Martina Šindlerová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Martina Šindlerová

Základné informácie
Narodenie 29. jún 1988 (35 rokov)
Bratislava, Slovensko
Pôsobenie speváčka
Žáner pop
Roky pôsob. 2004 – 2010, 2019 – súč.

Martina Šindlerová alebo Martina Schindlerová alebo Martina Schindler (* 29. jún 1988, Bratislava) je slovenská speváčka, právnička aktívne pôsobiaca na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

Do povedomia širšej verejnosti sa zapísala druhým miestom v speváckej súťaži Slovensko hľadá Superstar. Naďalej účinkuje aj v živých vystúpeniach.

Po úspechu v súťaži v spolupráci s producentom Stanom Šimorom nahrala svoj debutový album Patríme k sebe v belgickom nahrávacom štúdiu. Kritika album neprijala, album však získal platinovú platňu za predaj vyše 10 000 hudobných nosičov. Na albume spieval i víťaz obdobnej chorvátskej speváckej súťaže Patrick Jurdić, s ktorým naspievala duet „Tvrdohlaví“. Celkovo sa albumu Patríme k sebe predalo približne 20 000 nosičov, čo bolo najviac zo všetkých interpretov za rok 2005.[chýba zdroj]

Debutový album získal dve ocenenia hudobnej akadémie Aurel 2005 v kategórii najpredávanejší album (speváčka) a najpredávanejší album (absolútny víťaz). V roku 2005 v súťaži Zlatý slávik v kategórii speváčka sa Šindlerová umiestnila na piatom a v roku 2006 na štvrtom mieste.

Po maturite začala externe študovať právo na Paneurópskej vysokej škole.

V máji 2008 vydala svoj druhý radový album s názvom Čo sa to tu deje, na ktorom spolupracovali textár Peter Kollár a hudobník a producent Oskar Rózsa. Ešte na jeseň roku 2007 Martina poslucháčom predstavila pieseň „Pekelná cesta do neba“.

V roku 2019 naspievala pieseň „Radšej mi chýbaj“ a v roku 2020 naspievala pieseň „Dokedy“.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Kompilácie[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]