Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Uhrovské Podhradie

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Uhrovské Podhradie v okrese Bánovce nad Bebravou.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
obytná veža
Nahrať súbor
Veža obytná
KÚ: Uhrovské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-269/1 Unifikovaný názov PO: veža obytná

Zaužívaný názov PO: obytná veža
Bližšie určenie PO: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác hradný i.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/2 Unifikovaný názov PO: palác hradný i.

Zaužívaný názov PO: hradný palác vrcholnogotický
Bližšie určenie PO: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác hradný ii.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/3 Unifikovaný názov PO: palác hradný ii.

Zaužívaný názov PO: hradný palác neskorogotický
Bližšie určenie PO: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka hradná
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/4 Unifikovaný názov PO: kaplnka hradná

Zaužívaný názov PO: hradná kaplnka
Bližšie určenie PO: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža bránová i.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/5 Unifikovaný názov PO: veža bránová i.

Zaužívaný názov PO: brána opevnenia hradného jadra
Bližšie určenie PO: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový i.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-269/6 Unifikovaný názov PO: múr hradbový i.

Zaužívaný názov PO: opevnenie hradného jadra
Bližšie určenie PO: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cisterna i.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/7 Unifikovaný názov PO: cisterna i.

Zaužívaný názov PO: cisterna hradného jadra
Bližšie určenie PO: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Predbránie
KÚ: Uhrovské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-269/8 Unifikovaný názov PO: predbránie

Zaužívaný názov PO: predbránie hradného jadra
Bližšie určenie PO: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový ii.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/9 Unifikovaný názov PO: múr hradbový ii.

Zaužívaný názov PO: opevnenie predhradia
Bližšie určenie PO: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác hradný iii.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/10 Unifikovaný názov PO: palác hradný iii.

Zaužívaný názov PO: hradný palác renesančný
Bližšie určenie PO: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta juhozápadná
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/11 Unifikovaný názov PO: bašta juhozápadná

Zaužívaný názov PO: JZ delová bašta ranorenesančná
Bližšie určenie PO: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta severozápadná
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/12 Unifikovaný názov PO: bašta severozápadná

Zaužívaný názov PO: SZ delová bašta neskorogotická
Bližšie určenie PO: predhradie

hospodárska stavba Nahrať súbor Stavba hospodárska
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/13 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Zaužívaný názov PO: hospodárska stavba
Bližšie určenie PO: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cisterna ii.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/14 Unifikovaný názov PO: cisterna ii.

Zaužívaný názov PO: cisterna predhradia
Bližšie určenie PO: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža bránová ii.
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/15 Unifikovaný názov PO: veža bránová ii.

Zaužívaný názov PO: brána opevnenia predhradia
Bližšie určenie PO: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Priekopa šijová
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/16 Unifikovaný názov PO: priekopa šijová

Zaužívaný názov PO: šijová priekopa
Bližšie určenie PO: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most hradný
KÚ: Uhrovské Podhradie

Poloha
301-269/17 Unifikovaný názov PO: most hradný

Zaužívaný názov PO: hradný most-mostné piliere
Bližšie určenie PO: predhradie


Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty