Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Vršatské Podhradie

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Vršatské Podhradie v okrese Ilava.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža útočištná
KÚ: Vršatské Podhradie

Poloha
302-784/1 Unifikovaný názov PO: veža útočištná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Palác hradný i. Nahrať súbor Palác hradný i.
KÚ: Vršatské Podhradie

Poloha
302-784/2 Unifikovaný názov PO: palác hradný i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový i.
KÚ: Vršatské Podhradie

Poloha
302-784/3 Unifikovaný názov PO: múr hradbový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie prvé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba obytná
KÚ: Vršatské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-784/4 Unifikovaný názov PO: stavba obytná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie prvé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné i.
KÚ: Vršatské Podhradie

Poloha
302-784/5 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie prvé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Schodisko
KÚ: Vršatské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-784/6 Unifikovaný názov PO: schodisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie prvé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový ii.
KÚ: Vršatské Podhradie

Poloha
302-784/7 Unifikovaný názov PO: múr hradbový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie druhé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác hradný ii.
KÚ: Vršatské Podhradie

Poloha
302-784/8 Unifikovaný názov PO: palác hradný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie druhé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta delová i.
KÚ: Vršatské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-784/9 Unifikovaný názov PO: bašta delová i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie druhé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska i.
KÚ: Vršatské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-784/10 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie druhé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža opevnenia
KÚ: Vršatské Podhradie

Poloha
302-784/11 Unifikovaný názov PO: veža opevnenia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie druhé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta delová ii.
KÚ: Vršatské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-784/12 Unifikovaný názov PO: bašta delová ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie druhé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska ii.
KÚ: Vršatské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-784/13 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie druhé

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné ii.
KÚ: Vršatské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-784/14 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie druhé

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (OOjs UI icon download-progressive.svgKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty