Zoznam piesní Spievankovo

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam piesní hudobno-zábavno-náučného projektu pre deti Spievankovo.

Zoznam[upraviť | upraviť kód]

poz. - pieseň - (autor hudby piesne / autor textu piesne)

(h:/t:) - doteraz nezistený autor hudby alebo textu

  • (na doplnenie)

0-9[upraviť | upraviť kód]

  • 10-20-30 - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
    • 10-20-30 - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014) - iná verzia ako na Pesničky pre detičky (2008)

A[upraviť | upraviť kód]

  • Akordeón - (autor: Mária Podhradská) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Aký je to svit - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Aleluja šabalabambam - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Anička, dušička - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Ani-Ani-Anička - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)

B[upraviť | upraviť kód]

  • Baa Baa Black Sheep - (anglická pieseň / anglická pieseň, riekanka) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Beliže mi, beli - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Bingo - (traditional / traditional) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Blcha - (autor: Richard Čanaky) - album: Na diskotéke 2 (2014)
  • Blue is the sky - (autor neznámy / autor neznámy) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Bocian a žabka - (autor: Alojz Čobej) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Boh ľúbi ma - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Boh ťa miluje - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Bola babka - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Bola babka, mala capka - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014)
  • Bol jeden gajdoš - (ľudová / ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Bol raz jeden malý psíček - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 (2004)
  • Bolo raz jabĺčko - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Bolo raz jabĺčko krásne - (Wolfgang Amadeus Mozart / Bibiana Wallnerová [1]) - album: Spievankovo 2 (2011), Spievankovo I. (2013)
  • Bread and butter - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Bude zima bude mráz - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Búvaj dieťa krásne - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)

C[upraviť | upraviť kód]

  • Cipovička - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Come And Go With Me (CE Quick / CE Quick) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Čas radosti veselosti - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Čarovné slovíčka - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • Čerešničky, čerešne - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Červené jabĺčko - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 (2004)
  • Červený kacheľ - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
    • Červený kacheľ - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014) - iná verzia ako na deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Červený šátečku - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Čierne oči - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Čierne oči choďte spať - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Čie sú to kone - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Či si veľký, či si malý - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Čížiček, čížiček - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)

D[upraviť | upraviť kód]

  • Daj Boh šťastia tejto zemi - (koleda / Viliam J. Gruska [2]) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Daj pravú ruku vpred - (Roland Lawrence LaPrise / Roland Lawrence LaPrise) - album: Spievankovo 2 (2011), Spievankovo (2013)
    • Daj pravú ruku vpred - (h: / t: ) - album: Na diskotéke (2011) - iná verzia ako na Spievankovo 2 (2011), Spievankovo (2013)
  • Dínom, dánom - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Dnešný deň sa radujme - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Dobré ráno, milé kvietky - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Dobrú noc - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Dobrú noc vám prajem, kvietky - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Dobrý pastier sa narodil - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Do hory do lesa valasi - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Do mesta Betléma - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Do mestečka Poriadkova - (Antónia Biľová / Viera Janusová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006), Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • Doktor ďateľ a sestrička lastovička - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 5 (2015), Spievankovo (2016)
  • Do sníčkov - (Tomáš Zubák / Tomáš Zubák) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Dotyky snov - (autor: Richard Čanaky) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Drevené dychové nástroje - (autor: Mária Podhradská) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Dry Bones - (americká ľudová / americká ľudová) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Dupkajú nožičky - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
    • Dupkajú nožičky - (ľudová / ľudová) - album: Spievankovo (2016) - iná verzia ako deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Ďatelinka - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Ďateľ - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
    • Ďateľ - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke (2011), iná verzia ako z albumu v 2004

E[upraviť | upraviť kód]

  • Eensy, Weensy Spider - (americká ľudová / americká ľudová) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Ej, padá rosička - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)

F[upraviť | upraviť kód]

G[upraviť | upraviť kód]

  • Get On The Board - (traditional / traditional) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Good morning - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Gúľalo sa gúľalo - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)

H[upraviť | upraviť kód]

