Diskusia s redaktorom:Valasek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Poznámka: Prosím v prípade potreby ma kontaktujte emailom (Odkaz: E-mail tomuto redaktorovi v bočnom, menu). Rýchlejšie Vám odpoviem. Ďakujem.

Note: Please contact me via email (Link: E-mail tomuto redaktorovi in sidebar). You will get a faster replay. Thank you.

Rád by som Vás privítal vo Wikipédii!

Zdá sa, že ste začali dobre a ste na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ak ste si ešte nezaregistrovali svoje meno doporučujem Vám to, aj keď upravovať a prispievať anonymne je fajn. Anonymní redaktori niekedy nezažijú radosť zo spoločného úspechu Wikipédie. Po registrácii používatelského mena získate identitu na Wikipédii, tá Vám umožní robiť veci, ktoré anonymným prispievateľom nie su umožnené, napríklad hlasovať, meniť nastavenia a pridávať obrázky.

Doporučil by som Vám pozrieť sa na niektoré alebo skôr všetky nasledujúce stránky, které Vám uľahčia prácu pri Vašom upravovaní:

Tak ešte raz vitajte a ďakujem za Vaše príspevky. Dúfam, že sa tu uvidíme často. Palica


Na stuby je dobre mat templaty (vysvetlim nižšie prečo) vyrobil som {{Výhonok}} ked ho vlozis, dostanes text, pozri Template:Stub (zmenil som to kvoli zaradeniu do kategorii, Metju12), jeho zdroj je v template:stub, mozem vyrobit dalsie templaty. Teraz som vyrobil {{preklad}}. A použil ho v Tvojich dvoch (neviem či si ho dal do viacerých) článkoch.

Prečo template? Umožní vyhľadať všetky články, ktoré potrbujú preklad. Pozri články na preklad Liso 10:25, 15 Aug 2004 (UTC)

Si admin(sysop) ako si si želal. Veľa šťastia pri poslovenčovaní wiki! :) Liso 20:05, 23 Júl 2004 (UTC)

Čakám na vaše komentáre, ak vec súri pošlite mi email (odkaz v dolnej časti stránky). (Feel free to post any comments here...):

Hi, I've added a link to the English main page. The Slovak Wikipedia is running on the new software. When http://meta.wikipedia.org/wiki/LanguageSk.php is finished, post a message to the wikitech-l mailing list asking it to be updated in CVS. I'm afraid I can't answer the question about the problems you are having with special characters. You might want to ask on the mailing list again. Perhaps people didn't notice it the first time. Hope that helps. Angela 09:28, 23 Feb 2004 (UTC)

I added a link on the German main page. But currently it's "Slovak", the english name. Could you give me the slovak translation for "slovak"? and good luck for your wikipedia from me :-) --Elian

I'm not sure how it got lost, but it's back there now. The languages are now stored in a separate page, which is not protected, so if you want to change it, you can edit en:MediaWiki:Wikipedialang. As Elian says, it would be good to have the name in Slovak, rather than in English. Angela 20:41, 25 Feb 2004 (UTC)

Mazání stránek[upraviť zdroj]

Mazání stránek je možné, ale je nutné mít status sysopa. -- V. Z. 16:58, 5 Apr 2004 (UTC)

Překlady[upraviť zdroj]

Ahoj, môžeš mi dať info o:

  1. Ako je možné preložiť výrazy ako Specialpages, Listadmins, Listusers, atď? Alebo Čo sa týka Wiki messages tie máme preložené všetky. Je to vôbec možné preložiť, alebo sú to neprekladateľné správy. Dík za akýkoľvek tip a nasmerovanie.
    • Hej ide o mená stránok. Ďakujem. Tak ostanú tak, ako sú. Valasek 10:32, 19. 8. 2004 (UTC)
  2. Ako odstrániť, respektíve presunúť text na vrchu každej stránky: "Na podporu rastu Wikipédie, prosím navštívte našu stránku pre fundraising (http://wikimediafoundation.org/fundraising), alebo si prečítajte, ako využívame peniaze (http://meta.wikimedia.org/wiki/What_we_use_the_money_for).". V EN Wikipédii ho nemajú, mi sme ho len preložili.
    • Ďakujem. Valasek 10:32, 19. 8. 2004 (UTC)
  3. Kde je preložené pole wgAllMessages? Nemôžem nájsť a preložiť jeho prvky (tog-hover, tog-highlightbroken, ...). texty však máme preložené, napriek tomu že nie sú v správ v menných priestoroch (HTML zobrazenie) a nie sú preložené v aktuálne nahranej verzii LanguageSk.php.
  4. Aký je rozdiel medzi stránkami sk:MediaWiki:All_messages - zdá sa mi, že odráža stav prekladu LanguageSk.php a správ v menných priestoroch (HTML zobrazenie) - toto máme preložené.

Prosím na moju diskusnú stránku Valasek 08:29, 19. 8. 2004 (UTC)

Kromě celkového překladu, jak radí Angela, je možný též postupný překlad na MediaWiki:All_messages. I k tomu je však nutné mít status správce. -- V. Z. 16:58, 5 Apr 2004 (UTC)

České překlady speciální stránek lze najít na cs:Speciální:Specialpages. Pokud Vám jde o jména těchto stránek, tak ty máme nepřeložené, protože to MediaWiki neumožňuje a správcové nedoporučují. Vizte např. de:Spezial:Specialpages.

Co se týká reklamy, tak je to tato stránka: MediaWiki:sitenotice. Když tam nedáte nic, žádná reklama pak není. -- V. Z. 09:32, 19 Aug 2004 (UTC)

ad 3 Podle mne na http://sk.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=%C5%A0peci%C3%A1lne:Allmessages&ot=html. Není to wgUserTogglesXx?

ad 4 To také nevím. -- V. Z. 11:11, 19 Aug 2004 (UTC)

FLIT and the wonderful growth of sk.wikipedia[upraviť zdroj]

Hello. I am the user Sverdrup on the english Wikipedia. I've recently congratulated you (the Slovak Wikipedia) for achieving 1000 articles, and moving up on the main page of the English Wikipedia. Out of curiosity I looked at what kind of articles you had written, for growing this fast. I was pleasantly suprised it wasn't year articles! :-). I see though that many (most!) of your articles are in the category Kategória:Filozofia (Philosophy), and retrieved from the encyclopedia "FLIT". So, I wonder what license the text on FLIT is? I don't read/speak slovak, but out of curiosity I wanted to investigate this. I'm not suspecting anything, just checking that all is alright and that this source that has been extensively copied is okay to use under the GFDL. I'm also posting this message to Liso. Sverdrup 21:55, 8 Sep 2004 (UTC)

wiki projekty[upraviť zdroj]

prosim pozri Krčmu! Liso 14:59, 15 Sep 2004 (UTC)

znovu preklady[upraviť zdroj]

Špeciálne:Specialpages vznikli tam nove "pojmy" (a mozno nielen tam...) Liso 21:53, 6 Jan 2005 (UTC)

Naming conventions etc.[upraviť zdroj]

  • Halló Valasek! I was linking aricles about towns in Slovakia mainly from ro:. Most of the articles at Kategória:Mestá na Slovensku are linked now to whatever I found.
  • a) I could see that some links to other languages are broken, wenn a "-" is used in the article name.
    • Example: Vysoké Tatry - Mesto should link to de:Vysoké Tatry and viceversa. but unfortunately the link from de: to sk: will not work (in my browser). both en:Vysoké Tatry and ro:Vysoké Tatry are redirect not disambiguations. Maybe a person from sk: could write the english article as well. I do not know how to disambiguate en:Vysoké Tatry because en:Vysoké Tatry, Slovakia could be both the town and the mountains. Maybe en:Vysoké Tatry (mountains) and en:Vysoké Tatry (mountains) would be better. In sk: probably en:Vysoké Tatry (mesto). I am not familiar with Slovakia. Probably Kysucké Nové Mesto is the full town name not a disambiguation.
    • It works today, but it failed yesterday. See also here.
      • Which browser do you use? I just tested a link from de to sk (Firefox, tomorrow I will test IE) and a link was correct. Maybe for an explanation: Vysoké Tatry are mountains and also a city. To distinguish this a city is added whenever this refers to a city.
      • As you correct mentioned a Kysucké nové mesto is only a city.
      • Please refer any kinds of such discovered disambiguation, to a corresponding Slovak talk page to inform an article author about a such possibility.--Valasek 20:15, 26 Jan 2005 (UTC)
        • Thanks Valasek for the answers. I think the reason for the wong link from was MS Words automatic character translation. Both look same to me in the "Edit box" because I use the Courier font there. Compare here. Regards Gangleri | Di | D 23:22, 26 Jan 2005 (UTC)
  • b) Pictures and maps at commons:: I have not checked what pictures and maps from Slovakia are there. Is there / somewhere an overview?
  • c) I have seen Wikipédia:WikiProjekt Geografia (mestá) and Wikipédia:WikiProjekt Geografia (obce). Could some write a small sumary in other languages? Like the Abstract: at meta:21C3 .
  • d) I have seen Kategória:Mestá. It is refering to towns only or places (like towns and villages)? I have seen a same situation at pl:Kategoria:Miasta Europy. bg:, en:, fr:, es:, pt:, ro:, ru: have special / mainly / only categories for towns, de:, hu:?, da:, no:, sv: ... have them more generaly / for places.
  • e) Are you operating a bot?
    • No. But some bot, doing an interwiki linking, was processing our wikipedia. --Valasek 20:15, 26 Jan 2005 (UTC)
  • f) I know that sk: is not a big Wikipedia. Nevertheless: Are there some guides for non-speakers as m:A guide to Japanese Wikipedia or ja:Wikipedia:Chatsubo for non-japanese-speakers?

Šablona sesterských projektov[upraviť zdroj]

Ahoj Valasek, vytvoril som šablónu sesterských projektov tak ak sa ti bude chcieť tak to pridaj na hlavnú stránku. Diky Palica 15:15, 17 Feb 2005 (UTC)

Dal som to tam Liso 18:23, 17 Feb 2005 (UTC)

Mame tam napisane -> Staré návrhy sú archivované v archíve stránok na zmazanie po uplynutí doby aspoň 5 dní (kvôli možnosti "odvolacieho konania") od realizácie zmazania, alebo rozhodnutia o nezmazaní. cim som mal na mysli, ze do archivu by som to co som zmazal vcera odsunul asi az po 4.3.2005 :) Ale je to na nas ako sa dohodneme to robit! :) Kazdopadne ma velmi tesi, ze sa stavas aktivnejsim! Liso 05:52, 28 Feb 2005 (UTC)

Pozri prosim komentar od redaktor:Helix84 u mna ! Tie technicke veci asi zvladnes lepsie! Liso 05:52, 28 Feb 2005 (UTC)

Stalo sa odpovede na tvojej diskusnej stránke --Valasek 00:07, 1 Mar 2005 (UTC)
Odpovedal som naspat :) Len aby si si vsimol. Helix84 00:16, 1 Mar 2005 (UTC)

Ahoj Stanci, pridam aj ja sem svoje rozne. Myslim, ze si upravoval tie koncovky v odkazoch, nasiel som este jednu, ktora nefunguje: "...bola pederastická láska..." (...bola [[pederast]]ická láska...) z clanku o Alexandrovi.

Prosím nie :-( nie som žiaden guru na Perl regulárne výrazy. No ak na niečo prídem, fixnem to --Valasek 00:07, 1 Mar 2005 (UTC)

Vytvoril som tiez rychly index Wikipédia:Rýchly index tak ak sa ti to chce nejako zakomponovat do hlavnej stranky podobne ako to maju na en verzii. Postupne pripravim aj ostatne stranky ako en:Wikipedia:Browse atd. --Palica 23:23, 28 Feb 2005 (UTC)

Pridané. Pri ostatných držím palce --Valasek 00:07, 1 Mar 2005 (UTC)

please help to translation[upraviť zdroj]

please help to translate wikipedia extension,thankyou! --zh:user:vipuser(zh:user talk:vipuser)01:46, 4 Mar 2005 (UTC)

Except templates everything is translated to Slovak – version 0.7. Just waiting to be entered into CVS and will become part of extension. If I do not see something, please let me know what particular is not translated. Thanks. --Valasek 08:28, 4 Mar 2005 (UTC)


Aktuálny dátum[upraviť zdroj]

Potrebujeme aby apríl dával mesiac s malým prvým písmenom (kvôli Template:Aktuality box). Vieš to nejako zariadiť ? --Adrian 20:28, 6 Mar 2005 (UTC)

Si si istý, že to chceme všade, kde sa použije {{CURRENTMONTHNAME}}? Nie je problém to preložiť. Ale keď tak nad tým rozmýšľam, tak slovenské mesiace začínajú malými písmemani. Napr. 3. marec 2005. Prosím o potvrdenie a opravím to v preklade. Názvy budú automaticky zmenené tam, kde je použitá premenná {{CURRENTMONTHNAME}}. Mesiac marec už je opravený --Valasek 22:50, 6 Mar 2005 (UTC)
Zatiaľ sa mi nepodarilo zistiť, kde všade sa používa {{CURRENTMONTHNAME}}. Nevieš ako to môžem zistiť ? --Adrian 07:44, 7 Mar 2005 (UTC)
Special:Whatlinkshere/Template:CURRENTMONTHNAME Helix84 11:31, 7 Mar 2005 (UTC)
To som už skúšal a nefunguje to. {{CURRENTMONTHNAME}} nie je template. --Adrian 11:40, 7 Mar 2005 (UTC)

