Zoznam planétok 8501 – 8750

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Zoznam planétok 8501-8750)
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 8251 – 8500
Zoznam planétok
8501 – 8750
Nasledujú:
Zoznam planétok 8751 – 9000



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
8501 Wachholz 1990 TK8 12,5 3,026 0,063 10,82 5,264 MBA 13. október 1990 Tautenburg L. D. Schmadel; F. Borngen
8502 Bauhaus 1990 TR12 12,6 2,989 0,104 9,46 5,166 MBA 14. október 1990 Tautenburg F. Borngen; L. D. Schmadel
8503 Masakatsu 1990 WX3 14,1 2,209 0,170 6,70 3,282 MBA 21. november 1990 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8504) 1990 YC 14,0 2,219 0,161 2,77 3,304 MBA 17. december 1990 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8505) 1990 YK 14,6 2,245 0,157 2,30 3,364 MBA 19. december 1990 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8506) 1991 CN 14,0 2,274 0,073 3,98 3,429 MBA 5. február 1991 Yorii M. Arai; H. Mori
(8507) 1991 CB1 17,8 1,687 0,595 14,59 2,192 APL 15. február 1991 Kitt Peak Spacewatch
(8508) 1991 CU1 13,9 2,287 0,133 3,88 3,458 MBA 14. február 1991 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8509) 1991 FV2 14,0 2,339 0,182 4,90 3,576 MBA 20. marec 1991 La Silla H. Debehogne
(8510) 1991 PT8 13,7 2,984 0,119 11,80 5,154 MBA 5. august 1991 Palomar H. E. Holt
(8511) 1991 PY10 13,0 2,771 0,154 9,16 4,611 MBA 7. august 1991 Palomar H. E. Holt
(8512) 1991 PC11 12,7 2,664 0,164 7,19 4,348 MBA 7. august 1991 Palomar H. E. Holt
(8513) 1991 PK11 12,6 2,745 0,179 6,84 4,547 MBA 9. august 1991 Palomar H. E. Holt
(8514) 1991 PK15 13,7 2,581 0,234 3,91 4,147 MBA 7. august 1991 Palomar H. E. Holt
8515 Corvan 1991 RJ 12,9 2,621 0,164 13,21 4,242 MBA 4. september 1991 Siding Spring R. H. McNaught
8516 Hyakkai 1991 TW1 13,2 2,756 0,163 5,87 4,574 MBA 13. október 1991 Okutama T. Hioki; S. Hayakawa
(8517) 1992 BB5 12,4 3,186 0,207 6,89 5,685 MBA 28. január 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8518) 1992 DM6 12,3 3,112 0,171 2,26 5,490 MBA 29. február 1992 La Silla UESAC
(8519) 1992 DB10 13,8 3,246 0,070 5,98 5,846 MBA 29. február 1992 La Silla UESAC
(8520) 1992 EC12 12,9 3,197 0,053 12,26 5,717 MBA 6. marec 1992 La Silla UESAC
8521 Boulainvilliers 1992 GF4 14,6 2,224 0,182 6,56 3,315 MBA 4. apríl 1992 La Silla E. W. Elst
(8522) 1992 ML 14,2 2,265 0,154 1,82 3,407 MBA 25. jún 1992 Palomar G. J. Leonard
8523 Bouillabaisse 1992 PX 14,5 2,352 0,128 4,55 3,606 MBA 8. august 1992 Caussols E. W. Elst
8524 Paoloruffini 1992 RJ3 14,5 2,369 0,109 7,21 3,646 MBA 2. september 1992 La Silla E. W. Elst
8525 Nielsabel 1992 RZ5 14,3 2,405 0,165 3,07 3,729 MBA 2. september 1992 La Silla E. W. Elst
8526 Takeuchiyukou 1992 SM12 13,8 2,385 0,141 6,23 3,683 MBA 23. september 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8527 Katayama 1992 SV12 14,2 2,260 0,183 7,42 3,397 MBA 28. september 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8528) 1992 SC24 13,4 2,386 0,122 6,12 3,684 MBA 29. september 1992 Palomar H. E. Holt
