Zoznam kultúrnych pamiatok v Ilave

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Ilava v okrese Ilava.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Veža mestská Nahrať súbor Veža mestská
KÚ: Ilava

Poloha
302-11908/1 Unifikovaný názov PO: veža mestská

Bližšie určenie; zaužívaný názov: mestská veža,zvonica

Podstavec Nahrať súbor Podstavec
KÚ: Ilava

Poloha
302-734/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec sochy sv. Jána Nepomuckého

Socha na podstavci Nahrať súbor Socha na podstavci
KÚ: Ilava

Poloha
302-734/2 Unifikovaný názov PO: socha na podstavci

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha sv. Jána Nepomuckého

Fara Nahrať súbor Fara Farská ul. 2
KÚ: Ilava

Poloha
302-726/0 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.;bývalá fara

Škola a kaplnka Nahrať súbor Škola a kaplnka Farská ul. 7
KÚ: Ilava

Poloha
302-727/1 Unifikovaný názov PO: škola a kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: bývalá škola

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka Farská ul. 7
KÚ: Ilava

Poloha
302-727/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec Mierové nám.
KÚ: Ilava

Poloha
302-733/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hranolový podstavec sochy sv. Floriána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha na podstavci Mierové nám.
KÚ: Ilava

Poloha
302-733/2 Unifikovaný názov PO: socha na podstavci

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Florián

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe Mierové nám.
KÚ: Ilava

Poloha
302-735/1 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Mariánsky stĺp

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe mestské múzeum
KÚ: Ilava

Poloha
302-735/2 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha Panny Márie-originál

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe Mierové nám.
KÚ: Ilava

Poloha
302-735/3 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha Panny Márie-kópia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kláštor trinitárov, objekt č.6 Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-724/1 Unifikovaný názov PO: kláštor trinitárov, objekt č.6

Bližšie určenie; zaužívaný názov: HRAD

Farský kostol, trinitársky Nahrať súbor Farský kostol, trinitársky Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/2 Unifikovaný názov PO: farský kostol, trinitársky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: HRAD

Most vstupný Nahrať súbor Most vstupný Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/3 Unifikovaný názov PO: most vstupný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: HRAD

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Priekopa Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-724/4 Unifikovaný názov PO: priekopa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Predhradie i. Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-724/5 Unifikovaný názov PO: predhradie i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaštieľ ii. Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/6 Unifikovaný názov PO: kaštieľ ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-724/7 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova administratívna Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/8 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie i. Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-724/9 Unifikovaný názov PO: nádvorie i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie ii. Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-724/10 Unifikovaný názov PO: nádvorie ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-724/11 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Samoväzba Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/12 Unifikovaný názov PO: samoväzba

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie iii. Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/13 Unifikovaný názov PO: nádvorie iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie iv. Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/14 Unifikovaný názov PO: nádvorie iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie v. Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/15 Unifikovaný názov PO: nádvorie v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie vi. Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Poloha
302-724/16 Unifikovaný názov PO: nádvorie vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Priekopa vonkajšia Mierové nám. 1
KÚ: Ilava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
302-724/17 Unifikovaný názov PO: priekopa vonkajšia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ilavská väznica, pevnosť

Hostinec prícestný Nahrať súbor Hostinec prícestný Mierové nám. 20
KÚ: Ilava

Poloha
302-731/0 Unifikovaný názov PO: hostinec prícestný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;zájazdný hostinec s koniarňou

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mierové nám. 22
KÚ: Ilava

Poloha
302-728/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Pivovar Nahrať súbor Pivovar Pivovarská ul. 58
KÚ: Ilava

Poloha
302-730/1 Unifikovaný názov PO: pivovar

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;sódovkáreň

Lit.: ZVAROVÁ, Zuzana - HORANSKÝ, Peter: Pivovar v Ilave.

In: Pamiatky a múzeá, roč. 57, 2008, č. 2, s. 33 - 35.

Komín Nahrať súbor Komín Pivovarská ul. 58
KÚ: Ilava

Poloha
302-730/2 Unifikovaný názov PO: komín

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;továrenský komín

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Pivovarská ul. 60
KÚ: Ilava

Poloha
302-729/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Mauzóleum Nahrať súbor Mauzóleum
č. 215
KÚ: Klobušice

Poloha
302-2586/0 Unifikovaný názov PO: mauzóleum

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Baross Gábor;1848-1892,politik,národoh

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Zámocká ul. 5
KÚ: Klobušice

Poloha
302-738/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Šipekyovský kaštieľ

Park Nahrať súbor Park Zámocká ul. 5
KÚ: Klobušice

Poloha
302-738/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: anglický

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty