Diskusia s redaktorom:Ondrejsv

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Všeobecné[upraviť zdroj]

Chcem ta jednak poprosit, aby si tu - ak mozes- castejsie prispieval, lebo taketo clanky tu potrebujeme ako sol, a jednak, aby si vzdy na zaciatok clanku - ako je v encyklopediach vo zvyku - dal jednu slovnu definiciu, aby kazdy (aj hlupak) vedel vedel o co sa jedna...Bronto 17:15, 23 Okt 2004 (UTC)

  • No ved o to ide, nemam teraz, bohuzial, tolko casu. Narozdiel od leta, ked som mal dlhsi cas dovolenku, teraz to uz pre mna nie je take jednoduche. Ale raz za cas urcite pridem a nieco velmi rad popridavam... :-) --Ondrejsv 18:21, 23 Okt 2004 (UTC)

yes, yes! :) Vitaj clovece! :)

Liso 13:24, 22 Aug 2004 (UTC)

  • Diky... :-) Projekt slovenskej wiki sa mi zapacil, s technologiou na baze wiki som uz pracoval dvakrat a vzdy to bolo fajn. Dufam, ze aj ja prispejem niekolkymi clankami k prekonaniu 10000 clankovej hranice... ;-)

--Ondrejsv 21:03, 22 Aug 2004 (UTC)

Matematici[upraviť zdroj]

Ahoj, pacil sa mi tvoj napad vytvorit kategoriu pre matematikov na rozdiel od matematiky ako takej, tak som tam popresuvala aj ostatnych a spravila som matematikov podkategoriou matematiky. Zatial sa niektori zobrazuju v oboch kategoriach, ale myslim, ze je to len docasny problem s cachovanim. Brona 00:58, 23 Aug 2004 (UTC)

V clanku Algebra pises, ze algebra je tiez synonymum pojmu vektorový priestor. Nepamatam si celkom slovensku terminologiu, ale podla en:Algebra over a field, to nie je len tak hocijaky vektorovy priestor, ale vektorovy priestor+operacia nasobenia splnajuca urcite predpoklady. Teda je to ina algrebraicka struktura.

Tiez ma zaujala ta "pocitacova algebra". Pouziva sa toto spojenie v slovencine a znamena tie dve veci, co pises? Nema asi zmysel zavazdat nejake nove pojmy...

Brona 23:37, 29 Aug 2004 (UTC)

V anglickej povodine, odkial je to prelozene sa nehovori o synonyme, ale ze to slovo (algebra) je pouzite v nazvoch istych struktur... (mne cosi matne vravia boolove algebry, takze tie by som tam pridal, len nechcem nikoho znechucovat! :) Mrzi ma to, ale ku komputer-algebre sa neviem vyjadrit. Liso 10:57, 30 Aug 2004 (UTC)
Caute, ten clanok nie je uplne doslovnym prekladom, pretoze zvlast Americania sa stavaju k vedeckym textom dost vagne... :-) Ale k veci: algebra ako struktura nie je, pokial viem, pevne definovany pojem. V skole sme mali tri semestre algebry a nikdy sme "algebru" nedefinovali. Casto sa o algebre ako rozsirenom vektorovom priestore s asociativnym a bilinearnym nasobenim vzhladom na skalarne pole hovori ako "K-algebra" (co spominaju Birkhoff a MacLane a mysli aj anglicka wiki), ak je tento vektorovy priestor konecnorozmerny, hovori sa jej aj "linearna algebra". Okrem toho existuje mnoho inych "algebier", ako je realna algebra s delenim (co je zasa specialny okruh), tenzorova algebra a ine. Vsetky tieto "algebry" maju ale pri sebe pridavne meno. Boolova algebra je zasa distributivny zvaz s univerzalnymi ohraniceniami a unarnou operaciou komplementu. Vacsina tychto struktur sa istym sposobom da reprezentovat vektorovymi priestormi. Je lepsie sa samotnemu slovu "algebra" bez blizsieho popisu pre pomenovanie nejakej struktury radsej vyhnut, preto sa pytam, ci by tu inkrimovanu vetu nebolo lepsie vymazat (alebo spomenut "K-algebru")...?
Pocitacovou algebrou sa vo svete rozumeju hlavne metody na riesenie alebraickych problemov pomocou vypoctovej techniky (od toho aj "systemy pocitacovej algebry"), preto som tu druhu vec vymazal... :-)
--Ondrejsv 19:49, 30 Aug 2004 (UTC)
Dakujem za zmenu - pocitacova algebra sa mi teraz zda lepsia. Tu vetu so synomymom mozme asi zmazat. Alebo ak chces, mozes napisat, ze algebra je cast mena roznych algebraickych struktur, napriklad K-algebra, boolova algebra, linearna algebra atd. (bez toho aby sme teraz vysvetlovali, co presne tie pojmy znamenaju) --Brona 22:48, 31 Aug 2004 (UTC)

