Diskusia s redaktorom:Alexko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Alex
Alex
Ahoj, Alexko. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 580 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: helix84


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Šestnástková sústava[upraviť zdroj]

Ahoj Alexko. Uz je to opravene. Problem bol v tom, ze jeden link si nazval Šestnás_ková sústava (bez T) a druhy ŠestnásTková sústava (s T). Preto jeden existoval a druhy nie. Inak vitaj tu medzi nami na Wikipedii a vdaka za tvoj clanok! Atomique 17:12, 9 jún 2005 (UTC)

Ahoj. Obrázky nahraté na slovenskú wikipédiu musia mať vyznačený zrdoj (t.j. kto je autor alebo odkiaľ obrázok pochádza - inými slovami, kto je držiteľom autorských práv k obrázku), a licenciu (t.j. ako autor/družiteľ licencie umožňuje s obrázkom nakladať - kopírovať, publikovať, upravovať, atď.). Obrázok, ktorý si nahral, nemá označený zdroj. --AtonX 07:15, 14. september 2007 (UTC)[odpovedať]

  • boze moj, ved ide o moju fotku.. ziadne autorske prava k nej neexistuju, ani licencia. Kde mam co napisat, aby ten obrazok bol "legalne" nahraty na wikipediu? Myslel som, ze na to sluzi ta licencia "Fair use"... ci nico ine sa na to pouziva? Je to moj prvy obrazok, tak neviem co a ako... dik alex 21:50, 16. september 2007 (UTC)[odpovedať]
    • Ahoj, viem že sa ti to možno zdá postavené na hlavu, ale ku každému dielu (aj ku každej fotke) existujú autorské práva - tj. jej autor (alebo držiteľ autorských práv) má právo rozhodovať o nakladaní s ňou. Fair use nie je licencia, len odôvodnenie, prečo k niektorým obrázkom autorské práva ignorujeme a prečo tú ignoráciu považujeme za legálnu (v zmysle autorského zákona a medzinárodných dohovorov). Ty ako „majiteľ“ fotografie by si mal vedieť uviesť, odkiaľ fotka pochádza (napr. „Súkromný archív redaktora Redaktor:Alexko.“), kto je držiteľom autorských práv (napr. „© Redaktor:Alexko“) a ako s ňou môžu ostatní nakladať (pozri napr. Pomoc:Prípustné licencie a Wikipédia:Šablóny/Licencie.) --AtonX 07:55, 17. september 2007 (UTC)[odpovedať]
      • Dik za pomoc - tak som tam uz nieco nasmazil - je to takto lepsie? Inak nepochopil som, kde sa akoze zobrazuje "Zdroj" obrazku.

Články[upraviť zdroj]

Ahoj. Inšpiruj sa prosím týmto návodom: Pomoc:Minimálny článok. Hlavne si nevymýšľaj z hlavy, pretože je to potom zmätočné a nepresné. --AtonX 12:59, 20. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Ehm diki, precitam si, ale mozes prosim uviest, kde som si vymyslal? Vychadzal som zo zoznamu ziadanych stranok... --Alexko (diskusia) sa nepodpísal(a)


Tip!
Tlačidlo na podpisovanie
Tlačidlo na podpisovanie

Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si svoje príspevky do diskusie podpisoval/a Tvojim redaktorským menom. Najjednoduchší spôsob je použiť tlačidlo v hornej lište okna na úpravu, ktoré vloží do textu značku:

--~~~~

Značku môžeš vpísať aj ručne. Po uložení diskusného príspevku sa automaticky zmení na Tvoj podpis s uvedením času a dátumu. Nepodpisuj prosím encyklopedické články! Ďakujeme.

Vymýšľal si si definície pojmov :) --AtonX 13:10, 20. november 2007 (UTC)[odpovedať]