úprava rozhrania[upraviť zdroj]

uprav prosím text "Tento súbor je zdielaný zdroj a môže byť použitý v iných wiki." zdieľaný sa píše s "ľ" a doplň odkaz na commons:Image:... ako na en wiki ("This is a file from the Wikimedia Commons. Please see its description page there.") Helix84 17:33, 30 mar 2005 (UTC)

Preložené. Prosím o kontrolu a daj sem potom súhlas. Dík. Nabudúce dávaj prosím všetky žiadosti o preklad alebo korekcie na stránku Wikipédia:Preklad. --Valasek 10:13, 4 apr 2005 (UTC)
Ok, budem. Zabudol so opraviť to "ľ". 158.193.85.212 14:37, 4 apr 2005 (UTC)

ešte niečo do rozhrania: v nastaveniach -> veľkosť okna na úpravy -> "Upozorňuj na nové a novu upravené stránky" chcelo by to upraviť na "Upozorňuj na nové a novo upravené stránky" Bebe@diskprís 13:09, 4 apr 2005 (UTC)

opravene Liso@diskprís 13:12, 4 apr 2005 (UTC)

numberofarticles[upraviť zdroj]

Toto pisu tu : This depends on system variable $wgUseCommaCount If true, article count will only include those with commas (","). If false, will only count those with links ("[["). The default set in DefaultSettings.php is false, this can be changed in LocalSettings.php.

Ty sa staras o LocalSettings.php a uz je to zrele niekoho z developerov dokopat aby nam to tam dal aj kvoli tym koncovkam za internymi linkami... Dik! Liso@diskprís 09:17, 9 apr 2005 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Obrázok:Map slovakia myjava.png[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Obrázok:Map slovakia myjava.png. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka.

pocet prispevkov[upraviť zdroj]

Zdravim pocet prispevkov sa da zistit tu--Izmaelt 18:31, 5. marec 2008 (UTC)[odpovedať]

Pravidlo o správcoch[upraviť zdroj]

Zdravím, slovenská Wikipédia nedávno prijala nové pravidlo o správcoch. Jeho prechodné ustanovenia sa týkajú všetkých správcov, ktorí neboli zvolení alebo potvrdení za posledný rok. Pretože k nim patríš, považujem za dôležité upozorniť Ťa, že je potrebné podať do mesiaca od dňa prijatia pravidla o správcoch (t.j. 30.7.2008) žiadosť o potvrdenie. Vasiľ 21:14, 30. júl 2008 (UTC)[odpovedať]


vzhľad slovenskej wikipedie[upraviť zdroj]

Zdravím, preco ma slovenská Wikipédia 3x vacsie pismena ??? --Góra Zoltan 13:19, 29. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Odobratie správcovských práv[upraviť zdroj]

Ahoj Valasek. Pretože si v súlade s novým pravidlom nepožiadal o potvrdenie, steward ti odobral správcovské práva. Ďakujeme Ti za Tvoju doterajšiu prácu a dúfame, že sa tu s Tebou ešte budeme vídať častejšie. Mz 07:58, 14. september 2008 (UTC)[odpovedať]

zmazanie clanku[upraviť zdroj]

dobry den, vcera som podporil wikipediu financnym prispevkom a vecer som chcel pridat moj prvy clanok. moja zaluba su ryby a chcel som pridat chybajuci clanok a Morciakovi pruhovanom. Po pridani prvych dvoch odstavcov niekto clanok oznacil na zmazanie ako experiment. smiem vediet ako je mozne ze ktokolvek moze len tak oznacit nieco ako experiment? kedze s pridavanim zacinam, snazil som sa zorientovat ako pridat infobox a dalsie veci. dnes som chcel pokracovat a zistil som ze clanok mi bol zmazany. totalne ma to demotivovalo pridavat dalsie clanky ked praca cloveka zadarmo a v dobrom umysle je takto znicena. neviete mi prosim poradit kam sa obratit, pripadne ako obnovit clanok spat alebo zistit kto a preco ho zmazal? dakujem vopred