Mohol by si si prosim ta precitat Pomoc:Obrázok a doplnit udaje k obrazku, ktory si nahral? Dik --Maros 11:55, 28 august 2005 (UTC)

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Obrázok:Wiki inf chomskeho hierarchia.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka.

    • OK, obe su uz PD-self. --Ondrejsv 21:17, 12 máj 2006 (UTC)
Výborne, vďaka! Bola by škoda ich zmazať... --Rádiológ 06:53, 13 máj 2006 (UTC)

vďaka za ten článok Riemannov integrál, výborná práca. Už som myslel, že tie články na mat. portále ostanú "okašľané". Taký článok musí robiť niekto, ktorý vie dobre anglicky (čo ja nie som) a ten, kto vie aj matiku (opäť nie ja :-) Dubaj 12:28, 24 august 2006 (UTC)

Mohol by si pozrieť toto : hash ? Bronto 04:48, 7. február 2007 (UTC)[odpovedať]

Mohol, pozrel sa :-) --Ondrejsv 05:04, 7. február 2007 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, naozaj je škodlivý ? --Kelovy 22:23, 9. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, áno. Pozri [1],[2], [3], [4] alebo [5] (ak tam máš prístup). Nemecká wiki má uvedené aj príslušné R a S vety. --Ondrejsv 22:43, 9. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]
:) Ďakujem, toľko linkov si nemusel. Tiež som si to mohol sám overiť :) Mňa to zarazilo, keďže ho používajú pri varení... V mojej polievke mať miesto nebude :) --Kelovy 22:48, 9. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]
No, čo všetko sa používa pri varení a nie je celkom zdravé... ;-) --Ondrejsv 22:52, 9. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]
To je pravda, ale niet nad zdravú výživu. Odteraz držím prísnu bezgáfrovú diétu :) --Kelovy 22:56, 9. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

Problém so zdrojom alebo licenciou obrázka Image:Ms windows xp home edition box.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Ms windows xp home edition box.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. Bubamara …✉ 12:02, 24. júl 2007 (UTC)[odpovedať]


Ahoj, Ondrejsv.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 23:08, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Ondrejsv

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 21:35, 17. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Oznam
Vďaka za úpravy v článku Slovenská správa ciest, nie sú však dostatočne doložené zdrojmi. Keďže Wikipédia je založená na overiteľnosti poskytovaných informácií, je potrebné tvrdenia v článkoch dokladať citáciami spoľahlivých zdrojov. Ďakujeme za pochopenie.

--Jetam2 (diskusia) 19:34, 14. júl 2017 (UTC)[odpovedať]

Zúčastni sa 2. slovenskej WikiKonferencie, 9.12. v Žiline[upraviť zdroj]

Ahoj Ondrejsv!

Už onedlho, 9. decembra, sa v Žiline uskutoční wiki stretnutie roka – 2. slovenská WikiKonferencia! Ako kolegu Wikipediána ťa pozývame na toto výnimočné stretnutie, na ktoré komunita čakala dlhé 2 roky!

Práve finalizujeme program, tešiť sa môžeš na prehľad úspešných projektov, inšpiráciu do budúcnosti aj noviny z celosvetového hnutia Wikimédia.

Tiež pripomíname, že v prihláške môžeš požiadať o cestovné štipendium (a členstvo vo Wikimedii SK, čo je podmienkou pre udelenie štipendia, ti môžeme schváliť priamo počas WikiKonferencie).

Ďalšie informácie a prihláška: http://wikikonferencia2017.wikimedia.sk/

PS: WikiKonferencia je súčasťou OSSConf, konferencie o otvorenom softvéri a hardvéri, čiže jednou návštevou zažiješ rovno 2 konferencie!

Za organizačný tím, KuboF Hromoslav, 5. december 2017