  • Hajaj, búvaj, buvičkaj - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Haja, haja, haja - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Hajaj tíško - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Hajaj tíško - (autor: J. Brahms) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Hajajže mi, hajaj - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Harfa - (autor: Mária Podhradská) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Hasiči mravce - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 5 (2015), Spievankovo (2016) [3]
  • Hej už sa na tej hore lístie červeneje - (ľudová / ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti(2010)
  • Head, shoulders, knees and toes - (tradicionál / tradicionál) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Hello - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Hladný vlk - (Richard Čanaky / Richard Čanaky) - album: Rozprávky 2 (2009)* Hlava ramená kolená palce - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Hlava, ramená, kolená palce - (tradicionál / tradicionál) - album: Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • Hľa zástup zboru anjelského - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Hojda hojda - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Hopsasa tralala - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Husle - (autor: Mária Podhradská) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Husľový a Basový Kľúč - (autor: Mária Podhradská, Richard Čanaky) - album: Spievankovo (2017)
  • Husľový a Basový Kľúč riešia záhadu - (autor: Mária Podhradská, Richard Čanaky) - album: Spievankovo (2017)

CH[upraviť | upraviť kód]

I[upraviť | upraviť kód]

  • I am big - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • I am the music man - (tradicionál / tradicionál) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Ide ide slon - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Pesničky pre detičky (2008), Spievankovo (2009), Spievankovo I. (2013)
  • Ide, ide vláčik - (ľudová / ľudová, Mária Podhradská) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006), Spievankovo (2009), Spievankovo I. (2013)
  • Ide Ježiš - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Ide vláčik ši-ši-ši - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • I get up in the morning - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • If You Are Happy - (anglická ľudová / anglická ľudová, riekanka) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Isn´t He Wonderful - (traditional / traditional) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Išla sova na tanec - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
    • Išla sova na tanec - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke (2011), iná verzia ako z albumu v 2002
  • I will go by bus - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)

J[upraviť | upraviť kód]

  • Jack And Jill - (anglická ľudová / anglická ľudová, riekanka) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Ja mám koně - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Jak si krásne Jezuliatko - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Ja som dobrý remeselník - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Jede jede poštovský panáček - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)* John Jacob Jingleheimer Schmidt - (traditional / traditional) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Jarné kvety - (Irma Zelenková / Irma Zelenková) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004), Spievankovo 2 (2011), Spievankovo I. (2013)
  • Ja som žabka, ty si žabka - (autor neznámy / autor neznámy) - album: Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • Jedna druhej riekla - (ľudová / ľudová, riekanka) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
    • Jedna druhej riekla - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014) - iná verzia ako deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)

K[upraviť | upraviť kód]

  • Kačací tanec - (autor: Thomas Werner) - album: Na diskotéke 2 (2014) [4]
  • Kapela ožila - (autor: Mária Podhradská, Richard Čanaky) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Každý z nás talent má - (Mária Podhradská / Mária Podhradská, pôvodný text: Alojz Čobej) - album: Spievankovo 5 (2015), Spievankovo (2016)
  • Keby si mal takúto... - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Keď Pán Ježiš bol maličký - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Keď si kamarát - (autor neznámy / autor neznámy) - album: Pesničky pre detičky (2008), Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • Keď si šťastný - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004), Spievankovo (2009), Spievankovo I. (2013)
  • Klavír - (autor: Richard Čanaky) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Kočka leze dírou - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Kohútik jarabý - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Kolo, kolo mlynské - (ľudová / ľudová, riekanka) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002), Spievankovo (2009), Spievankovo I. (2013)
  • Kolo kolo mlynský - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla (2010)
  • Kominár - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014)
  • Kominár kocúr - (Richard Čanaky / Richard Čanaky) - album: Spievankovo 5 (2015), Spievankovo (2016)
  • Kom kom kominár - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
    • Kom kom kominár - (ľudová / ľudová) - album: Spievankovo (2016) - iná verzia ako na deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Kontrabas - (autor: Mária Podhradská) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Kováč kuje - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Kozliatka moje maličké - (Richard Čanaky / Vladimír Hanuliak) - album: Rozprávky 2 (2009)
  • Krajčír rak - (Mária Podhradská, Richard Čanaky / Mária Podhradská, Richard Čanaky) - album: Spievankovo 5 (2015), Spievankovo (2016)
  • Krásna, krásna - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Krok sem, krok tam - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Krtko - (ľudová / ľudová) - Mária Podhradská a Richard Čanaky - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Krtko - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke (2011), iná verzia ako z albumu v 2002
  • Kto stvoril... - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Kto je Pánom džungle - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Ku koncu chýli sa deň - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Kukulienka, kde si bola - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Kum Ba Yah - (traditional / traditional) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Kúpil otec rybu - (Alojz Čobej / Alojz Čobej) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Kolo kolo mlynský - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla (2010) - české a slovenské piesne pre deti


L[upraviť | upraviť kód]

M[upraviť | upraviť kód]

