Zoznam najvyšších budov v Miláne

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam najvyšších budov v Miláne.

Zoznam[upraviť | upraviť kód]

Obrázok Názov Výška Počet poschodí Rok dokončenia
Torre Unicredit 231 m 35 2012
WP 20140921 15 44 05 Pro.jpg Torre Isozaki 207 m 50 2015
SkylineMilanItaly-fromPirelliPenthouse4.jpg Palazzo Lombardia 161,3 m 39 2009
Milán, Gioia, výstavba výškové budovy.jpg Torre Solaria 143 m 34 2013
Torre Diamante 140 m 32 2012
Fale - Milano - 14.jpg Grattacielo Pirelli 127,1 m 32 1958
Milano Torre Breda.JPG Torre Breda 117 m 30 1954
Bosco verticale E 111 m 24 2014
Torre Galfa 109 m 28 1956
Milano Guastalla Velasca.jpg Torre Velasca 106 m 26 1958
Torre Unicredit B(na obrázku vpravo) 105 m 23 2012
Torre Aria 100 m 17 2013
Torri Garibaldi 002jpg.jpg Torre Garibaldi A 100 m 26 1992
Torre Garibaldi B 100 m 26 1992
Gemini Center I 96 m 21 1995
Gemini Center II 96 m 21 1995
Torre Hotel Boscolo 94 m 25 2011
Milano, Centro Direzionale 01.jpg Torre Servizi Tecnici Comunali 90 m 24 1966
Torre Giax 90 m 25 2014
Torre di Porta Romana 89 m 25 1965

Najvyššie inžinierske stavby[upraviť | upraviť kód]

Obrázok Názov Výška Rok dokončenia
Torre delle Telecomunicazioni Milano Sud[1] 185 m 1990
Torre branca.jpg Torre Branca[2] 108,6 m 1933
5438 - Milano - Mongolfiera per Carnevale - Foto Giovanni Dall'Orto 17-Feb-2007.jpg Milánsky dóm[3] 106,7 m 1813
Milano Castello 1.jpg Torre del Filarete[4] 70 m 1452

Časová os[upraviť | upraviť kód]

Od - do Obrázok Názov Výška Počet poschodí
1937 - 1951 Milano, Torre Snia Viscosa 01.jpg Torre Snia[5] 59,4 m 15
1951 - 1954 Milano Villa Reale parco.JPG Centro Svizzero[6] 80 m 21
1954 - 1958 Milano Torre Breda.JPG Torre Breda 117 m 30
1958 - 2009 Fale - Milano - 14.jpg Grattacielo Pirelli 127,1 m 32
2009 - 2012 SkylineMilanItaly-fromPirelliPenthouse4.jpg Palazzo Lombardia 161,3 m 39
2012 - Torre Unicredit 231 m 35

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. Milan South Telecommunications Tower [online]. SkyscraperPage.com. Dostupné online. (anglicky)
  2. Branca Tower [online]. SkyscraperPage.com. Dostupné online. (anglicky)
  3. Milan Cathedral [online]. SkyscraperPage.com. Dostupné online. (anglicky)
  4. Torre del Filarete [online]. SkyscraperPage.com. Dostupné online. (anglicky)
  5. Torre Snia [online]. SkyscraperPage.com. Dostupné online. (anglicky)
  6. Centro Svizzero [online]. SkyscraperPage.com. Dostupné online. (anglicky)

Zdroj[upraviť | upraviť kód]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Grattacieli di Milano na talianskej Wikipédii.