Diskusia s redaktorom:Laddy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Štartujem diskusiu! Laddy 17:00, 28 Jan 2005 (UTC)

  • Ahoj. Nechcem aby to znelo nejako útočne, ale skús viac používať tlačidlo Zobraz náhľad prosím. Produkuješ slušné množstvo verzií jedného článku :) Ďakujem. Peace. Abdull 14:07, 10 september 2006 (UTC)
  • A ešte jedna vec :) Úpravy ktoré nerozširujú článok (opravy, formátovanie, štylistické úpravy) zvykneme označovať ako Drobná úprava. Uľahčuje to kontroly a sprehľadňuje to zoznam posledných vykonaných zmien. Úpravu môžeš označiť ako drobnú ak zaškrtneš príslušné políčko nad tlačidlom pre uloženie článku. Taktiež je vhodné písať zhrnutie úprav. Aby bolo v zozname vykonaných zmien hneď vidieť čo si robil bez nutnosti porovnávať verzie. Ďakujem. Abdull 21:01, 16 september 2006 (UTC)
V poriadku, Abdull, posnažím sa prispôsobiť. :) --Laddy 21:03, 16 september 2006 (UTC)

Do vlastnej diskusie zasahovať môžeš, ale spravidla tak činia iba ľudia, ktorí chcú teatrálne naznačiť, že do wikipédie už viac nebudú prispievať, čo dúfam nie je tvoj prípad. Mz 18:07, 22 september 2006 (UTC)

ahoj, ten obraz otočený o 90 stupňov by sa mal dať nastaviť niekde vo vlastnostiach obrazovky (display-properties-advanced) :D --Wizzard 10:28, 25 september 2006 (UTC)

Este som to nevyriesil, ale aj tak vdaka. --Laddy 11:26, 25 september 2006 (UTC)
Tak a už to mám. --Laddy 11:28, 25 september 2006 (UTC)

Kto je kto?[upraviť zdroj]

Ahoj Laddy, myslím si, že štylisticky správnejšia je formulácia „XY je poslancom“ (kým?, čím?), než „XY je poslanec“ (kto?, čo?). Je pravda, že existujú encyklopédie Kto je kto?, ale neexistujú encyklopédie Kto je čo?. Každopádne Kto je kto? je len prekladom z pôvodného Who is who?... --AtonX 07:45, 28 september 2006 (UTC)

Iba na okraj: ja som sa raz v škole dozvedel (podotýkam, že to bolo v Česku), že inštrumentál sa používa na prechodné stavy a nominatív na stavy trvalé. Čiže napr. niekto je lekár, ale (momentálne) je primárom ORL oddelenia... Mz 08:24, 28 september 2006 (UTC)
Súhlasím s Mz, zhruba tak to chápem aj ja. Predsa keď hovoríme "Fico je premiér SR", tak hovoríme ako keby sme oznamovali, kto je vlastne R.Fico, bez toho, že by o ňom musel človek, čo mu to oznamujeme už dopredu niečo vedieť, zatiaľ čo keď povieme "Fico je premiérom SR", znie to, že náš partner v rozhovore, či v tomto prípade čitateľ, poznal R. Fica po isté obdobie a my mu teraz oznamujeme vec, ktorú sa o ňom ešte nedozvedel. Myslím si, že encyklopédia má oboznamovať úplne od základu a neprichádza do úvahy nejaké spoliehanie sa na to, že čitateľ už vie o XY niečo iné, a my mu teraz oznamujeme niečo nové. S inštrumentálom sa to sem absolútne nehodí a myslím si, že v žiadnej encyklopédii to takto nie je. Inak, "Kto je kým" by sa po anglicky asi povedalo "Who is whom?" --Laddy 18:30, 28 september 2006 (UTC)
Keď hovoríš XY je poslanec, otázka na to môže byť "KTO je XY?", ak nevieme o XY nič alebo málo okrem jeho mena, alebo môže byť aj "KÝM je XY?", ak poznáme XY, ale pýtame sa na jeho nové zamestnanie, či funkciu. --Laddy 18:58, 28 september 2006 (UTC)
Mz a Laddy to v podstate uviedli správne. Bronto 18:53, 30 september 2006 (UTC)
No mne z vašich argumentov logicky vychádza, že sa má použiť prechodný stav, t.j. inštrumentál... nikto nie je premiérom ani poslancom naveky... :) Akési fikcie, či čitateľ niečo vie alebo nevie mi pripadajú pritiahnuté za vlasy. Navyše, byť premiérom je byť čím, nie byt kým. --AtonX 19:14, 1 október 2006 (UTC)
Ja by som napísal: XY je politik, v rokoch x-y (/od roku z) bol premiérom SR... Mz 19:16, 1 október 2006 (UTC)

Dušan Devečka[upraviť zdroj]

Laddy, článok sa "špecificky" nevenuje ani miestu Devečkovho narodenia, ani rokom, a predsa máme na ne link, wiki odkazy nesmierne uľahčujú čitateľom manipuláciu s wikipédiou, sú jej podstatou, preto ich prosím, nemaž. --Kelovy 18:19, 30 september 2006 (UTC)

Link na mesiac nikomu chýbať nebude, lebo s tým hokejistom ani minimálne nesúvisí. Vo všetkom treba poznať mieru. Stačí, keď sú zlinkované podstatné veci. Mz 18:40, 30 september 2006 (UTC)
Milý nádejný admin, nechaj na čitateľa, či si na to klikne alebo nie :) --Kelovy 18:46, 30 september 2006 (UTC)
Príliš veľa linkov znižuje čitateľnosť a je len na škodu. Stačí si predstaviť, ako by článok vyzeral, keby sme zlinkovali čo i len všetky prvé výskyty (čo by podľa teba bolo v poriadku). Bronto 18:54, 30 september 2006 (UTC)

Kelovy, myslím, že nemám veľmi čo dodať k Mz a Brontovi. Toto tam jednoducho nepatrilo. Mesto narodenia je niečo iné, to má rozhodne s danou osobou spoločné viac než nejaký kalendány pojem. P.S.: Ak bola moja reakcia na tvoj počin príliš prudká, tak ešte raz prepáč. --Laddy 19:15, 30 september 2006 (UTC)

Myslím si svoje, ale bez reptania rešpektujem rozhodnutie komunity a mesiace (časové jednotky) nebudem linkovať, ak nepôjde o článok s nimi súvisiaci. Avšak pokiaľ ide o všeobecný postoj, nedokážem sľúbiť, že vždy pochopím, či dotyčné slovo dostatočne súvisí alebo nie, takže ak náhodou hodím nejaký wiki link navyše, neberte to ako zlomyseľnosť, jednoducho ho vymažte a ja si ho (v danej súvislosti) zaradím na čiernu listinu. --Kelovy 20:17, 30 september 2006 (UTC)


Pomoc biografickému portálu: Ivan Harman[upraviť zdroj]

Vďaka za vytvorenie článku Ivan Harman, chceli by sme Vás však poprosiť, aby ste do článku pridali a vyplnili šablónu {{Infobox Osobnosť}} a aby ste ju pridávali aj do všetkých nových biografických článkov, ktoré vytvoríte. Nie je to povinnosťou, ale veľmi by ste nám tým pomohli. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Za redaktorov biografického portálu, ďakujem. matros 14:41, 9. október 2006 (UTC)[odpovedať]


Biografické články[upraviť zdroj]

Laddy prečítaj si prosím návod, ako správne na biografické články. Ďakujem. --Bubamara …✉ 18:18, 13. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Dobre, Bubamara, prečítam, ale skús svoje výhrady voči môjmu písaniu formulovať aj sama. Konštruktívna kritika je na mojej diskusnej stránke vždy vítaná. --Laddy 21:22, 15. december 2006 (UTC)[odpovedať]
Hana Hegerová -- Po ukončení, Po absolvovaní, V rokoch 1961 - 1966, V roku 1965, V rokoch 1967 - 1969, V nasledujúcich rokoch, V súčasnosti. Plus krátke "sekané" vety. Ján Packa -- V roku, v roku, v roku...

Iste sa to stáva aj mne, ak niekto nájde v článkoch na ktorých som pracovala podobné nedostatky, budem rada, ak ma na ne upozorní. --Bubamara …✉ 21:32, 15. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Hm, tak to je ťažko na toto reagovať. Ja si neviem predstaviť, že by sa to dalo napísať nejak zásadne odlišne... to je asi tým, že ja zvyknem písať len stručné biografie, tak jasné, že sa tam tie formulácie opakujú. Keby som išiel viac do hĺbky, tak by to také nebolo, ale pri stručných sa tomu asi moc nedá vyhnúť. Možno by som mohol robiť štrukturované biografie, aj takých je tu dosť, mali by sme sa akosi ujednotiť, kde a či vôbec majú byť štrukturované a kde nie. --Laddy 21:52, 15. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Len poznamenám, že pri Hane Hegerovej som vychádzal z článku na www.osobnosti.sk . --Laddy 23:07, 17. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Diskusia[upraviť zdroj]

Prosim pozri sa na moj prispevok v diskusii na stranke Bubamara. --84.47.105.204 13:18, 26. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Ktorý príspevok máš na mysli? Myslíš tú celú predposlednú sekciu? --Laddy 13:00, 27. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

  • Suhlasim s nazorom,ktory napisal anonymny redaktor na diskusnu stranku Bubamara.

Citujem : "Nakolko diskusia k prop.sk clanku je zamknuta tak sa vyjadrujem tu.Clanok je neobjektivny a ma velmi daleko k nestrannosti.je to politicky pamflet a nie clanok v encyklopedii. Viem vsak ze skor ci neskor sa tych par redaktorov, ktori podobne clanky deformuju,bude musiet umudrit a clanok prop bude objektivny a nestranny. Tak ako sa to opakovane deje s kontraverznymi clankami napriklad na anglickej Wikipedii" Mozem s tymto nazorom opravdu len suhlasit. Mimochodom ked anonymny redaktor tento text napisal do diskusie Bubamara tak ona to revertovala aby sa stratil v minulosti. Myslim ze to nie je ferove od nej. --Polom 15:45, 27. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Zobraz náhľad[upraviť zdroj]

Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

Kontraverzny web www.prop,sk[upraviť zdroj]

  • Myslim ze by tam mala byt sablona ze nestrannost clanku je sporna,tak ako tam pred casom uz bola. Ten clanok je skutocne neobjektivny paskvil niktorych redaktorov ako tu uz ktosi povedal.

Este jedna vec,nechapem preco by redaktor vystupujuci pod IP,ktory si zvoli za meno rad cislic, mal byt menejcenny v porovnani s redaktorom,ktory si zvoli za meno nejake slovo,rad pismen. --87.197.188.229 07:25, 27. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

  • K článku Prop.sk, ktorý podľa mňa v súčasnej podobe patrí do sekcie Humor sa už od konca tohto príspevku odmietam vyjdrovať. Sú aj dôležitejšie veci na robotu. Nech si vážení preangažovaní "superprotirasistickí" redaktori konečne uvedomia, akú robia medvediu službu svojim oponentom. A keď príde od Propákov nejaká žaloba, bude to problém tých redaktorov. Článok je priam prešpikovaný Original research (napr. sekcia o panslavizme a slovenskom štáte), sú tam od veci obrázky, celé je to prvoplánovo negatívne ladené. Napriek tomu, šablónu o neutralite "netreba". Pár vecí sa mi tam podarilo presadiť, čo som rád, ale ako teraz pozerám, tak to nijak nepomohlo a sú tam ešte väčšie absurdity. Pokiaľ budú na slovenskej Wikipédii takéto články, málokto ju bude brať vážne a učitelia SŠ budú naďalej zakazovať jej používanie ako zdroja pre školské práce. Preto - ak chcete zvýšiť autoritu Wikipédie, ten článok by bolo hádam najlepšie zmazať a stanoviť si nejaké moratórium na podobné témy, radšej, než by ich spracovanie malo byť takéto.

--Laddy 14:38, 27. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

P.S.: Veľmi by ma zaujímalo, či by títo redaktori napísali aj do článku o Danielovi Lipšicovi, že "obhajuje spochybňovanie holokaustu" presne týmito slovami, pretože bezpochyby, aj o ňom to platí (je stúpencom neobmedzenej slobody prejavu).

  • Ak tu budu take hluposti ako su v clanku prop.sk tak Wikipediu ucitelia nedoporucia ani ziakom zakladnych skol. Este by tam malo byt dopisane ze Slovaci ukrizovali Krista. Ale je zaujimave ze ten "humor" produkuje len par redaktorov, Mz, Bubamara,Ondrejk

--Tarok 11:48, 28. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

Príde mi zaujímavé, že ma furt niekto spomína v súvislosti s článkom, do ktorého som pár minút po jeho vzniku pridal jednu vetu a odvtedy len bojoval s očividným vandalizmom (a už vlastne ani to nie). Inak Wikipédia z viacerých dôvodov nemá byť zdrojom pre školské práce: pozri en:Wikipedia:Academic use a en:Wikipedia:Researching with Wikipedia. Mz 14:57, 28. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]
  • Mz a to ti nepride zaujimave ze ty si hned na zaciatku odstartoval tu nenavistnu a xenofobnu kampan proti tejto web stranke? Uz si nespominas ze si ju pomenoval "kopa hnusu" ? A ze si sa musel ist potom ukludnovat? Tym si zaroven odstartoval tvorbu tohto paskvilu,ktorym tento clanok teraz je.Trocha tolerantnosti by ti nezaskodilo.

--84.47.79.193 07:51, 30. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

Do diskusie k článku si môžem napísať svoj názor za predpokladu, že ho potom nepretláčam do článku (vidíš tam niekde napísané, že ide o kopu hnusu?). Navyše som obhajoval jednu vetu, ktorú som dostatočne ozdrojoval. A už sa viac nemienim práve kvôli paranoidným živlom ako si okrem revertov v tom článku nejak angažovať. Inak pozri sa do slovníka, čo znamená slovo xenofóbny. Týmto končím debatu s tebou. Mz 08:20, 30. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]
  • Chod sa opat ukludnit Mz.Potrebujes to.Preco ta ten prop tak vytaca ?

--84.47.79.193 12:31, 30. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

  • Laddy

co si myslis o mojom poslednom navrhu na upravu stranky prop? --Nemeth 10:13, 8. máj 2007 (UTC)[odpovedať]

Prepáčte, že reagujem opozdene, dlhšie som tu nebol. No, pokiaľ ide o tvoj návrh skrátiť článok na minimum plus referencie, to je asi jediné rozumné riešenie. Teší ma, že už čoraz viacerí redaktori sú nespokojní s editmi Bubamary a Ondrejk a je to podľa mňa dôkaz toho, že Wikipédia sa skutočne pomaly posúva k vyššej kvalite. Som hlavne rád, že títo redaktori pochopili, že tu predsa nejde o to, či s Propom sympatizujem alebo nie, ale že každý článok by mal pôsobiť dojmom nestrannosti. --- Takže, ja som stopercentne za tvoj návrh! --Laddy 22:57, 20. máj 2007 (UTC)[odpovedať]

A okrem toho by som ešte raz celkom rád apeloval na redaktorov, ktorý robili článok straníckym. Čím bude článok "suchší", tým menej bude vami nepríliš obdivovaná webová stránka propagovaná. Návrh, ktorý prezentoval Nemeth, je aj v prospech vašich zámerov. --- Okrem toho, kto vraví, že nemôžete agitovať proti Propu niekde inde? --Laddy 22:59, 20. máj 2007 (UTC)[odpovedať]

  • Laddy rozsekni tuto nekonecnu debatu o prope a daj svoj navrh na Wiki.Kratky neutralny clanok tak ako navrhujes,bez subjektivneho hodnotenia. A k tomu referencie,tam si kazdy kto bude mat zaujem moze pozriet co ta stranka vlasne pise.--84.47.113.213 14:47, 21. august 2007 (UTC)[odpovedať]

Pravdu povediac, už mám toho akurát plné zuby. Vypisoval som, argumentoval som, predniesol som návrh, no Ondrej sa len stále hrá na nechápavého a nedá sa s ním skoro na ničom zhodnúť. Rád by som ten článok napísal normálne, encyklopedicky, ale už to vyzerá tak, že tu zostane tento paškvil. Čo už. Sú aj alternatívne encyklopédie. Wikipédia nie je jediná a slovenská už vôbec nie. Kým to tu bude takto blokované predpojatými ľuďmi, tak sa to veru nepohne. Tým nevravím, že sem prestávam prispievať, ale aj tak ma dosť mrzí ako to tu chodí. --Laddy 20:51, 8. september 2007 (UTC)[odpovedať]

  • Laddy nedaj sa znechutit ludmi co maju plnu hlavu predsudkov - Ondrejk alebo Bubamara.

Urobil si dobru robotu v clanku prop tak to daj von.Uvidime kam sa priklonia dalsi redaktori.Nie kazdy je taky predpojaty ako ti dvaja a verim ze takychto nepredpojatych je vacsina.--91.127.173.176 06:34, 25. september 2007 (UTC)[odpovedať]

pre Laddyho[upraviť zdroj]

presun z diskusnej stránky redaktora buba marta, ktorému nebol príspevok adresovaný. --–Bubamara 11:52, 17. apríl 2009 (UTC)[odpovedať]

Laddy nazdar. Vyzera to tak, ze sa pokusas o nemozne. Vyzyvas do boja ludsku blbost v stelesneni buba marty. Mal by si si uvedomit, ze nasi redaktori, ktori su zjavne najzaznavanejsi v europskej casti wikipedie uplatnuju na wikipediu vlastnicke pravo a tak v podstate narusaju ducha, v ktorom by sa mali povodne principy wikipedie niest. Nic si z toho nerob a radsej namiesto mrhania casom prispej do anglickej wikipedie, kde ta privitaju s otvorenym narucim-NA HANBU NASICH AKOZE REDAKTOROV. Vsimni si kvalitu ich vlastnych clankov: 90% su iba vyhonky a nemaju referencie. Takze polozme si otazku asi takto: AJ TY CHCES PRISPIEVAT DO NEKVALITNEJ SL0VENSKEJ WIKIPEDIE?--Juraj13 (diskusia) sa nepodpísal(a)

Navrhované pravidlo: Významnosť[upraviť zdroj]

Bola otvorená diskusia k navrhovanému pravidlu „Významnosť“. Keďže tento návrh určuje, čo má a čo nemá byť obsahom Wikipédie, je potrebné, aby v komunite získal, čo najširší konsenzus. Každý rozumný príspevok je preto nanajvýš vítaný.--MichalT 20:43, 22. apríl 2009 (UTC)[odpovedať]

Pomoc za susedstvo[upraviť zdroj]

Ahoj! Ja som maďarský redaktor, volám sa norbert. Učím sa slovensky, ale nie hovorím ten veľmi dobre :) Could you help me. I'm working for the friendship of the slovakian and the Hungarian nations, I wrote an article in the English Wikipedia and an American editor wants to delete that. Could you see this page and write something, if you feel that way? en:Wikipedia:Articles for deletion/Award for Good Neighborhood and Understanding In these days, when we hear news about our countries, we hear always bad news, so if there is that kind of award, it's a small sunshine for us :) Ďakujem! --Eino81 21:26, 18. marec 2010 (UTC)[odpovedať]


Ahoj, Laddy.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 23:01, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Laddy

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 23:32, 24. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Tvoj wish-list[upraviť zdroj]

Ahoj. Z tvojho wish listu už existujú:

--Starekolena (diskusia) 14:27, 20. október 2015 (UTC)[odpovedať]

Zúčastni sa 2. slovenskej WikiKonferencie, 9.12. v Žiline[upraviť zdroj]

Ahoj Laddy!

Už onedlho, 9. decembra, sa v Žiline uskutoční wiki stretnutie roka – 2. slovenská WikiKonferencia! Ako kolegu Wikipediána ťa pozývame na toto výnimočné stretnutie, na ktoré komunita čakala dlhé 2 roky!

Práve finalizujeme program, tešiť sa môžeš na prehľad úspešných projektov, inšpiráciu do budúcnosti aj noviny z celosvetového hnutia Wikimédia.

Tiež pripomíname, že v prihláške môžeš požiadať o cestovné štipendium (a členstvo vo Wikimedii SK, čo je podmienkou pre udelenie štipendia, ti môžeme schváliť priamo počas WikiKonferencie).

Ďalšie informácie a prihláška: http://wikikonferencia2017.wikimedia.sk/

PS: WikiKonferencia je súčasťou OSSConf, konferencie o otvorenom softvéri a hardvéri, čiže jednou návštevou zažiješ rovno 2 konferencie!

Za organizačný tím, KuboF Hromoslav, 5. december 2017