Diskusia s redaktorom:Bwd~skwiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Bwd~skwiki. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 609 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Wizzard


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Problém so zdrojom alebo licenciou obrázka Image:Bratislava erb.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Bratislava erb.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. AtonX 12:05, 13. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Rád by som sa spýtal, odkiaľ si zobral informáciu, že "Použitie erbu slovenskej obce sa riadi osobitnými predpismi a nespadá preto z hľadiska autorských práv do pôsobnosti Autorského zákona 618/2003 z.z."? --AtonX 09:12, 15. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Z platného zákona o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon) a zo zákona Slovenskej národnej rady o obecnom zriadení a keďže slovenský autorský zákon nemenuje explicitne erby, je potrebné použiť platné európske predpisy a zvyklosti (zvykové právo). V iných autorských zákonoch, napríklad v českom, sú štátne a obecné symboly z autorského zákona explicitne vyňaté. Slovenský zákonodarca zrejme považoval za dostatočne jasné, že keď je upravené používanie a vlastníctvo erbu v platnom zákone Slovenskej národnej rady o obecnom zriadení, je zbytočné ho riešiť aj v zákone o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorskom zákone). Terajší právny stav je teda taký, že v zákone o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon) problematika erbov nie je riešená, teda na erby a štátne symboly sa logicky tento zákon nevzťahuje. Táto problematika je legislatívne vyriešená v zákone o štátnych symboloch Slovenskej republiky a ich používaní a v zákone Slovenskej národnej rady o obecnom zriadení.
Vzhľadom na tieto skutočnosti ťa žiadam, aby si svoje nekvalifikované zmeny na stránke slovenskej wikipedie a commons bez prieťahov odstránil a súčasne ťa dôrazne žiadam, aby si doložil tvrdenie, že: The PD-because template is arbitrarily created by the uploader. Image is a copyvio from http://infovekacik.infovek.sk/2005-maj/mesta-precitajsi.php a tak isto predložil povolenie Magistrátu hl. mesta Bratislavy na používanie erbu Bratislavy na uvedenej stránke!--Bwd (diskusia) sa nepodpísal(a)
Hovoríme tu o dvoch nezávslých veciach - 1. erb obce ako symbol (vzťahuje sa naň z. 369/1990 Zb.), 2. vyobrazenie erbu ako grafické dielo (vzťahuje sa naň z. 618/2003 Z.z.). Povolenie obce je v zmysle z. 369/1990 Zb. Okrem toho je potrebné povolenie autora grafického diela v zmysle z. 618/2003 Z.z. Na umiestnenie obrázka na Commons postačuje podľa momentálneho konsenzu povolenie v zmysle z. 618/2003 Z.z., pretože servery a databázy Wikimedia Foundation spadajú pod jurisdikciu federálneho práva Spojených štátov a práva štátu Florida (t.j. nie sú v pôsobnosti z 369/1990 Zb.). --AtonX 12:14, 15. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Vitajte. Na diskusie slúži diskusná stránka. Váš príspevok som presunul na Diskusia k obrázku:Bratislava erb.jpg a odpovedal som tam. Prosím, podpisujte svoje príspevky na diskusných stránkach. helix84 11:38, 15. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Odpoveď:
Učím sa, neuvedomil som si to. Boris Wolfgang Dobak 11:45, 15. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Your account will be renamed[upraviť zdroj]

08:12, 20. marec 2015 (UTC)

11:03, 19. apríl 2015 (UTC)