Zoznam návštevníkov Medzinárodnej vesmírnej stanice

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam návštevníkov Medzinárodnej vesmírnej stanice v abecednom poradí. Členovia základných posádok su hrubo vyznačení. Slovo v zátvorkách (dvakrát) odkazuje na individuálny počet návštev ISS, nie celkový počet vesmírnych letov. Kozmonauti bez vlajočky boli v čase štartu občania Spojených štátov.

Sumár[upraviť | upraviť zdroj]

K 17. júlu 2009 stanicu ISS celkovo navštívilo 177 návštevníkov, vrátane šiestich, ktorí v súčasnosti na stanici pracujú (ISS Expedícia 20).

Krajina Počet
návštev
Počet
návštevníkov
Poznámky
USA 180 123 22 žien, 25 členov základných posádok ISS, piati turisti, 46 dvojnásobných a šiesti trojnásobní
Rusko 40 28 21 členov základných posádok ISS, šesť dvojnásobných a traja trojnásobní
Kanada 7 6 jedna žena, jeden člen základnej posádky ISS, 1 dvojnásobná
Japonsko 5 4 jeden člen základnej posádky ISS, jeden dvojnásobný
Taliansko 4 3 jeden dvojnásobný
Francúzsko 3 3 jedna žena, jeden člen základnej posádky ISS
Nemecko 2 2 jeden člen základnej posádky ISS
Belgicko 2 1 jeden člen základnej posádky ISS, jeden dvojnásobný
Brazília 1 1
Kazachstan 1 1
Kórejská republika 1 1 jedna žena
Malajzia 1 1
Holandsko 1 1
Južná Afrika 1 1 jeden turista
Španielsko 1 1
Švédsko 1 1
Celkovo 250 177 25 žien, 50 členov základných posádok ISS, 6 turistov, 55 dvojnásobných a 9 trojnásobných,

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

A[upraviť | upraviť zdroj]

B[upraviť | upraviť zdroj]

C[upraviť | upraviť zdroj]

D[upraviť | upraviť zdroj]

E[upraviť | upraviť zdroj]

F[upraviť | upraviť zdroj]

G[upraviť | upraviť zdroj]

H[upraviť | upraviť zdroj]

Ch[upraviť | upraviť zdroj]

I[upraviť | upraviť zdroj]

J[upraviť | upraviť zdroj]

K[upraviť | upraviť zdroj]

L[upraviť | upraviť zdroj]

M[upraviť | upraviť zdroj]

N[upraviť | upraviť zdroj]

O[upraviť | upraviť zdroj]

P[upraviť | upraviť zdroj]

R[upraviť | upraviť zdroj]

S[upraviť | upraviť zdroj]

Š[upraviť | upraviť zdroj]

T[upraviť | upraviť zdroj]

Ť[upraviť | upraviť zdroj]

U[upraviť | upraviť zdroj]

V[upraviť | upraviť zdroj]

W[upraviť | upraviť zdroj]

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b c d e f g STS-119 mission summary [online]. [Cit. 2009-03-18]. Dostupné online.
  2. Sojuz 3. (4.9.2002).
  3. a b STS-106 Informácie o misii. prístup: 19.11.2008.
  4. a b c STS-117 Informácie o misii. prístup: 19.11.2008.
  5. Expedícia 14. prístup: 19.11.2008.
  6. a b "STS-100 Informácie o misii. prístup: 19.11.2008.
  7. a b STS-112 Informácie o misii. prístup: 19.11.2008.
  8. ISS Expedition 19 Crew [online]. [Cit. 2009-03-29]. Dostupné online.
  9. STS-96 Informácie o misii [online]. [Cit. 2008-11-19]. Dostupné online.
  10. STS-105 Informácie o misii [online]. [Cit. 2008-11-19]. Dostupné online.
  11. a b c d e f g STS-126 Informácie o misii. prístup: 19.11.2008.
  12. Chyba citácie Neplatná značka <ref>; nebol zadaný text pre referencie s názvom sts-115
  13. Chyba citácie Neplatná značka <ref>; nebol zadaný text pre referencie s názvom tma-2
  14. Expedícia 16. prístup: 19.11.2008.
  15. Chyba citácie Neplatná značka <ref>; nebol zadaný text pre referencie s názvom sts-113
  16. Chyba citácie Neplatná značka <ref>; nebol zadaný text pre referencie s názvom expd-11
  17. Chyba citácie Neplatná značka <ref>; nebol zadaný text pre referencie s názvom sts-92