Marketing Miner

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Marketing Miner
Právna formaSpoločnosť s ručením obmedzeným
IČO06278990
Založená2015
ZakladateľFilip Podstavec
SídloChelčického 95/15, České Budějovice 6, 37001, Česko
Webhttps://www.marketingminer.com/sk

Marketing Miner je SaaS (Softver as a service) nástroj, ktorý sprostredkováva marketingovým špecialistom (predovšetkým so zameraním na optimalizáciu pre vyhľadávače ) získavanie dát, dôležitých pre ich rozhodovanie v oblasti online marketingu . Nástroj (a rovnomenný startup) založil v roku 2015 Filip Podstavec.

História a vývoj[upraviť | upraviť zdroj]

Pôvodne sa nástroj nazýval Podstavec Tools a vznikol ako jednoduchá sada API (Application Programming Interface), ktorú poskytoval Filip Podstavec zadarmo kolegom v odbore.[1] Táto sada API sa postupne rozšírila do povedomia konzultantov, čím vzniklo vyťaženie serverov, na ktorých API bežala. To dalo za vznik prvej verzii Marketing Mineru v roku 2015, ktorá bola zadarmo. Počas prvých týždňov až mesiacov existencie novej verzie (ktorá štartovala od nuly v roku 2015) získal Marketing Miner podľa webu TyInternety.cz stovky nových používateľov z radov českých a slovenských SEO špecialistov.[2]

Neskôr sa pri náraste používateľov najskôr spoplatnila prvá verzia a následne vytvorila verzia 2.0 (aktuálna), ktorá už beží v cloude.[2]

Štruktúra a funkcie[upraviť | upraviť zdroj]

Marketing Miner je možné rozdeliť do 3 nasledujúcich celkov podľa možností získavania dát v nástroji:

Profilery[upraviť | upraviť zdroj]

Profilery slúžia na získanie dát o hľadanosti kľúčových slov, domén alebo URL.

Projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Projekty slúžia na pravidelné získavanie dát o monitoringu zmienok obchodnej značky, meranie pozícií vo vyhľadávačoch a monitoring spätných odkazov.

Reporty[upraviť | upraviť zdroj]

Reporty slúžia na hromadné získavanie dát o hľadanosti kľúčových slov alebo na kontrolu indexácie URL adries. [3]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. HAMBALÍKOVÁ, Karin. Filip Podstavec: Posláním Marketing Mineru je usnadnit lidem práci [online]. GoPay.com, 2018-03-22, [cit. 2022-09-28]. Dostupné online.
  2. a b BREJČÁK, Peter. Startup týdne #22: Marketing Miner vytáhne data pro váš byznys [online]. TyInternety, 2016-07-01, [cit. 2022-09-28]. Dostupné online. Archivované 2022-09-28 z originálu.
  3. STŘELECKÝ, Bc. Petr. Projekt online marketingové komunikace Valašského muzea v přírodě [online]. Zlín: 2021-06-23, [cit. 2022-09-28]. S. 67,68. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Marketing Miner na českej Wikipédii.