  • Mačacie fantázie - (autor: Miroslav Škriputa) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Maličká som - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Malé koníky ľúbi Boh - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Malí muzikanti - (Emil Hula / Emil Hula [6]) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002), Spievankovo (2009)
  • Malý počtár - (Ladislav Galko / Krista Bendová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Maľovaná abeceda - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Máme veľký hlad - (Richard Čanaky / Richard Čanaky) - album: Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • Mandolína - (autor: Richard Čanaky) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Medveďku, daj labku - (ľudová / ľudová ) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002), Spievankovo (2009), Spievankovo I. (2013)
  • Méla babka čtyři jabka - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Mikulášku dobrý strýčku - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Moja bábika - (autor: Emil Česnak) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Moja mamka niečo má - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Moja zlatá mamina - (autor: Alojz Čobej) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Moje malé svetielko - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Moje milé premilené jahody - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • More šumí - (Richard Čanaky / Richard Čanaky) - album: Rozprávky 2 (2009)
  • Mulbery Bush - (anglická ľudová / anglická ľudová, riekanka) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Murári prasiatka - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 5 (2015), Spievankovo (2016)
  • My name is Emily - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • My sme dvaja kamaráti - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo (2009), Spievankovo 2 (2011), Spievankovo (2013), Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • My sme smelí vojaci - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
    • My sme smelí vojaci - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke (2011), iná verzia ako z albumu v 2002

N[upraviť | upraviť kód]

  • Na ceste si pozor daj - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • Na cestičke roháč - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002), Spievankovo 2 (2011), Spievankovo I. (2013)
  • Na dvore - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002), Spievankovo (2009)
  • Na hada - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004), Spievankovo (2009), Spievankovo I. (2013)
  • Na zelenej lúke - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
    • Na zelenej lúke - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014) - iná verzia ako na deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Narodil sa Ježiško - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007), vnútri bookletu: Narodil sa Kristus Pán
  • Narodil sa Kristus Pán - (koleda / koleda) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Naša zem je guľatá - (autor neznámy / autor neznámy, úpr. Alojz Čobej) - album: Spievankovo 2 (2011), Spievankovo I. (2013), Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti(2010)
  • Náš Brok - (František Alvín / Jozef Pavlovič) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Nestarej se ženo má - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)

O[upraviť | upraviť kód]

  • O Be Careful Little Eyes - (traditional / traditional) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • O čom sníva sen - (autor: Daniel Kachút) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Okolo Třeboně - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Old MacDonald - (anglická, americká ľudová / anglická, americká ľudová) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • One, two, three - (Mária Podhradská / autor neznámy) - album: Spievankovo 4 (2013), Spievankovo (2014)
  • Osa a fialôčka - (autor: J. Luknár]]) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Oli oli Janko - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Osievame múčku - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • O chorobe - (Richard Čanaky / Richard Čanaky) - album: Spievankovo (2014) - Spievankovo 3 (2012) - na albume s názvom: Choroba
  • O umývaní rúk - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • O zajačikoch - (ľudová / Bibiana Wallnerová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004), Spievankovo (2009), Spievankovo I. (2013)
  • O zvieratkách - (autor: Alojz Čobej) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)

P[upraviť | upraviť kód]

R[upraviť | upraviť kód]

  • Rafaela stonožka - (neznámy autor) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006), Spievankovo (2009), Spievankovo I. (2013)
  • Rafaela stonožka - (neznámy autor / neznámy autor) - album: Na diskotéke (2011), iná verzia ako z albumu v 2006
  • Reťaz - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Rock a My Soul - (americká ľudová / americká ľudová) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Rúčky - (autor: Václav Ruml) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Ruky ručičky - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)

S[upraviť | upraviť kód]

