Zoznam kultúrnych pamiatok vo Vranove nad Topľou

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Vranov nad Topľou v okrese Vranov nad Topľou.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4776/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: monokultúrne

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4777/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: monokultúrne; Arch.lok.-sídlisko

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4778/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: viackultúrne; Arch.lok.-sídlisko

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4779/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: viackultúrne; Arch.lok.-sídlisko

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4780/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: viackultúrne; Arch.lok.-sídlisko

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4781/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: viackultúrne

Kostol Nahrať súbor Kostol Čemernianska ul. 296
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-68/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: gr.k.Nanebovzatia P.M.

Kostol Nahrať súbor Kostol Čemernianska ul. 530
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-67/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Anny a Joachyma

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko Lomnická ul. 0
KÚ: Čemerné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-1967/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrad Daxnerova ul. 3
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-10773/0 Unifikovaný názov PO: hrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané čiastočne; Hrad vodný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Dukelských hrdinov ul. 1005
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4759/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín židovský Lesná ul. 0
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-107/0 Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Býv.židovský cintorín

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mlyn elektrický Mlynská ul. 81
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4356/0 Unifikovaný názov PO: mlyn elektrický

Bližšie určenie; zaužívaný názov: elektrický

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mlyn elektrický Němcovej B. ul. 20
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4357/0 Unifikovaný názov PO: mlyn elektrický

Bližšie určenie; zaužívaný názov: elektrický; Samov mlyn

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko Rázusova a Pribinova ul.
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-1966/1 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: viackultúrne

Súsošie na stĺpe Nahrať súbor Súsošie na stĺpe Slobody nám.
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-1256/0 Unifikovaný názov PO: súsošie na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: P.M.a Ján Nepomucký

Pomník Nahrať súbor Pomník Slobody nám.
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4366/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sov.armáda

Fontána Nahrať súbor Fontána Slobody nám.
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4376/0 Unifikovaný názov PO: fontána

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kláštor paulínov Nahrať súbor Kláštor paulínov Slobody nám. 131
KÚ: Vranov nad Topľou

Poloha
713-105/1 Unifikovaný názov PO: kláštor paulínov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: paulínsky

Kostol
Nahrať súbor
Bazilika Narodenia Panny Márie Slobody nám. 127
KÚ: Vranov nad Topľou

Poloha
713-105/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Narodenia P.M.; paulínsky

Náhrobok Nahrať súbor Náhrobok Slobody nám. 127
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-105/3 Unifikovaný názov PO: náhrobok

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň; Almássy Ferencné

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Slobody nám. 147
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-1384/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Daxner C.; 1904-1945,právnik

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Slobody nám. 147
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-1384/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Daxner C.; 1904-1945,právnik

Pomník Nahrať súbor Pomník Sovietskej armády nám. 0
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4367/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v SNP

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kostol zaniknutý Štefánikova ul.
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-1965/1 Unifikovaný názov PO: kostol zaniknutý

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané; Základy kostola+cintorín

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín príkostolný Štefánikova ul.
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-1965/2 Unifikovaný názov PO: cintorín príkostolný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané; príkostolný cintorín

Kostol Nahrať súbor Kostol Štefánikova ul. 210
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4753/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ref.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko Štúrova ul. 0
KÚ: Vranov nad Topľou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
713-4775/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané; Arch.lok.-sídlisko

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty