LG G4

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
LG G4

LG G4 je androidový smartfón od juhokórejskej spoločnosti LG Electronics. Predstavený bol 28. apríla 2015 a prvýkrát uvedený v Južnej Kórei 29. apríla 2015. Je to nástupca modelu LG G3 z roku 2014. Zdedil dizajnové prvky po G3, ako tenké okraje obrazovky, názov na spodu od obrazovky, veľkosť displeja a rozlíšenie a prvky ovládania hlasitosti na zadnej strane. Je to prvý smartfón, ktorý používa systém na čipe Qualcomm Snapdragon 808 a používa fotoaparát s clonou f/1.8.

Hardvér[upraviť | upraviť zdroj]

Dizajn je podobný ako G3. Sú dostupné rôzne možnosti krytov, vrátane štandardných plastových s diamantovým vzorom a kryty pokryté kožou, zošitou v strede. K dispozícii je šesť farebných druhov kože. G4 má 5,5-palcový (140 mm), quad HD "Quantum IPS" 1440p LCD, ktorý podľa LG poskytuje lepší kontrast, vernosť podania farieb a energetickú efektívnosť. G4 používa šesťjadrový procesor Snapdragon 808 s 3 GB RAM, pozostávajúci zo štyroch nízkoenergetických jadier Cortex-A53 a dvoch jadier Cortex-A57.

Zadný fotoaparát má 16-megapixelový senzor a clonu f/1.8 s infračerveným automatickým zaostrením, trojosovú optickú stabilizáciu a dvojtónový blesk. Nový senzor farebného spektra sa nachádza pod bleskom, ktorý analyzuje rozptýlené svetlo na optimalizáciu vyváženia bielej a farbu blesku na dosiahnutie prirodzenejšie vyzerajúcich fotiek.

Softvér[upraviť | upraviť zdroj]

G4 sa dodáva s operačným systémom Android 5.1 "Lollipop" s vlastným softvérom LG UX 4.0.

Aplikácia fotoaparátu zahŕňa pokročilé ručné ovládanie na ovládanie zaostrenia, rýchlosti uzávierky, ISO a vyváženia bielej a používatelia môžu kedykoľvek priamo vytvoriť fotku dvojitým stlačením tlačidiel ovládania hlasitosti pod šošovkou fotoaparátu. LG pridáva podporu ukladania obrázkov do formátu RAW okrem JPEG.

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku LG G4 na anglickej Wikipédii.