Štúrovo nám. 147
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-268/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Park Nahrať súbor Park Štúrovo nám.
KÚ: Uhrovec

Poloha
301-268/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty