Charmeleon

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Charmeleon
Japonské meno リザード, Rizádo
Poradové číslo 5
Generácia prvá
Typ ohnivý
Vývojový stupeň druhý
Predošlý vývoj Charmander
Ďalší vývoj Charizard
Spôsob vývoja 36. úroveň
Výška 1,1 m
Hmotnosť 19 kg
Úvodná epizóda Pokémon: ep. 43
Schopnosť Blaze

Charmeleon (jap.: リザード, Rizádo) je Pokémon – fiktívna postava z hier, mangy, zbieracích kariet, anime a ďalších médií vytvorených Satoši Tadžirim s názvom Poketto Monsutta alebo skrátene Pokémon.

Charakteristika[upraviť | upraviť zdroj]

Charmeleona je možné získať len v regióne Kanto, avšak prenosom sa môže dostať do akejkoľvek dosiaľ vydanej Pokémon hry. Voľne žijúci neexistujú, získať sa dá len vývojom z jeho predošlej formy, Charmandera, od 16. úrovne.

Charmeleon je červenej farby a na chvoste má plameň, ktorý sa mu po evolúcii zväčšil. Z úst dokáže vychrliť obrovské ohne – ten útok sa nazýva Plameňomet (angl. Flamethrower). Je kostnatejší a silnejší, než jeho predchodca Charmander. Tiež je namyslený a ľahko sa vie rozčúliť, no je to silný a výhodný pokémon. Od 36. úrovne sa Charmeleon môže vyvinúť na Charizarda. V hrách Pokémon Red, Blue a Yellow sa vyvíja už od 32. úrovne.

Dvojnásobné zranenie Charmeleonovi spôsobujú útoky vodného, zemného a kamenného typu. Malé zranenia mu spôsobujú útoky ohnivého, trávnatého, ľadového, chrobačieho a oceľového typu. V hrách Pokémon Red, Blue a Yellow mu ľadové útoky spôsobujú plné zranenie a oceľový typ sa tam nenachádza.

Charmeleon v anime[upraviť | upraviť zdroj]

Pokémon[upraviť | upraviť zdroj]

  • Epizóda 43: Pochod Exeggutorov (angl. March of the Exeggutor Squad) – Ashov Charmander sa po namáhavom boji vyvinul na Charmeleona. Už však Ashove rozkazy prestal poslúchať. Odvtedy sa objavoval vždy, keď ho Ash vybral z pokéballu.
  • Epizóda 46: Útok Prehistorických Pokémonov (angl. Attack of the Prehistoric Pokémon) – Ashov Charmeleon sa nazúril a aby mohol bojovať proti Aerodactylovi sa vyvinul na Charizarda. Ako Charizard už Ashove rozkazy neposlúchal vôbec.

Pokémon Advanced[upraviť | upraviť zdroj]

  • Epizóda 92: Judgement Day – Tréner z regiónu Kanto Jimmy má všetkých troch štartérov na druhom vývojovom stupni: Ivysaura, Charmeleona a Wartortlea.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]