  • Saxofón - (autor: Richard Čanaky) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Sedemdesiat sukien mala - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Sedí mucha na stene - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
    • Sedí mucha na stene - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014) - iná verzia ako na deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Sen - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014)
  • Si môj Pán - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Six Little Duks - (americká pieseň / americká pieseň, riekanka) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Skáče celá rodina - (autor: Mária Podhradská, Milan Adamec) - album: Na diskotéke 2 (2014)
  • Skáče žaba po blate - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
    • Skáče žaba po blate - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014) - iná verzia ako na Pesničky pre detičky (2008)
    • Skáče žaba po blate - (ľudová / ľudová, úprava: Mária Podhradská) -album: Spievankovo (2016) - iná verzia ako na Pesničky pre detičky (2008) a Na diskotéke 2 (2014)
  • Skákal pes přes oves - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Svetlušky - (autor: Mária Podhradská) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Slniečko - (Janko Matuška / Mária Haštová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Slniečko - (J. Ondruš / J. Ondrušová) - album: Spievankovo 2 (2011), Spievankovo I. (2013)
  • Slniečko sa zobudilo - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 (2004)
  • Slúžil som slúžil - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Slúžil som, slúžil - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke (2011), iná verzia ako z albumu v 2004
  • Smetiari potkani - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 5 (2015), Spievankovo (2016)
  • Smutná Harmónia - (autor: Mária Podhradská, Richard Čanaky) - album: Spievankovo (2017)
  • Snehová vločka - (autor: Anna Kavecká) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Snehuliačik - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Snehuliak - (autor: Mária Podhradská) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Snehuliak - (autor: Mária Podhradská, Richard Čanaky) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Snežienka - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Sniežik sa nám chumelí - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Spi bábika - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Spi, bábika - (autor: Śtefan Kantor) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Spi dieťatko - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
    • Spi dieťatko - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007), iná verzia ako na deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Spi, dieťatko, spi - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Spiže mi, spiže mi - (ľudová / ľudová) - album: Uspávanky do postieľky (2007)
  • Spievaj aleluja s radosťou - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Spievanky - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Stolári bobri - (Mária Podhradská / Mária Podhradská) - album: Spievankovo 5 (2015), Spievankovo (2016)
  • Superstar - (h: / t: ) - album: Na diskotéke (2011)
  • Svieť nám stromček jagavý - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Šijeme vracia šijeme - (ľudová / ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Šosovička hrášok fazuľka - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Šťastia zdravia pokoj svätý - (koleda / koleda, úpr. Alojz Čobej) - album: Vianočné piesne (nielen) pre deti (2007)
  • Štyri kroky dopredu - (ľudová / ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
    • Štyri kroky dopredu - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke (2011), iná verzia ako z albumu v Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
    • Štyri kroky dopredu - (ľudová / ľudová) - album: Spievankovo 3 (2012), Spievankovo (2014), iná verzia ako v Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010) a Na diskotéke (2011)

T[upraviť | upraviť kód]

  • Takto letia vtáci - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002), Spievankovo 2 (2011), Spievankovo I. (2013)
  • Tá lišovská nevesta - (česká ľudová / česká ľudová) - album: Pec nám spadla - české a slovenské piesne pre deti (2010)
  • Tam rástla krásna jedlička - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
  • Tancujem, spievam si - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Tancuj tancuj - (ľudová / ľudová) - album: deťom 2 - ľudové piesne (2004)
    • Tancuj tancuj - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke (2011), iná verzia ako z albumu v 2004
  • Tancuj tancuj vykrúcaj - (ľudová / ľudová) - album: Spievankovo (2016)
  • Tanček - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Tančí tanči tanči - (ľudová / ľudová) - album: Pesničky pre detičky (2008)
  • Telefón - (h: / t: ) - album: deťom 2 (2004)
  • The Alphabet Song - (americká pieseň / americká pieseň) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • The Wheels On The Bus - (americká ľudová / americká ľudová) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • There´s A Hole In The Bucket - (traditional / traditional) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • This Little Light Of Mine (Harry Dixon Loes / Harry Dixon Loes) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • This Old Man - (anglická ľudová / anglická ľudová) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)
  • Tichá noc - (Franz Gruber / slovenský preklad: Ladislav Hohoš)
  • Točí sa mi, točí - (ľudová / ľudová) - album: deťom 5 - Piesne pre deti (2006)
  • Toto je deň - (h: / t: ) - album: deťom 4 - veselé kresťanské ukazovačky (2006)
  • Trúbka - (autor: Richard Čanaky) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Tuba - (autor: Mária Podhradská) - album: Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia (2017), Spievankovo (2017)
  • Ťap, ťap, ťapušky - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
    • Ťap, ťap, ťapušky - (ľudová / ľudová) - album: Na diskotéke 2 (2014) - iná verzia ako na deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002)
  • Ťuki, ťuki, ťukalo - (ľudová / ľudová) - album: deťom, ľudové piesne pre najmenšie deti (2002), Spievankovo 2 (2011), Spievankovo (2013)

U[upraviť | upraviť kód]

V[upraviť | upraviť kód]

W[upraviť | upraviť kód]

  • Wise Man And The Foolish Man- (traditional / traditional) - album: deťom 3 - anglické piesne pre deti (2005)

Z[upraviť | upraviť kód]

Referencie[upraviť | upraviť kód]

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Externé odkazy[upraviť | upraviť kód]