Preskočiť na obsah

Cestoviny (televízna relácia)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Cestoviny
Réžia Ivan Holub
Krajina Slovensko Slovensko
Produkcia
Produkčná spoločnosť Arimex Production
Vysielanie
TV ? – 2004; 2008 – ?
TV Markíza
Externé odkazy
Oficiálna webstránka
Česko-Slovenská filmová databáza

Cestoviny je zábavná súťažná televízna relácia, ktorú vysielala TV Markíza. Pôvodne sa vysielala sa do roku 2004, zrušená bola po takmer šesťročnej existencii. Po štyroch rokoch bola v roku 2008 na krátky čas opäť obnovená.

Cestoviny patrili k veľmi obľúbeným reláciám TV Markíza. Koncom deväťdesiatych rokov spôsobila relácia na Slovensku malú televíznu revolúciu. Stala sa kolískou pre žáner, ktorý sa na Slovensku naplno rozvinul až o niekoľko rokov neskôr. Trh osviežil originálnym, jednoduchým a navyše pôvodným nápadom, dynamikou, vtipom a úspešne zapojili aj divácke emócie.

Spočiatku moderovali reláciu Vilo Rozboril a Jana Hospodárová. Neskôr ich nahradili Ján Dubnička a Martina Bartošíková. V roku 2008 bola relácia obnovená s novými moderátormi – Romanom Juraškom a Kristínou Farkašovou. Relácia sa vrátila s novým vizuálom i pozmenenými pravidlami.

V relácii súťažiaci hrali o dovolenku pri mori. Jeden moderátor čakal so súťažiacim na letisku, druhý ho musel nájsť na ulici v slovenských mestách. Ak sa hráč dokázal zbaliť na dovolenku a dostať sa na letisko v stanovenom časovom limite (do troch hodín) a vybaviť si zaopatrenie detí a/alebo voľno v práci, odmenou mu bola exotická dovolenka. Ak nie, vyhral ju protihráč čakajúci na letisku. Porazený získal cenu útechy v podobe cestovín. Dostal toľko cestovín, koľko vážil.[1]

Moderátori[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Cestoviny po záručnej dobe [online]. medialne.trend.sk, 2008-07-24, [cit. 2024-07-06]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]