Karolína Kurková

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Karolína Kurková
česká modelka a príležitostná herečka
česká modelka a príležitostná herečka
Narodenie28. február 1984 (40 rokov)
Děčín, Česko
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Karolína Kurková

Karolína Kurková (* 28. február 1984, Děčín) je česká modelka a príležitostná herečka.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Jej otec Josef Kurka bol známym basketbalovým hráčom.

K modelingu ju priviedol priateľ, ktorý poslal jej fotky do agentúry v Prahe. Krátko nato začala pôsobiť ako modelka v rámci Česka. Neskôr využila príležitosť a odcestovala do Milána, kde podpísala prvý väčší kontrakt. V New YorkU sa ako 15-ročná 7. septembra 1999 stretla s vydavateľmi časopisu Vogue.
Nasledoval jej presun do New Yorku a jej predstavenie vo februárovom vydaní časopisu Vogue z roku 2001. Bola jednou z najmladších modeliek, ktoré sa objavili na titulnej stránke tohto časopisu. Victoria's Secret si ju vybrala ako súčasť novembrového televízneho špeciálu roka. Pracovala pre viaceré módne domy a značky, ako napr Yves Saint Laurent, Tommy, Valentino a iné. V nasledujúcom roku stála na čele druhej módnej show Victoria's Secret. Vogue ju poctil titulom "Model of the Year" (Modelka roka) na udeľovaní cien VH1/Vogue Fashion Awards v roku 2002.

Uzatvorila ďalšie kontrakty s dizajnérmi ako Ralph Lauren, Oscar de la Renta a Balenciaga, objavila sa na viac ako 60 titulných stránkach. Je obľúbená vďaka svojej silnej a energickej osobnosti a pre svoj vzhľad.

Osobný život[upraviť | upraviť zdroj]

Žije v štvrti TriBeCa v New Yorku so svojim dlhoročným priateľom.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]