8529 Sinzi 1992 UH2 14,0 2,442 0,145 5,60 3,815 MBA 19. október 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8530 Korbokkur 1992 UK5 13,5 2,325 0,261 5,16 3,545 MBA 25. október 1992 Nyukasa M. Hirasawa; S. Suzuki
8531 Mineosaito 1992 WX2 13,0 2,630 0,119 3,27 4,265 MBA 16. november 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8532) 1992 YW3 12,3 2,799 0,213 12,03 4,682 MBA 29. december 1992 Yatsugatake Y. Kushida; O. Muramatsu
8533 Oohira 1993 BM 12,9 2,764 0,087 8,51 4,595 MBA 20. január 1993 Oohira T. Urata
8534 Knutsson 1993 FJ10 12,7 2,883 0,045 2,98 4,895 MBA 17. marec 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8535 Pellesvanslos 1993 FH22 12,8 3,156 0,152 00,59 5,605 MBA 21. marec 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8536 Mans 1993 FK23 12,8 3,014 0,081 8,52 5,232 MBA 21. marec 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8537 Billochbull 1993 FG24 12,3 3,042 0,096 9,95 5,305 MBA 21. marec 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8538 Gammelmaja 1993 FR26 11,8 3,016 0,083 9,37 5,237 MBA 21. marec 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8539 Laban 1993 FT32 12,9 2,939 0,091 3,15 5,037 MBA 19. marec 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
(8540) 1993 FK80 13,4 3,126 0,211 4,72 5,525 MBA 17. marec 1993 La Silla UESAC
8541 Schalkenmehren 1993 TZ32 15,1 2,180 0,050 2,78 3,219 MBA 9. október 1993 La Silla E. W. Elst
(8542) 1993 VB2 14,3 2,312 0,088 2,07 3,514 MBA 11. november 1993 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8543 Tsunemi 1993 XO1 13,8 2,256 0,166 4,29 3,389 MBA 15. december 1993 Oizumi T. Kobayashi
8544 Sigenori 1993 YE 14,4 2,309 0,086 00,96 3,508 MBA 17. december 1993 Oizumi T. Kobayashi
8545 McGee 1994 AM1 14,8 2,354 0,125 5,85 3,611 MBA 2. január 1994 Stakenbridge B. G. W. Manning
8546 Kenmotsu 1994 AH3 13,5 2,403 0,049 4,41 3,725 MBA 13. január 1994 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8547) 1994 CQ 14,7 2,374 0,163 1,78 3,658 MBA 4. február 1994 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8548 Sumizihara 1994 ER3 13,4 2,593 0,255 7,61 4,175 MBA 14. marec 1994 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8549 Alcide 1994 FS 14,2 2,438 0,185 1,88 3,805 MBA 30. marec 1994 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8550 Hesiodos 1994 PV24 12,0 3,943 0,260 2,89 7,828 HLD 12. august 1994 La Silla E. W. Elst
8551 Daitarabochi 1994 VC7 10,8 3,986 0,157 14,22 7,959 HLD 11. november 1994 Nyukasa M. Hirasawa; S. Suzuki
8552 Hyoichi 1995 HE 14,6 2,798 0,181 4,37 4,679 MBA 20. apríl 1995 Kuma Kogen A. Nakamura
8553 Bradsmith 1995 HG 13,9 2,249 0,127 5,46 3,371 MBA 20. apríl 1995 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8554 Gabreta 1995 KH 15,7 2,214 0,092 1,93 3,294 MBA 25. máj 1995 Kleť M. Tichý
8555 Mirimao 1995 LD 14,6 2,357 0,071 6,01 3,618 MBA 3. jún 1995 Stroncone Stroncone
8556 Jana 1995 NB 13,4 2,906 0,363 5,37 4,953 MBA 7. júl 1995 Kleť Z. Moravec
8557 Saroun 1995 OK 15,3 2,307 0,140 6,97 3,503 MBA 23. júl 1995 Ondřejov L. Šarounová
8558 Hack 1995 PC 14,9 3,130 0,209 00,29 5,538 MBA 1. august 1995 San Marcello L. Tesi; A. Boattini
(8559) 1995 QM2 13,1 2,771 0,101 4,58 4,611 MBA 25. august 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8560 Tsubaki 1995 SD5 12,3 2,958 0,071 13,41 5,088 MBA 20. september 1995 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8561) 1995 SO29 13,3 3,110 0,213 2,05 5,484 MBA 26. september 1995 Zelenchukskaya Stn T. V. Krjačko
(8562) 1995 SK53 13,1 2,920 0,138 10,62 4,990 MBA 28. september 1995 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8563) 1995 US 11,9 2,972 0,121 21,53 5,123 MBA 19. október 1995 Catalina Station T. B. Spahr
8564 Anomalocaris 1995 UL3 12,2 3,252 0,114 12,21 5,863 MBA 17. október 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
(8565) 1995 WB6 13,2 2,789 0,151 8,56 4,657 MBA 24. november 1995 Ojima T. Niijima; T. Urata
(8566) 1996 EN 16,5 1,507 0,431 37,97 1,850 APL PHA 15. marec 1996 Haleakala NEAT
(8567) 1996 HW1 15,3 2,047 0,450 8,44 2,927 AMR 23. apríl 1996 Kitt Peak Spacewatch
8568 Larrywilson 1996 RU2 15,6 2,158 0,101 00,88 3,169 MBA 10. september 1996 Haleakala NEAT
8569 Mameli 1996 TG 14,5 2,228 0,128 3,41 3,326 MBA 1. október 1996 Colleverde V. S. Casulli
(8570) 1996 TN10 12,7 2,986 0,097 9,61 5,159 MBA 9. október 1996 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8571 Taniguchi 1996 UX 13,0 2,853 0,073 00,99 4,818 MBA 20. október 1996 Oizumi T. Kobayashi
8572 Nijo 1996 UG1 14,8 2,213 0,187 5,25 3,292 MBA 19. október 1996 Kleť J. Tichá; M. Tichý
8573 Ivanka 1996 VQ 12,4 2,978 0,134 13,55 5,139 MBA 4. november 1996 Kleť Z. Moravec
(8574) 1996 VC2 14,7 2,145 0,182 1,24 3,142 MBA 6. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
8575 Seishitakeuchi 1996 VL8 14,4 2,222 0,216 4,01 3,312 MBA 7. november 1996 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8576) 1996 VN8 14,9 2,381 0,207 3,04 3,673 MBA 7. november 1996 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8577 Choseikomori 1996 VX8 13,5 2,328 0,199 6,39 3,552 MBA 7. november 1996 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8578) 1996 WZ 12,2 3,002 0,097 11,02 5,199 MBA 19. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
(8579) 1996 XV19 13,6 2,480 0,193 1,94 3,906 MBA 11. december 1996 Oizumi T. Kobayashi
8580 Pinsky 1996 XZ25 13,0 3,114 0,137 12,13 5,494 MBA 14. december 1996 Prescott P. G. Comba
8581 Johnen 1996 YO2 13,4 2,837 0,044 3,20 4,777 MBA 28. december 1996 Chichibu N. Sato
(8582) 1997 AY 12,0 3,126 0,217 4,12 5,527 MBA 2. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8583 Froberger 1997 AK6 14,0 3,184 0,148 1,55 5,679 MBA 8. január 1997 Prescott P. G. Comba
(8584) 1997 AN22 12,2 3,026 0,075 9,21 5,264 MBA 11. január 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8585 Purpurea 2025 P-L 12,9 3,206 0,177 9,55 5,739 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8586 Epops 2563 P-L 12,7 3,211 0,133 1,74 5,752 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8587 Ruficollis 3078 P-L 14,5 2,350 0,093 5,23 3,603 MBA 25. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8588 Avosetta 4025 P-L 14,3 2,213 0,067 7,54 3,292 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8589 Stellaris 4068 P-L 15,0 2,206 0,072 3,19 3,275 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8590 Pygargus 6533 P-L 13,2 3,220 0,129 1,88 5,778 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8591 Excubitor 6543 P-L 12,8 3,164 0,184 2,09 5,628 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8592 Rubetra 1188 T-1 14,5 2,256 0,132 6,19 3,388 MBA 25. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8593 Angustirostris 2186 T-1 12,5 3,095 0,118 12,64 5,443 MBA 25. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8594 Albifrons 2245 T-1 14,7 2,459 0,149 3,36 3,855 MBA 25. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8595 Dougallii 3233 T-1 14,1 2,753 0,136 7,33 4,566 MBA 26. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8596 Alchata 1298 T-2 14,5 2,223 0,072 5,41 3,313 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8597 Sandvicensis 2045 T-2 13,1 2,687 0,154 12,64 4,404 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8598 Tetrix 2202 T-2 13,5 3,151 0,144 00,56 5,592 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8599 Riparia 2277 T-2 14,0 2,715 0,098 3,47 4,473 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8600 Arundinaceus 3060 T-2 14,3 2,442 0,157 2,96 3,815 MBA 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8601 Ciconia 3155 T-2 13,0 3,163 0,109 6,42 5,624 MBA 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8602 Oedicnemus 2480 T-3 13,4 2,402 0,131 8,09 3,722 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8603 Senator 3134 T-3 14,8 2,149 0,196 3,68 3,149 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(8604) 1929 PK 14,2 2,227 0,220 4,41 3,322 MBA 12. august 1929 Mt. Hamilton C. J. Krieger
(8605) 1968 OH 13,2 2,706 0,173 11,36 4,451 MBA 18. júl 1968 Cerro El Roble C. Torres; S. Cofre
(8606) 1971 UG 11,7 2,851 0,051 11,86 4,814 MBA 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
(8607) 1971 UT 14,3 2,344 0,132 5,29 3,588 MBA 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
(8608) 1976 YO2 14,4 2,270 0,136 11,08 3,418 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
8609 Shuvalov 1977 QH3 13,3 2,412 0,288 9,14 3,746 MBA 22. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8610 Goldhaber 1977 UD 13,8 2,427 0,167 4,00 3,780 MBA 22. október 1977 Harvard Harvard Observatory
(8611) 1977 UM4 13,9 2,383 0,221 2,57 3,678 MBA 18. október 1977 Palomar S. J. Bus
8612 Burov 1978 SS7 14,8 2,358 0,203 4,75 3,621 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
(8613) 1978 VE10 13,7 3,145 0,222 1,81 5,577 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
(8614) 1978 VP11 12,7 3,158 0,188 3,11 5,611 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
(8615) 1979 MB2 13,4 2,545 0,277 5,75 4,059 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
8616 Fogelquist 1980 FY4 14,5 2,333 0,174 5,25 3,562 MBA 16. marec 1980 La Silla C.-I. Lagerkvist
(8617) 1980 PW 14,0 2,425 0,214 4,03 3,775 MBA 6. august 1980 Kleť Z. Vávrová
(8618) 1981 DX 12,7 3,199 0,015 7,10 5,720 MBA 28. február 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8619) 1981 EH1 12,5 3,124 0,171 6,92 5,522 MBA 6. marec 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
(8620) 1981 EK5 13,6 3,167 0,125 6,71 5,635 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8621) 1981 EK7 13,5 3,151 0,149 4,32 5,593 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8622) 1981 EM8 12,9 3,101 0,173 3,87 5,459 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8623) 1981 EQ9 13,9 3,147 0,112 4,83 5,582 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8624) 1981 ES9 13,4 3,165 0,033 9,08 5,630 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8625) 1981 EX15 14,4 2,605 0,082 3,63 4,203 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8626) 1981 EC18 14,3 3,174 0,092 6,18 5,654 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8627) 1981 EU20 14,4 2,595 0,103 1,04 4,180 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8628) 1981 EX21 12,7 2,651 0,198 12,35 4,315 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8629) 1981 EU26 13,7 3,159 0,167 5,44 5,614 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8630) 1981 EY35 14,4 2,283 0,142 3,89 3,450 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8631) 1981 EK41 14,9 2,257 0,034 5,98 3,390 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
8632 Egleston 1981 FR 13,8 2,621 0,159 12,18 4,242 MBA 28. marec 1981 Harvard Harvard Observatory
(8633) 1981 FC1 13,0 3,141 0,173 8,90 5,566 MBA 16. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
8634 Neubauer 1981 GG 13,7 2,650 0,179 14,15 4,314 MBA 5. apríl 1981 Anderson Mesa E. Bowell
8635 Yuriosipov 1985 PG2 14,0 2,436 0,173 3,90 3,801 MBA 13. august 1985 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8636 Malvina 1985 UH2 14,0 2,343 0,105 3,19 3,587 MBA 17. október 1985 Caussols CERGA
(8637) 1986 CS1 15,2 2,435 0,143 3,08 3,799 MBA 6. február 1986 La Silla H. Debehogne
(8638) 1986 QY 12,9 2,737 0,149 5,08 4,527 MBA 26. august 1986 La Silla H. Debehogne
(8639) 1986 VB1 14,9 2,229 0,140 5,14 3,326 MBA 3. november 1986 Kleť A. Mrkos
8640 Ritaschulz 1986 VX5 13,1 2,748 0,140 5,53 4,554 MBA 6. november 1986 Anderson Mesa E. Bowell
(8641) 1987 BM1 12,7 3,008 0,116 14,48 5,217 MBA 27. január 1987 Brorfelde P. Jensen
(8642) 1988 RZ11 12,8 3,158 0,311 5,28 5,612 MBA 14. september 1988 Cerro Tololo S. J. Bus
8643 Quercus 1988 SC 13,2 2,570 0,157 12,98 4,119 MBA 16. september 1988 Haute Provence E. W. Elst
8644 Betulapendula 1988 SD 13,7 2,377 0,173 5,31 3,663 MBA 16. september 1988 Haute Provence E. W. Elst
(8645) 1988 TN 13,1 2,432 0,061 5,29 3,792 MBA 5. október 1988 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8646) 1988 TB1 14,4 2,432 0,150 4,97 3,792 MBA 13. október 1988 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8647 Populus 1989 RG 13,9 2,277 0,166 3,92 3,436 MBA 2. september 1989 Haute Provence E. W. Elst
8648 Salix 1989 RJ 14,0 2,261 0,242 3,69 3,400 MBA 2. september 1989 Haute Provence E. W. Elst
8649 Juglans 1989 SS2 15,2 2,207 0,113 5,90 3,277 MBA 26. september 1989 La Silla E. W. Elst
(8650) 1989 TJ2 14,2 2,276 0,131 4,96 3,433 MBA 5. október 1989 Kleť A. Mrkos
8651 Alineraynal 1989 YU5 14,5 2,295 0,278 2,04 3,476 MBA 29. december 1989 Haute Provence E. W. Elst
8652 Acacia 1990 EA5 14,0 2,467 0,171 1,86 3,875 MBA 2. marec 1990 La Silla E. W. Elst
(8653) 1990 KE 13,0 2,611 0,108 14,95 4,218 MBA 20. máj 1990 Siding Spring R. H. McNaught
(8654) 1990 KC1 13,4 2,569 0,091 14,44 4,116 MBA 20. máj 1990 Siding Spring R. H. McNaught
(8655) 1990 QJ1 14,1 2,227 0,164 4,59 3,323 MBA 22. august 1990 Palomar H. E. Holt
8656 Cupressus 1990 QY8 13,4 2,919 0,124 3,98 4,986 MBA 16. august 1990 La Silla E. W. Elst
8657 Cedrus 1990 QE9 13,5 2,870 0,064 1,73 4,860 MBA 16. august 1990 La Silla E. W. Elst
(8658) 1990 RG3 12,9 2,878 0,059 1,80 4,881 MBA 14. september 1990 Palomar H. E. Holt
(8659) 1990 SE11 12,9 2,782 0,152 8,33 4,640 MBA 17. september 1990 Palomar H. E. Holt
8660 Sano 1990 TM1 10,9 3,262 0,045 6,63 5,890 MBA 15. október 1990 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8661 Ratzinger 1990 TA13 12,6 3,006 0,042 10,57 5,211 MBA 14. október 1990 Tautenburg L. D. Schmadel; F. Borngen
(8662) 1990 UT10 13,0 2,996 0,160 1,31 5,185 MBA 22. október 1990 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8663) 1991 DJ1 14,0 2,248 0,113 5,82 3,371 MBA 18. február 1991 Palomar E. F. Helin
(8664) 1991 GR1 14,1 2,367 0,097 7,08 3,641 MBA 10. apríl 1991 Palomar E. F. Helin
8665 Daun-Eifel 1991 GA9 14,5 2,358 0,083 5,57 3,619 MBA 8. apríl 1991 La Silla E. W. Elst
8666 Reuter 1991 GG10 14,8 2,280 0,145 4,04 3,441 MBA 9. apríl 1991 Tautenburg F. Borngen
8667 Fontane 1991 GH10 14,3 2,416 0,103 6,84 3,755 MBA 9. apríl 1991 Tautenburg F. Borngen
(8668) 1991 HM 13,7 2,423 0,098 11,09 3,770 MBA 16. apríl 1991 Kiyosato S. Otomo; O. Muramatsu
(8669) 1991 NS1 13,9 2,433 0,176 6,63 3,794 MBA 13. júl 1991 Palomar H. E. Holt
(8670) 1991 OM1 13,5 2,392 0,205 1,54 3,698 MBA 18. júl 1991 La Silla H. Debehogne
(8671) 1991 PW 14,5 2,449 0,216 3,46 3,833 MBA 5. august 1991 Palomar H. E. Holt
8672 Morse 1991 PW16 14,4 2,457 0,161 3,40 3,850 MBA 6. august 1991 La Silla E. W. Elst
(8673) 1991 RN5 13,5 2,729 0,071 5,70 4,507 MBA 13. september 1991 Palomar H. E. Holt
(8674) 1991 VA1 12,3 3,225 0,113 10,23 5,790 MBA 4. november 1991 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8675) 1991 YZ 12,6 3,016 0,042 10,05 5,237 MBA 30. december 1991 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8676 Lully 1992 CT2 13,1 3,046 0,137 3,44 5,315 MBA 2. február 1992 La Silla E. W. Elst
8677 Charlier 1992 ES5 13,0 2,982 0,097 10,65 5,148 MBA 2. marec 1992 La Silla UESAC
8678 Bal 1992 ER6 13,1 3,163 0,106 5,81 5,625 MBA 1. marec 1992 La Silla UESAC
8679 Tingstade 1992 EG8 13,1 3,033 0,179 00,78 5,280 MBA 2. marec 1992 La Silla UESAC
8680 Rone 1992 EJ9 13,1 3,136 0,161 5,92 5,552 MBA 2. marec 1992 La Silla UESAC
8681 Burs 1992 EN9 12,7 3,050 0,172 2,57 5,326 MBA 2. marec 1992 La Silla UESAC
8682 Kraklingbo 1992 ER9 13,0 3,149 0,142 00,99 5,586 MBA 2. marec 1992 La Silla UESAC
8683 Sjolander 1992 EE13 13,7 3,206 0,156 8,10 5,740 MBA 2. marec 1992 La Silla UESAC
8684 Reichwein 1992 FO3 15,1 2,166 0,043 1,24 3,187 MBA 30. marec 1992 Tautenburg F. Borngen
8685 Faure 1992 GG3 14,6 2,208 0,047 00,90 3,280 MBA 4. apríl 1992 La Silla E. W. Elst
8686 Akenside 1992 OX1 14,0 2,278 0,094 7,70 3,439 MBA 26. júl 1992 La Silla E. W. Elst
8687 Caussols 1992 PV 15,0 2,320 0,072 2,52 3,533 MBA 8. august 1992 Caussols E. W. Elst
8688 Delaunay 1992 PV1 14,6 2,273 0,174 4,45 3,427 MBA 8. august 1992 Caussols E. W. Elst
(8689) 1992 PU3 14,9 2,250 0,163 2,12 3,375 MBA 5. august 1992 Palomar H. E. Holt
8690 Swindle 1992 SW3 15,2 2,392 0,170 1,91 3,698 MBA 24. september 1992 Kitt Peak Spacewatch
8691 Etsuko 1992 UZ1 13,9 2,445 0,154 5,51 3,822 MBA 21. október 1992 Yatsugatake Y. Kushida; O. Muramatsu
(8692) 1992 WH 13,9 2,355 0,128 5,21 3,614 MBA 16. november 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8693 Matsuki 1992 WH1 12,8 2,408 0,158 6,94 3,736 MBA 16. november 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8694) 1993 CO 11,9 2,921 0,077 2,56 4,992 MBA 10. február 1993 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8695 Bergvall 1993 FW8 14,2 2,888 0,049 2,87 4,907 MBA 17. marec 1993 La Silla UESAC
8696 Kjeriksson 1993 FM16 13,3 3,244 0,121 6,01 5,842 MBA 17. marec 1993 La Silla UESAC
8697 Olofsson 1993 FT23 13,4 3,105 0,162 00,98 5,471 MBA 21. marec 1993 La Silla UESAC
8698 Bertilpettersson 1993 FT41 13,0 2,847 0,060 1,64 4,802 MBA 19. marec 1993 La Silla UESAC
(8699) 1993 FO48 14,1 2,892 0,112 00,21 4,918 MBA 19. marec 1993 La Silla UESAC
8700 Gevaert 1993 JL1 13,2 3,186 0,159 1,05 5,685 MBA 14. máj 1993 La Silla E. W. Elst
(8701) 1993 LG2 12,7 3,168 0,137 6,73 5,639 MBA 15. jún 1993 Palomar H. E. Holt
(8702) 1993 VX3 14,0 2,210 0,100 4,56 3,285 MBA 14. november 1993 Nyukasa M. Hirasawa; S. Suzuki
8703 Nakanotadao 1993 XP1 14,4 2,328 0,043 5,02 3,551 MBA 15. december 1993 Oizumi T. Kobayashi
8704 Sadakane 1993 YJ 14,7 2,179 0,182 3,49 3,216 MBA 17. december 1993 Oizumi T. Kobayashi
(8705) 1994 AL3 14,1 2,338 0,056 6,36 3,574 MBA 8. január 1994 Fujieda H. Shiozawa; T. Urata
(8706) 1994 CM 13,1 2,847 0,089 8,62 4,802 MBA 3. február 1994 Oizumi T. Kobayashi
(8707) 1994 CE2 13,9 2,373 0,056 00,58 3,654 MBA 12. február 1994 Oizumi T. Kobayashi
(8708) 1994 DD 13,5 2,664 0,150 2,94 4,348 MBA 17. február 1994 Kiyosato S. Otomo
8709 Kadlu 1994 JF1 16,9 2,535 0,485 3,51 4,035 MBA 14. máj 1994 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
8710 Hawley 1994 JK9 13,9 2,612 0,159 15,17 4,220 MBA 15. máj 1994 Palomar C. P. de Saint-Aignan
(8711) 1994 LL 13,5 2,701 0,061 27,19 4,439 MBA 5. jún 1994 Catalina Station C. W. Hergenrother
8712 Suzuko 1994 TH2 12,1 3,138 0,135 2,54 5,557 MBA 2. október 1994 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8713 Azusa 1995 BT2 13,6 2,254 0,127 3,92 3,383 MBA 26. január 1995 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8714) 1995 OT 14,2 2,282 0,205 4,15 3,447 MBA 24. júl 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
(8715) 1995 OX1 14,2 2,344 0,221 6,03 3,587 MBA 26. júl 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8716 Ginestra 1995 SB2 13,1 3,150 0,118 12,85 5,589 MBA 23. september 1995 Colleverde V. S. Casulli
(8717) 1995 SN29 13,0 3,186 0,196 1,72 5,685 MBA 26. september 1995 Zelenchukskaya Stn T. V. Krjačko
(8718) 1995 UC8 13,1 3,058 0,175 7,04 5,348 MBA 27. október 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8719 Vesmir 1995 VR 13,7 2,643 0,204 11,88 4,297 MBA 11. november 1995 Kleť Klet
