Porcelain Black

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Alaina Marie Beaton
americká speváčka, skladateľka a modelka
americká speváčka, skladateľka a modelka
Narodenie1. október 1985 (38 rokov)
Sterling Heights Michigan, USA
Odkazy
Webstránkaporcelainblack.net
CommonsSpolupracuj na Commons Porcelain Black

Alaina Marie Beaton (* 1. október 1985, Sterling Heights Michigan, USA) známejšia pod umeleckým menom Porcelain Black je americká industriálnopopová speváčka, skladateľka a modelka.

Raný život[upraviť | upraviť zdroj]

Jej otec kaderník ju priviedol na dráhu modelky. Jej rodičia sa rozviedli, keď mala 6 rokov. Neskôr sa matka znova vydala a rodina sa usadila v Rochesteri, kde začala chodiť do školy. Keďže žila v chudobných podmienkach, necítila sa medzi privilegovanými spolužiakmi dobre. Po tom čo zistila, že jej biologický otec má rakovinu, psychicky sa zrútila a vyhodili ju zo školy. O dva mesiace neskôr bola vylúčená aj z ďalšej školy. Otec jej zomrel, keď mala 16. Potom utiekla z domova, začala brať drogy a piť alkohol.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Porcelain and the Tramps: 2006 - 2009[upraviť | upraviť zdroj]

Zatiaľ čo bola na výlete v New Yorku, oslovil ju jej prvý manažér a povedal jej aby hľadala tu. O 18 mesiacov neskôr sa presťahovala do Los Angeles, ju našiel manažér a bola podpísaná zmluva s Virgin Records. Začala nahrávať debutový album pod pseudonymom Porcelain and the Tramps. Ona a jej label sa nemohli zhodnúť na štýle hudby, ktorý bude tvoriť. Virgin Records chceli hudbu v štýle Avril Lavigne, hoci vedeli akú hudbu doposiaľ tvorila. Tiež čelila nedôvere zo strany spolupracovníkov, ktorí spochybňovali jej plány v ktorých chcela miešať tanečnú hudbu. Naspievala vokály pre pieseň "Lunacy Fringe" od skupiny The Used a bola oslovená Courtney Love, aby poskytla sprievodné vokály na sólovom albume na ktorom v tom čase pracovala. Black bola obmedzená kvôli vydaniu druhého albumu speváčky Ashley Tisdale. Naspievala pieseň "How Do You Love Someone?", ktorú napokon vydala na svojom druhom albume.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

  • Porcelain and the Tramps (2007) (album vydala pod rovnomenným pseudonymom)
  • Mannequin Factory (TBA) (ako Porcelain Black)

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]