Maxeen

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Maxeen
Základné informácie
Pôvod USA Long Beach, Kalifornia, USA
Žáner(-re) Pop punk
punk rock
rock
Vydavateľstvá Side One Dummy (2003–2004)
Warner Bros. (2004—2007)
Bývalí členovia
Tom Bailey (vokály, basgitara)
Robb Torres (gitara)
Shannon McMurray (gitara)
Jay Skowronek (bicie)

Maxeen bola trojčlenná rocková hudobná skupina založená v meste Long Beach v štáte Kalifornia. Členovia uvádzajú ako svoje hudobné inšpirácie od skupín U2, The Police, Joea Jacksona, The Replacements, The Jam a viacerých ďalších producentov klasickej pop-rockovej hudby. Názov skupiny vzdáva hold žene, ktorá im pomohla začať a inšpirovala ich svoju hudbu niekam dotiahnuť.

Po podpísaní zmluvy s vydavateľstvom SideOneDummy Records vydala v roku 2003 svoj rovnomenný debutový album, ktorý bol na rozšírenom CD spolu s prezentáciou fotografií od Leaha Klinga a Jaya Matsuedu. V roku 2004 podpísali zmluvu s vydavateľstvom Warner Bros. Records a nahrali album Hello Echo. Ten nebol nikdy oficiálne distribuovaný, bol predávaný len na turné a cez internetové obchody ako napríklad iTunes. V dôsledku konfliktov počas jeho vydávania na začiatku roku 2007 skupina zrušila svoju zmluvu s vydavateľstvom Warner Bros. Records.

Vo februári 2006 bol Maxeen so skupinami Relient K a Rocket Summer na turné Matt Hoopes Birthday Tour. Hrali tiež so skupinami Jonezetta, Action Action a We Are the Fury. Opakovane absolvovali turné so skupinou Sugarcult.

Niekoľko z ich skladieb je vo videoherných soundtrackoch: skladba „Please“ je v soundtracku hier Burnout 3: Takedown a MVP Baseball 2004, skladba „Block Out the World“ v soundtracku hier Burnout Dominator a Burnout Paradise a skladba „Loud as War“ v soundtracku hry MLB 07: The Show.

Posledná zostava skupiny Maxeen sa skladala z Toma Baileyho (vokály/basgitara), Robba Torresa (gitara) a Jaya Skowroneka (bicie). Shannon McMurray, pôvodný gitarista a zakladajúci člen v roku 2006 opustil skupinu pre iné kariérne ciele. Dňa 13. marca 2008 cez MySpace profil skupiny bubeník Jay Skowronek oficiálne oznámil, že ju opustil. Krátko po tomto ozname sa formácia rozpadla.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Albumy[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Maxeen na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).