MediaTek

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Logo spoločnosti

MediaTek je spoločnosť založená v roku 1997 na Taiwane. Zaoberá sa výrobou bezdrôtových, optických a mobilných technológií. Svoje produkty má firma predovšetkým v Ázii, ale svoje pobočky má po celom svete. Spoločnosť sa pôvodne volala United Microelectronics Corporation a to až do roku 2001, kedy sa premenovala na MediaTek.

Produkty[upraviť | upraviť zdroj]

Prvým produktom, ktorý spoločnosť preslávil, bol jednojadrový procesor radu MT64XX. V roku 2012 predstavila vylepšený model MT6577, ktorý má dvojjadrový procesor a je vyrábaný 40nm technológiou. V roku 2014 predstavila ďalší model, ktorý má označenie MT6889. Tento model má štvorjadrový procesor Cortex A7 a beží na frekvencii 1,2 GHz. Oproti modelu MT6577 je vyrábaný 28nm technológiou, umožňuje vyššie rozlíšenie fotoaparátu a nahrávanie videa vo full HD režime.

Najnovší model, ktorý firma vyvinula, je založený na 32-bitovej architektúre, má osemjadrový procesor s podporou 4G LTE sietí a Quad HD rozlíšením a označuje sa MT6595. Jeho maximálna taktovacia frekvencia je 2,5 GHz. Tieto procesory podporujú technológiou Super-Slow Motion, teda prehrávanie videa rôznou rýchlosťou. Firma plánuje začatie výroby procesorov so 64-bitovou architektúrou.

Kategórie produktov[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]