Diskusia:Momik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Tento článok bol vytvorený v rámci súťaže Ázijský mesiac Wikipédie 2022.


Komentáre z hodnotenia[upraviť zdroj]

@Robert Jahoda: Výborne a obšírne spracovaný článok, dokonca dĺžkou ďaleko prevyšujúcou tie, ktoré sú na inojazyčných verziách Wikipédie. Poteší použitie kvalitných zdrojov (napr. Pravoslavnaja enciklopedija), no mám zopár pripomienok/otázok:

  • Čo sa týka zdroja – Momik: architetto, scultore e illustratore armeno a cui è dedicata l'onorificenza degli Architetti Armeni [online]. Bari: Centro Studi "Hrand Nazariantz" di Bari, 2019-04-19, [cit. 2022-12-16]. Dostupné online. Archivované 2022-12-16 z originálu. (po taliansky) – nepodarilo mi nájsť bližšie informácie (napr. v tomto registri „dobrovoľníckych organizácií“) o danom „Výskumnom centre Hranda Nazariantza v Bari“ (Centro Studi Hrand Nazariantz di Bari) okrem ich vlastného webu/blogu a stránok na sociálnych sieťach, kde ale neuvádzajú meno vedenia či členov. Mám preto pochybnosť o vhodnosti tohto zdroja, keďže ide o článok na blogu bez uvedenia autora či použitej literatúry.
  • Formuláciou „Podľa nápisu [...] zomrel asi v roku 1333“ sa myslí, že na nápise je rok 1333 a o tom usudzujeme, že asi vtedy zomrel, alebo že priamo nápis si nie je istý tým, kedy zomrel a rok 1333 uvádza ako pravdepodobný rok úmrtia? Ak ide o tú prvú možnosť, vynechal by som asi.
  • „Nápisy spojené s menom majstra Momika na chačkharoch a na náhrobných kameňoch údajných rodinných príslušníkov svedčia o jeho sláve a úcte.“ V takomto kontexte by som zvážil preformulovanie napr. na nápisy... svedčia o jeho sláve a o tom, že mu bola vzdávaná úcta.

Ďakujem za čas a námahu vynaloženú na vytvorenie tohto kvalitného článku. Lišiak(diskusia) 22:56, 9. január 2023 (UTC)[odpovedať]