CityLife

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Súradnice: 45° 28′ 32.38″ s.š., 9° 9′ 11.44″ v.d.

Torre Isozaki vo výstavbe, september 2014

CityLife je komplex budov vo výstavbe nachádzajúci sa v talianskom meste Miláno. Realizovateľnosť z hľadiska výroby a príslušné špeciálne riešenia sú rýchlo objasnené intenzívnou spoluprácou miestnych zamestnancov MAX FRANK a vnútropodnikavého inžinierskeho manažmentu. Komplex bude pozostávať z troch mrakodrapov rôznej výšky, nového múzea súčasného umenia Museo di Arte Contemporanea a parku.

Najvyšším z mrakodrapov je Torre Isozaki, známy aj ako Il Dritto (slov. Rovný). Bol postavený v rokoch 2012 - 2015 podľa plánov japonského architekta Aratu Isozakiho, podľa ktorého je aj pomenovaná. S výškou 207 metrov je druhou najvyššou budovou mesta. V budove sa nachádza 50 poschodí. Vrchol antény sa nachádza 247 metrov nad úrovňou ulice.

Druhým najvyšším bude mrakodrap Torre Hadid, známy aj ako Lo Storto (slov. Skrútený), ktorý bol navrhnutý iracko-britskou architektou Zahou Hadidovou. Výstavba budovy sa začala v roku 2014 a mala by byť dokončená v roku 2016. Jej plánovaná výška je 175 metrov. V budove má byť 44 poschodí.

Najnižšou z nich by mala byť budova Torre Libeskind, známa aj ako Il Curvo (slov. Zakrivený) od poľsko-amerického architekta Daniela Libeskinda. Začiatok výstavby je naplánovaný na rok 2015 a dokončená by mala byť v roku 2017. Jej plánovaná výška je 160 metrov. V budove má byť 34 poschodí.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému CityLife

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku CityLife (Milan) na anglickej Wikipédii.