Diskusia s redaktorom:Kelovy/Archív 2005

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Kelovy/Archív 2005. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 570 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Maros


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Mená s diakritikou na anglickej wiki[upraviť zdroj]

Pozdravujem ťa Kelovy. Všimol som si, že vytváraš články o slovenských športovcov na anglickej wiki, čo je super. Keď vytváraš článok o človeku, v ktorého mene sa vyskytujú znaky so slovenskou diakritikou, je vhodné vytvoriť aj článok s názvom bez diakritiky a presmerovať ho na článok so správnym názvom. Tak máš oveľa väčšiu šancu, že anglicky hovoriaci čitateľ Tvoj článok nájde. Príklad: nielen Karol Kučera, ale aj Karol Kucera.--Jano spoza mláky 12:28, 3 november 2005 (UTC)

Ahoj Jano, ďakujem za upozornenie, snáď sa mi podarí všetkých dodatočne presmerovať :) --Kelovy 14:05, 3 november 2005 (UTC)

Len jeden tip: ak by si mal problém s hľadaním, ktoré články si vytvoril, náješ ich na en:Special:Contributions/Kelovy helix84 14:07, 3 november 2005 (UTC)

Ďakujem, práve som zistil, že ma Jano už predbehol :) Ale do budúcna sa mi to môže hodiť :) --Kelovy 14:14, 3 november 2005 (UTC)

Obrázky[upraviť zdroj]

Všimol som si, že si pridal obrázok Obrázok:Pavoldemitra.PNG.

  1. Problem je v tom, ze si neuviedol presny odkaz na povodny zdroj
  2. Obrazky z inojazycnych Wikipedii nekopirujeme k nam, ale davame ich na Wikimedia Commons, co umoznuje ich lahsie spravovanie a pouzivanie vo vsetkych WikiMedia projektoch.

Preto nahraj tento obrazok tam (musis dodrzat ich politiku, nezabudni uviest presny zdroj). Dakujem za pochopenie. helix84 00:55, 7 november 2005 (UTC)

Môj presný zdroj je anglická wikipédia... som zvedavý, aký uviedol človek, ktorý Demitru vopchal do nej. Podľa mňa pri 99 percentách fotiek ten úplne pôvodný zdroj (uja fotografa) nikdy neodhalíme. Podobizne športovcov sú predsa určené pre verejnosť - fanúšikov, nejde o žiadne pokútne snímky paparazziov :) Ale čo už, pravidlá treba rešpektovať. Pokúsim sa teda pochopiť celú cestu k vytúženemu obrázku. Keďže fotiek je na našskej Wiki dosť málo, zrejme bude tŕnistá. --Kelovy 01:39, 7 november 2005 (UTC)

Presným zdrojom som myslel presny link na konkretny obrazok. Ja viem ze sa tam vola rovnako, ale treba si zvykat. No a uvedenie autora je skor zakonna poziadavka ako nas vymysel. Teda aby sme vedeli dokazat ze obrazok mozeme skutocne pouzit. Ze by bolo malo dostupnych obrazkov si nemyslim - treba ich hladat na Commons. U nas zvycajne nie je dovod skladovat obrazky, ked, ako som uz uviedol, na Commons su spolocne spravovane a je mozne ich pouzivat rovnako ako keby boli na sk: Wikipedii. A treba ich tam aj uploadovat :). Odmenou za tuto narocnu pracu je, ze mame dostupne obrazky pouzitelne bez potencialnych pravnych tazkosti. helix84 01:57, 7 november 2005 (UTC)

Hm, ten Demitra sa v Commons nenachádza, pôsobí tam len sedem hokejistov. Čiže môžem ho tam nahrať z anglickej verzie ? Trebárs tak, že si ho (prechodne) uložím na disk ? A ako zdroj môžem uviesť článok v anglickej Wiki ? Snažil som sa zistiť, odkiaľ ho čmajzol ten "Angličan", ale nepodarilo sa. --Kelovy 02:30, 7 november 2005 (UTC)

Presne tak. Snaz sa presunut co najviac informacii (najlepsie celu stranku z en:). Iste si si vsimol, ze tymto som sa elegantne zbavil problemov s pripadnym zdrojom, kedze na Commons maju lepsie vyvinuty cuch na zle oznacene autorskych prav :) Takze z Commons ti ho mozu za par dni zmazat, ak sa zisti, ze su s autorskymi pravami nejake problemy (nejasnosti). To hovorim len aby si nebol prekvapeny ak sa to stane. Este poznamka - ak budes niekedy nahodou presuvat {{GFDL}} obsah z en: na Commons, pouzi tam sablonu {{GFDL-en}}, ma to svoje dovody. helix84 02:53, 7 november 2005 (UTC)