T-Com

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

T-Com je medzinárodná značka a zaregistrovaná ochranná známka, názov divízie spoločnosti Deutsche Telekom AG, ktorá v Nemecku a v krajinách dcérskych spoločností spoločnosti Deutsche Telekom AG ponúka produkty a služby pevnej siete ako telefonovanie, širokopásmový internet, digitálna televízia (na Slovensku pod obchodným názvom Magio) a pod.

Na Slovensku T-Com nemá samostatnú právnu subjektivitu, značku T-Com používa spoločnosť Slovak Telekom pri komunikácii so zákazníkmi.

V niektorých krajinách ako Nemecko alebo Maďarsko sa používa názov T-Home podľa koncepcie T-Home - všetko pre domácnosť, T-Mobile - služby v pohybe, T-Systems - silný partner pre biznis zákazníkov.

Slovo T-Com sa píše so spojovníkom, s veľkým „T“ a „C“ a vyslovuje sa po anglicky [tíkom].

Dejiny značky[upraviť | upraviť zdroj]

Značka T-Com bola uvedená na trh v roku 2003, keď sa divízia pevných liniek Deutsche Telekom AG začala prezentovať ako nezávislá značka v Nemecku. Popri ostatných divíziách (T-Mobile, T-Online a T-Systems), ktoré sa už verejne prezentovali zákazníkom, si T-Com vytvoril vlastný profil špecialistu na pevné siete. Produkty a ponuky predtým spájané s "Deutsche Telekom" majú odvtedy značku T-Com.

Logo T-Com[upraviť | upraviť zdroj]

Logo T-Com

Logo T-Com tvorí magentové písmeno "T" - symbol skupiny DT - a komunikačné meno "Com" v sivej farbe, ktoré sú od seba navzájom oddelené presne tromi sivými digitmi (sivé štvorčeky ako doplnkový symbol charakteristický pre skupinu DT). V centrovanej verzii loga sa jeden digit nachádza v ľavej aj pravej časti loga. Pri verzii zarovnanej doľava je logo od hrany objektu zľava oddelené minimálne tromi digitmi. Analogické pravidlo platí pri zarovnaní doprava.

Názvom digit alebo digity (vyslovujeme rovnako ako píšeme) pomenúvame sivé štvorčeky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou značiek skupiny DT. Okrem loga sa môžu používať aj v tzv. digitových mapách (niekoľko radov digitov).

Horizontálny rozostup digitov v logu je vždy dvojnásobkom strany digitu. V digitovej mape v horizontálnej verzii je horizontálny rozostup digitov dvojnásobok strany digitu, vertikálny rozostup sa rovná dvaapolnásobku strany digitu. Digitová mapa sa môže použiť horizontálne alebo vertikálne, v špeciálnych prípadoch môže mať natočenie 18 stupňov. Pri použití 18 stupňového natočenia musí byť táto mapa orezaná do formátu, podklad pod digitovú mapu nesmie obsahovať čb alebo farebný prechod (gradient).

 
RGB: 226/0/116
HTML: #E20074
CMYK: 0/100/0/0

Farba písmena "T" - magenta - je pri tlači zostavená zo 100% farby magenta, pri online zobrazení sa používa RGB pomer 226 / 0 / 116.

V minulosti boli snahy, aby sa táto farba zaregistrovala ako obchodná známka, no zaregistrovanie farby ako takej nie je možné, nakoľko magenta je jedna zo 4 základných tlačiarenských farieb.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

www.t-com.sk
www.slovaktelekom.sk - korporátna stránka spoločnosti Slovak Telekom, a.s.
www.telekom.com - korporátna stránka Deutsche Telekom AG