8720 Takamizawa 1995 WE1 13,3 3,085 0,118 4,55 5,418 MBA 16. november 1995 Kuma Kogen A. Nakamura
8721 AMOS 1996 AO3 11,2 3,897 0,045 5,39 7,693 HLD 14. január 1996 Haleakala AMOS
8722 Schirra 1996 QU1 13,9 2,387 0,302 5,87 3,687 MBA 19. august 1996 Granville R. G. Davis
8723 Azumayama 1996 SL7 14,8 2,282 0,131 6,19 3,446 MBA 23. september 1996 Nanyo T. Okuni
(8724) 1996 SK8 14,2 2,395 0,204 2,12 3,705 MBA 17. september 1996 Kiyosato S. Otomo
8725 Keiko 1996 TG5 14,4 2,155 0,110 2,47 3,163 MBA 5. október 1996 Yatsuka H. Abe
(8726) 1996 VP5 12,4 3,169 0,075 8,72 5,641 MBA 14. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
(8727) 1996 VZ7 14,2 2,316 0,127 4,17 3,523 MBA 3. november 1996 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8728 Mimatsu 1996 VF9 14,4 2,370 0,220 3,03 3,649 MBA 7. november 1996 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8729 Descour 1996 VZ12 15,0 2,416 0,034 2,65 3,755 MBA 5. november 1996 Kitt Peak Spacewatch
8730 Iidesan 1996 VT30 14,0 2,368 0,223 1,24 3,644 MBA 10. november 1996 Nanyo T. Okuni
(8731) 1996 WY 14,4 2,312 0,123 7,32 3,514 MBA 19. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
8732 Champion 1996 XR25 14,0 2,290 0,094 4,68 3,465 MBA 8. december 1996 Geisei T. Seki
(8733) 1996 YB1 13,3 2,791 0,082 2,73 4,662 MBA 20. december 1996 Oizumi T. Kobayashi
8734 Warner 1997 AA 13,6 2,869 0,054 3,34 4,860 MBA 1. január 1997 Prescott P. G. Comba
(8735) 1997 AA1 12,7 3,204 0,206 1,95 5,734 MBA 2. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
(8736) 1997 AD7 13,2 2,478 0,264 2,79 3,900 MBA 9. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
(8737) 1997 AL13 12,0 3,122 0,109 11,55 5,516 MBA 11. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8738 Saji 1997 AQ16 14,9 2,224 0,232 00,34 3,316 MBA 5. január 1997 Saji Saji
(8739) 1997 BE3 12,3 3,119 0,250 4,73 5,509 MBA 30. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8740 Vaclav 1998 AS8 13,4 2,891 0,010 1,87 4,914 MBA 12. január 1998 Kleť M. Tichý; Z. Moravec
(8741) 1998 BR8 13,0 3,014 0,048 9,49 5,233 MBA 25. január 1998 Oizumi T. Kobayashi
8742 Bonazzoli 1998 CB2 14,0 2,192 0,077 2,86 3,245 MBA 14. február 1998 Colleverde V. S. Casulli
8743 Keneke 1998 EH12 11,5 3,935 0,157 16,65 7,804 HLD 1. marec 1998 La Silla E. W. Elst
8744 Cilla 1998 FE59 13,3 3,127 0,173 2,61 5,528 MBA 20. marec 1998 Socorro LINEAR
8745 Delaney 1998 FO65 13,2 2,652 0,040 3,65 4,319 MBA 20. marec 1998 Socorro LINEAR
(8746) 1998 FL68 13,0 3,166 0,162 4,83 5,633 MBA 20. marec 1998 Socorro LINEAR
8747 Asahi 1998 FS73 12,1 3,051 0,142 12,24 5,328 MBA 24. marec 1998 Nanyo T. Okuni
(8748) 1998 FV113 13,7 2,419 0,119 5,07 3,762 MBA 31. marec 1998 Socorro LINEAR
8749 Beatles 1998 GJ10 14,5 2,254 0,189 3,37 3,384 MBA 3. apríl 1998 Reedy Creek J. Broughton
8750 Nettarufina 2197 P-L 14,2 2,476 0,180 4,21 3,896 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 8251 – 8500
Zoznam planétok
8501 – 8750
Nasledujú:
Zoznam planétok 8751 – 9000



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.